​​BILANT Un an cu Gabriela Firea la Primaria Capitalei

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 22 iunie 2017, 11:05 Actualitate | Administratie Locala


Promisiune Gabriela Firea - Trafic
Foto: Facebook
Primul an de mandat al primarului Gabriela Firea a fost unul plin de promisiuni, insa cu putine realizari si cu foarte multe scandaluri. In ceea ce priveste traficul rutier si poluarea, cele mai mari probleme ale Capitalei, nu s-a facut aproape nimic, orasul fiind blocat de traficul infernal. Cele 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze, promise de primarul general, nu au fost cumparate, nu s-a lansat nici macar licitatia pentru achizitia lor, primaria lucrand un an la caietul de sarcini, s-a facut o singura banda unica, cea de pe DN1, insa este nefunctionala, zero km piste pentru biciclete, zero parcari noi. Asta in conditiile in care primarul general are majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar primariile de sector si Guvernul sunt PSD.


 • Pe 23 iunie 2016, Gabriela Firea a fost investita in functia de primar general, dupa castigarea alegerilor din 5 iunie 2016, ea devenind oficial primarul Bucurestiului.

"Voi face revolutie in materie de trafic in capitala. Am foarte multe solutii care vor decongestiona traficul. In primul rand, investitii masive in transportul public, voi propune acordarea de urgenta a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate sa intre in trafic. Impreuna cu Politia Capitalei vom face in asa fel incat sa avem un sistem de semaforizare inteligent asa cum se intampla in orice Capitala europeana. De asemenea, as dori sa se incheie de urgenta lucrarile la metroul din Drumul Taberei.  In jumatate de an se va vedea ca se vor schimba lucrurile in Bucuresti. Intr-o jumatate de an  se va circula mult mai usor in Bucuresti. Sunt solutii identificate. M-am consultat cu multi specialisti in domeniul traficului, transportului si toti mi-au spus ca desi avem un plan de mobilitate urbana multe lucruri nu se respecta", a spus Gabriela Firea in  iunie 2016, potrivit digi24.ro

Promisiunile primarului Gabriela Firea

Gabriela Firea a promis inca din toamna anului trecut ca va cumpara 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze, insa nu a reusit nici macar sa lanseze licitatia pentru achizitia acestora, desi anunta inca de atunci ca a finalizat caietul de sarcini. Edilul a promis si benzi unice RATB pentru fluidizarea traficului, insa a facut doar o singura banda, intre cartierul Baneasa si Piata Dorobanti, care a blocat traficul in nordul Capitalei si a fost inchisa a doua zi, dupa un urias scandal.

" Am solicitat tuturor institutiilor implicate in proiectul benzii unice ca demararea acestuia sa se faca intr-o perioada in care traficul este mai redus, respectiv imediat ce incepe vacanta elevilor. Pana atunci, vor fi luate toate masurile complementare care sa asigure eficienta acestui proiect, si ma refer atat la componenta de informare a populatiei cat si la suplimentarea efectivelor de politisti locali si de la circulatie in intersectii. De asemenea, RATB va spori numarul de autobuze care circula pe liniile care vor beneficia de acest culoar si va infiinta noi linii preorasenesti care sa preia o parte dintre navetistii care vin zilnic in Bucuresti. Chiar daca pentru ca efectele pozitive sa fie vizibile e nevoie de o perioada de acomodare, acest proiect, coroborat cu innoirea si suplimentarea parcului auto al RATB si cu extinderea sistemului de semaforizare inteligenta, reprezinta solutia pentru descongestionarea traficului in Bucuresti. Studiile de mobilitate arata clar ca implementarea benzilor unice genereaza o crestere cu 20% a vitezei de deplasare a autobuzelor si o diminuare cu pana la 25% a timpilor de asteptare in statii, iar costurile de operare ale RATB se diminueaza semnificativ¬, a declarat primarul Gabriela Firea la finalul lunii mai 2017.

Principalul proiect al Gabrielei Firea in primul an de mandat a fost infiintarea a 21 de societati comerciale ale municipalitatii care ar urma sa presteze toate serviciile de care primaria are nevoie, de la constructia de locuinte pana la vanzarea de energie electrica. Aceasta masura a starnit foarte multe critici si un urias scandal,  Gabriela Firea fiind acuzata ca privatizeaza primaria si ca prin infiintarea acestor societati incearca sa eludeze legea achizitiilor publice. Deocamdata nu stim ce vor face aceste societati, ramane de vazut daca vor face licitatii, cat de transparente vor fi si ce efect vor avea asupra pietei.

Un alt scandal a fost cauzat de decorarea orasului pentru sarbatorile pascale, o premiera in Bucuresti, si de organizarea unor concerte in Piata Universitatii. Doua dintre concertele organizate de municipalitate in Piata Universitatii (unul de Ziua Europei si altul de Dragobete) au deranjat cursurile Facultatii de IStorie, iar profesorii si elevii au cerut interzicerea unuor astfel de evenimente in Piata Universitatii.

Controversata este si suma importanta alocata in 2017 pentru organizarea de evenimente. Astfel, la propunerea primarului general s-au alocat din bugetul primariei Capitalei de circa 4 miliarde lei, peste 180 milioane lei celor trei institutii care organizeaza spectacole, concerte, targuri, festivaluri si alte evenimente culturale. Mai exact,  Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti are un de circa 59 milioane lei, ARCUB -  73 milioane lei, iar  Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret - 52 milioane lei. Circul si teatrele bucurestene mai primesc inca 350 de milioane de lei.

In plus, s-au alocat 55 milioane lei pentru biserici, printre care si Catedrala Manturii Neamului. 

O decizie importanta in mandatul Gabrielei Firea a fost bagarea in insolventa a RADET. Parerile sunt impartite, daca pe termen lung este o decizie buna, insa pe termen scurt Bucurestiul a putut furniza apa calda si caldura in iarna care a trecut, in ciuda amenintarilor venite din partea ELCEN ca va opri furnizarea agentului termic. Pe termen lung insa, trebuie facute investitii masive in modernizarea retelei, un lucru greu de facut in conditiile in care RADET are datorii foarte mari de platit catre ELCEN (circa 3,5 miliarde lei potrivit unor estimari), si exista mai multe voci care spun ca regia nu va putea accesa fonduri europene daca se afla in insolventa.

In ceea ce priveste spatiile verzi din Bucuresti, primarul general a declarat ca va rascumpara/expropria parcurile retrocedate, insa pana acum nu a expropriat/cumparat niciun parc.

Nici pana acum nu stim cat de poluat este orasul, fiindca nu avem o retea functionala de monitorizare a calitatii aerului. Este adevarat, reteaua este in administrarea Ministerului Mediului, insa Primaria poate face si ea propriile masuratori.

In aprilie 2017, Gabriela Firea anunta ca "in curand" va fi functional un sistem operatitonal pentru managementul calitatii aerului in Bucuresti si vor fi amplasate 25 de statii fixe de monitorizare a calitatii aerului, 9 relocabile si alte 20 de echipamente pentru masurari indicative. Pana acum acest moment nu s-a facut.

Totusi, marile proiecte de infrastructura - blocate la venirea Gabrielei Firea la primarie, au fost deblocate: la pasajul subteran de la Piata Sudului se circula pe o banda pe sens, insa lucrarea care avea termen de finalizare decembrie 2015, nu a fost terminata, la pasajul Nicolae Grigorescu se lucreaza, la fel si la Ciurel, lucrarile de modernizare a bd. Liviu Rebreanu au fost terminate. Parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon este in continuare blocata. Pe de alta parte, nici pana acum nu au inceput lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza, promisa de primarul Sorin Oprescu inca din 2010, pentru care exista documentatia aprobata.Chiar daca un an de mandat este un termen scurt la scara orasului, iar procedurile de licitatie si partea birocratica este greoaie (inainte de a face ceva trebuie sa faci studiu de fezabilitate, caiet de sarcini, licitatie, licitatia poate fi contestata, proiectare, durata de executie a lucrarii), dupa cele doua mandate ale Primarului Sorin Oprescu asteptarile bucurestenilor sunt foarte mari in ceea ce priveste rezolvarea problemelor pe care orasul le are cu traficul, poluarea si sistemul centralizat de incalzire.

Trafic si reducerea poluarii
 • Ce a promis Gabriela Firea in campania electorala:
- benzi unice pentru RATB, o retea viabila de piste pentru biciclete, extinderea numarului  de  intersectii incluse in sistemul de management  al traficului din Bucuresti (SMTB) si o colaborare cu programul global Waze Connected Citizens, care ofera autoritatilor informatii in timp real cu privire la trafic, gropi, accidente si ambuteiaje.

- transformarea RATB din regie autonoma in societate comerciala si un contract de delegare a gestiunii serviciului public de transport, contract prin care se vor stabili conditiile de prestare a serviciului si modul de acordare a compensatiei pentru diferenta de tarif aferenta gratuitatilor si reducerilor pentru transportul public.

"In baza unui audit, vor fi dimensionate corect subventiile acordate de municipalitate, pe baza costurilor de exploatare si a numarului real de beneficiari. Avand o incadrare exacta in parametri bugetari  a  activitatii,  va  fi  asigurat  parcul  de autovehicule necesar pentru acoperirea integrala a nevoilor de transport public. Se  va  face  o  evaluare  si  redimensionare  a tuturor traseelor, astfel incat sa se elimine redundantele si sa se asigure interconectarea traseelor de suprafata cu cele ale metroului. Dupa ce activitatea companiei de transport public va fi pusa pe baze economice sanatoase, va fi introdus biletul unic de calatorie,  valabil  atat  pe  mijloacele  de  transport de  suprafata  cat  si  pentru  metrou.  Biletul unic va putea fi achizitionat nu doar de la punctele clasice de vanzare a legitimatiilor de calatorie, ci si online. De asemenea, va exista si o versiune electronica a tichetului, pentru telefoanele mobile inteligente", se arata in programul Gabrielei Firea.

- pentru parcarile publice de suprafata se va introduce sistemul de taxare automata, cu plata  online  sau  prin  sms. 

- demararea unui amplu program, impreuna cu primariile de sector, de amenajare si construire  de  locuri  de  parcare  de  resedinta, astfel incat sa fie descongestionate arterele de circulatie.

- continuarea proiectului care prevede amenajarea parcarilor  de  tip Park&Ride,  amplasate  la  toate  portile  de intrare in oras, unde cei care fac naveta in Bucuresti sa-si poata lasa autoturismele pe timpul zilei, avand la dispozitie mijloace de transport in comun.

Vezi aici toate promisiunile.

 • Ce a facut:  o banda unica nefunctionala, 0 km piste pentru biciclete, 0 parcari park&ride sau in zona centrala
Achizitionarea de autobuze si reorganizarea RATB

Pe langa promisiunile din campania electorala, Gabriela Firea promitea in toamna anului trecut ca va achizitiona 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze si ca urmeze sa se lanseze licitatia, caietul de sarcini fiind gata. Licitatatia nu a fost lansata nici pana acum.

Totusi, vom avea wireless in autobuzele vechi. Licitatia pentru achizitionarea a  1.580 de aparatea fost lansata in luna mai, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB)  fiind dispusa sa dea pana la 1,34 milioane de euro pentru a achizitiona acestui serviciu pe o perioada de 17 luni.

In ceea ce priveste reorganizarea RATB, regia functioneaza la fel, Gabriela Firea schimband doar consiliul de administratie numit de fostul Consiliu General, dupa ce statiile nu au fost deszapezite, la prima ninsoare mai serioasa. Si dupa schimbarea consiliului de administratie, la urmatoarea zapada serioasa, statiile tot pline de zapada au fost.


Tramvaiul 21 - dimineata

Mai mult, s-a inregistrat o premiera in Bucuresti, din cauza zapezii scolile au fost inchise circa o saptamana.

In ceea ce priveste reorganizarea rutelor RATB, acest lucru nu s-a intamplat, fiind facute doar mici ajustari.

Totusi, la propunerea primarului Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat la finalul lunii martie infiintarea mai multor linii RATB intre Bucuresti si localitatile din Judetul Ilfov si suplimentarea autobuzelor pe liniile existente. Astfel, de la 18 linii preorasenesti ar urma sa se ajunga la 52.

Astfel, potrivit hotararii adoptate vor exista trasee RATB intre Bucuresti si: Peris, Tunari, Vidra, 1 Decembrie, Glina, Cernica, Mogosoaia, Buftea, Tanganu, Darvari, Clinceni, Magurele, Ganeasa, Varteju, Moara Vlasiei, Balotesti, Otopeni, Sitaru, Ciolpani, Gruiu, Micsunesti Moara, Silistea Snagovului, Clinceni, Bragadiru, Darasti, Sindrilita, Islaz, Centura Jilavei, Dascalu, Chitila, Vidra, Berceni, Stefanesti, Leordeni, Petrechioaia, Balaceanca, Afumati, Cornetu, Chiajna, pantelimon, Branesti, Dobroiesti. In plus vor fi linii RATB intre centrul Bucurestiului si Cartierul Militari, Cartierul Fortuna, Divertiland.

Pana acum insa RATB a infiintat doar una dintre liniile noi, linia 418, care va asigura transportul calatorilor intre comuna Berceni si Statia Romprim din sudul Capitalei.
Acestea ar urma sa fie folosite de catre navetisti, fiind astfel incurajati sa lase masina acasa.
Subventia RATB a ramas aceeasi. Pretul biletelor si abonamentelor la fel. La inceputul mandatului a existat discutia ca transportul public sa devina gratuit, insa dupa mai multe critici, Gabriela Firea a renuntat la idee. Opozantii au spus ca biletul RATB este si asa ieftin, problema fiind ca autobuzele sunt vechi si raman blocate in trafic, iar RATB are nevoie de investitii masive, iar calatorii ar fi dispus sa plateasca mai mult pentru un transport public civilizat.

Benzile unice RATB
In ceea ce priveste benzile unice, Gabriela Firea a propus inca de la inceputul mandatului si din campania electorala ca va face benzi unice. La inceputul anului a anuntat ca a finalizat studiul privind implementarea acestora, iar in aceasta primavara a anuntat ca va implementa acest sistem pe doua artere: pe Soseaua Colentina - pe linia tramvaiului 21 si din Baneasa pana in Dorobanti.

In luna mai a inceput amenajarea benzii din Baneasa, insa dupa ce s-a blocat zona de nord din cauza ei si a iesit un imens scandal, Gabriela Firea a declarat ca o va da in folosinta dupa inceperea vacantei de vara. Citeste aici de ce nu a functionat banda unica din Baneasa.

Desi a promis in mai multe randuri ca va face parcari park&ride, Gabriela Firea nu a inceput niciun proiect in acest sens pana acum.

Nu s-au facut nici parcari noi in centrul orasului, celebrele parcari subterane promise inca de pe vremea primarului Adriean Videanu.

Totusi, in acest sens macar la nivel birocratic s-a miscat ceva, s-a aprobat Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, care prevede construirea unor parcari subterane in Piata Constitutiei, la Sala Palatului, Piata Piata Cantacuzino si Lahovari, zona Parcul Izvor si s-au aprobat studiile de fezabilitate. Pentru construirea acestor parcari ar urma sa se acceseze fonduri europene.

Piste pentru biciclete

In ceea ce priveste pistele pentru biciclete, in primul an de mandat al Gabrielei Firea nu s-a facut niciun km de piste pentru biciclete. Totusi, in cadrul PIDU s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea unui traseu pietonal si pentru biciclisti pe mai multe strazi din Centrul orasului.


Nici in ceea ce priveste cei 100 de km de piste pentru biciclete, promise inca din 2014 de primarul Sorin Oprescu si pentru care exista bani de la Ministerul Mediului - 10 milioane de euro, nu s-au facut progrese.

"A fost finalizat caietul de sarcini, parte a documentatiei de atribuire, si urmeaza a se lansa procedura de achizitie publica pentru  studiul de fezabilitate. Durata estimata pentru prestarea serviciului este de maxim 6 luni, la care se adauga durata procedurii de achizitie publica , termenele legale de asteptare pana la semnarea contractului in cazul unor eventuale contestatii. Etapa urmatoare este de aprobare in CGMB a principalilor indicatori tehnici - economici si ulterior lansarea procedurilor de proiectare si executie sistem de transport cu bicicleta si servicii de  consultanta ptentru dirigentia de santier. Nu cred ca este posibil anul acesta sa inceapa lucrarile. Voi avea o sedinta saptamana aceasta cu Directia de Transporturi, sa vedem in ce masura depinde de noi sa dinamizam actiunea. Din estimarile mele lucrarile incep in trimestrul doi din 2018", a explicat primarul Gabriela Firea, in aprilie, pentru HotNews.ro.

Reamintim ca Ministerul Mediului a alocat inca din 2014 suma de 10 milioane de euro pentru realizarea a 100 km de piste pentru biciclete, insa pana acum banii nu au fost folositi, de cel putin trei ani Primaria lucrand la stabilirea traseului si studii de fezabilitate.


Recent, la propunerea primarului Gabriela Firea, Consiliul General a aprobat un proiect de hotarare privind amplasarea rastelelor de biciclete in vecinatatea institutiilor publice de pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Ramane de vazut daca acestea vor fi supravegheate video si daca vor oferi conditiile de siguranta necesare pentru a-i stimula pe biciclisti sa lase bicicletele acolo.

 "Asa dupa cum am declarat in repetate randuri, Municipalitatea incurajeaza transportul alternativ in Bucuresti, pentru care vrem sa realizam cat mai multe facilitati. (...) Bicicleta este un mijloc de transport din ce in ce mai utilizat de toate categoriile de varsta, si ma declar un sustinator fervent al acestei alternative, care este si un excelent mijloc prin care iti poti mentine sanatatea si un mod de viata activ. Municipalitatea are in plan, asadar, pe langa construirea de cai dedicate biciclistilor si realizarea de facilitati de parcare", a declarat la vr4emea respectiva Gabriela Firea.

Managementul traficului

In ceea ce priveste sistemul inteligent de management al traficului in prezent un numar de 213 intersectii sunt introduse in sistem, dintre care 177 intersectii sunt dirijate inteligent, potrivit unui raspuns trimis de Administratia Strazilor la solicitarea HotNews.ro.

"Din cele 36 de intersectii neintegrate inca in BTMS, 8 intersectii sunt afectate de lucrarile de metrou si de lucrarile de la Pasajul Piata Sudului, iar restul de 28 intersectii se afla in garantie la Primaria Municipiului Bucuresti si nu au fost predate institutiei noastre. Administratia Strazilor poate asigura functionarea lor in sistem adaptiv inteligent (integrat in BTMS) numai dupa incheierea procesului de predare - primire de catre Metrorex si Primaria Capitalei catre Administratia Strazilor", se arata in raspunsul trimis de Administratia Strazilor.

In noiembrie 2016, din cele 176 de intersectii introduse in sistemul inteligent de management al traficului, functionau doar 120.
Deci lucrurile s-au inrautatit.

La capitolul realizari, se poate trece aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila, strategia de mobilitate pentru regiunea Bucuresti-Ilfov. Acesta era facut inca din 2015, insa avizarea si aprobarea lui a durat mai multi ani.
Proiecte de infrastructura

Marile proiecte de infrastructura - blocate la venirea Gabrielei Firea la primarie au fost deblocate: la pasajul subteran de la Piata Sudului se circula pe o banda pe sens, desi lucrarea a fost terminata, la pasajul Nicolae Grigorescu se lucreaza, la fel si la Ciurel, lucrarile de modernizare a bd. Liviu Rebreanu au fost terminate. Parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon este in continuare blocata. Pe de alta parte, nici pana acum nu au inceput lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza, promis de primarul Sorin Oprescu, pentru care exista documentatia aprobata.

In bugetul pe anul 2017 pentru marile proiecte de infrastructura aflate in lucru s-au alocat circa 80 milioane de euro: strapungere bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - 24,5 milioane lei, Penetratie Splaiul Independentei - Ciurel - 90 milioane lei, reabilitare Soseaua Pantelimon si parcarea park&ride - 70 milioane lei, largire str. Fabrica de Glucoza - 15 milioane lei, Pasajul Piata Sudului unde s-au acoperit cele 100 milioane lei pierdute din fonduri europene.

In afara de largirea strazii Fabrica de Glucoza, anuntata inca din 2010, anul acesta nu va incepe nicio lucrare noua de infrastructura. Largirea strazii Prelungirea Ghencea, Pasajele de la intersectia Soselei Colentina cu str. Doamna Ghica si Sos. Andronache, rezolvarea conflictului de trafic de la Piata Delfinului unde se varsa Strapungerea Doamna Ghica - toate sunt proiecte asteptate in zadar de bucurestenii care tranziteaza aceste zone, unde la orele de varf traficul este de cosmar. S-a ajuns in aceasta situatie deoarece fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, nu a pregatit studii de fezabilitate si licitatii pentru aceste proiecte, ca ele sa poate fi bugetate, iar lucrarile sa inceapa.

Totusi, s-au alocat mici sume pentru proiectare pentru proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana care prevede amenajarea unor spatii pietonale in centrul Bucurestiului, parcari subterane si piste pentru biciclete. Dupa pregatirea documentatiilor, municipalitatea va aplica pentru finantare europeana.

In plus, s-au alocat pentru studii de fezabilitate urmatoarele sume:

- Largirea Soselei Bucuresti-Magurele - 140.000 lei;
- Prelungire str. Brasov intre Sos. Alexandriei si Prelungirea Ghencea - 600.000 lei;
- consultanta parcaje subterane/supraterane - 3 milioane lei;
- supralargirea str. Avionului - 600.000 lei;
- pasaj suprateran Doamna Ghica - 500.000 lei;
- etapa II strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu - Vitan Barzesti - 500.000 lei;

Transparenta

In campania electorala, Gabriela Firea promitea ca va transparentiza total cheltuielile publice in primele 100 de zile de mandat si va asigura transparenta deplina privind documentele privind activitatile, deciziile, contractele, acestea urmand a fi prezente in timp real pe site-ul municipalitatii, intr-un format accesibil publicului. A trecut un an de cand aceasta ocupa fotoliul de primar al Capitalei, iar lucrurile nu stau cum promitea edilul in campania electorala.

A devenit o practica ca la inceputul sedintelor de Consiliu General primarul general sa introduca mai multe proiecte pe ordinea de zi suplimentara fara ca acestea sa fi fost postate pe site in dezbatere publica, altfel ca nimeni nu stie despre ce este vorba. Acestea sunt votate imediat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General, criticile ulterioare fiind inutile. In plus, primaria nu mai pune in dezbatere publica, la sectiunea dedicata, majoritatea proiectelor care se pun pe ordinea de zi a Consiliului General, acestea fiind afisate doar cu cateva zile inainte de sedinta.

Potrivit Legii administratiei publice locale, sedintele consiliului local sunt publice. Primaria Capitalei publica pe site ordinea de zi a acestor sedinte, mai putin ordinea de zi suplimentara, transmite in direct sedintele CGMB, transmite comunicate de presa cu o parte dintre proiectele aprobate si accesul presei in sala este permis.
Totusi, inca din vremea primarului Sorin Oprescu, iar Gabriela Firea a continuat aceasta practica, accesul cetatenilor interesati este restictionat, invocandu-se lipsa locurilor.

Irina Zamfirescu, cetatean si ONG-ist, a incercat timp de cateva luni sa participe la sedintele Consiliului General, insa nu a fost lasata sa intre desi sustine ca a transmis mai multe cereri in acest sens Primariei Capitalei.

La ultima sedinta de Consiliu General a iesit un adevarat scandal dupa ce mai multi reprezentanti ai societatii civile nu au fost lasati sa participe la sedinta si a iesit o altercatie cu politistii locali.

O alta problema, mostenita din vremea primarului Sorin Oprescu, este legata de publicarea dispozitiilor de primar de retrocedare, pe site-ul primariei. Mai exact, de circa 7 ani, acestea nu se mai publica pe motiv ca ele contin date cu caracter personal. In conditiile in care in foarte multe situatii se retrocedeaza parcuri, curtile scolilor, spatii verzi dintre blocuri, aceste informatii sunt de interes public, iar datele cu caracter personal pot fi sterse daca ar exista bunavointa. Gabriela Firea nu a facut nimic pentru a rezolva aceasta problema.

In timpul primarului interimar Razvan Sava, contractele incheiate de municipalitate sau de institutiile din subordine au fost publicate pe site-ul municipalitatii. In timpul mandatului Gabrielei Firea, aceasta sectiune nu a fost actualizata.

In plus, nu mai functioneaza baza de date cu platile facute de municipalitate.

Tot in ceea ce priveste cheltuirea banului, pe bugetul pe anul 2017, primarul general a facut o prezentare a bugetului, insa documentul nu a fost postat in format editabil.  Nici notiunea de buget participativ nu a fost aplicata de municipalitate.


 • La capitolul realizari in primul an de mandat se poate trece:

- lucrarile de consolidare la Arcul de Triumf si Observatorul Astronomic au fost deblocate si s-au finalizat;

- s-au deblocat lucrarile la Spitalul de Copii Gomoiu, insa lucrarea nu s-a finalizat nici pana acum desi primarul promitea anul trecut ca se va finaliza in pimavara acestui an;

- s-au finalizat lucrarile la ambulatoriul Spitalului Gomoiu;

- lucrarile la sediul vechi al Primariei s-au finalizat si primaria s-a mutat in vechiul sediu. Lucrarile la parcarea subterana a Primariei nu s-au finalizat;

- La proiectele de infrastructura demarate de Primaria Capitalei se lucreaza si s-au inregistrat progrese: Pasajul de la Piata Sudului, Pasajul de la Ciurel, strapungerea Nicolae-Grigorescu Splai Dudescu;

- desi atunci cand a venit la Primaria Capitalei Gabriela Firea, orasul nu avea contracte pentru dezinsectie si deratizare, a gasit o rezolvare de moment a situatiei, serviciul de dezinsectie fiind facut pe domeniul public de un serviciu al primariei, iar deratizarea a fost data la Primariile de sector pana la finalizarea licitatiei pentru desemnarea unor noi operatori privati care sa presteze aceste servicii;

- tot la capitolul plusuri se poate contabiliza, fara ironie, buna campanie de PR si comunicare in presa. Gabriela Firea a fost prezenta saptamanal la Antena 3 sau alte televiziuni in lungi interviuri in care n-a fost deranjata cu intrebari si explicatii, ci i-au fost ridicate mingi la fileeu pentru realizari gen "reunificarea trupei OZONE" dupa 14 ani la Bucuresti;

- s-au finalizat lucrarile de modernizare a bd. Liviu Rebreanu, incepute in urma cu 7 ani;


Bd. Liviu Rebreanu;

- s-a inceput un program pentru modernizarea si dotarea spitalelor si cabinetelor medicale scolare;

- acordarea unui stimulent de 1500 lei pentru casatorie si 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut- masura insa ce a fost catalogata drept populista.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.39936 vizualizari

 • +60 (60 voturi)    
  Ii fac cadou, semnatura pentru Demitere! (Joi, 22 iunie 2017, 11:15)

  pedepsitorul [utilizator]

  Cu ocazia nefericitei aniversari, ii fac cadou, semnatura pentru Demitere!
  • +27 (27 voturi)    
   fi serios ! (Joi, 22 iunie 2017, 13:16)

   titiacs [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   madama e "catindatul" ideal pentru prim-ministru-dragnea ! Nu face absolut nimic... ba pardon, e seara de seara la tembeliziuni.
   • +1 (1 vot)    
    hai lasa, (Vineri, 23 iunie 2017, 12:10)

    nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui titiacs

    mai ''baga'' si cate un copil din cand in cand. am auzit ca minimu' la PSD e 5, asa ca mai are de lucru muhaiaua.
  • +10 (10 voturi)    
   firea (Joi, 22 iunie 2017, 15:42)

   Mardohew [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   "Voi face revolutie in materie de trafic in capitala. Am foarte multe solutii care vor decongestiona traficul. In primul rand, investitii masive in transportul public, voi propune acordarea de urgenta a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate sa intre in trafic. Impreuna cu Politia Capitalei vom face in asa fel incat sa avem un sistem de semaforizare inteligent asa cum se intampla in orice Capitala europeana. De asemenea, as dori sa se incheie de urgenta lucrarile la metroul din Drumul Taberei. In jumatate de an se va vedea ca se vor schimba lucrurile in Bucuresti. Intr-o jumatate de an se va circula mult mai usor in Bucuresti. Sunt solutii identificate. M-am consultat cu multi specialisti in domeniul traficului, transportului si toti mi-au spus ca desi avem un plan de mobilitate urbana multe lucruri nu se respecta", a spus Gabriela Firea in iunie 2016, potrivit digi24.ro
   • +9 (9 voturi)    
    Ce ne mai trebuie noua... (Joi, 22 iunie 2017, 16:10)

    dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui Mardohew

    Solutii pentru trafic daca avem wireless in aftobuzele alea vechi si parfumate, care au aer conditionat doar la sofer?!
  • +7 (7 voturi)    
   Precum Ceausescu... (Vineri, 23 iunie 2017, 11:16)

   Johanis [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

   Are prezentare cu filmulet, exact ca-n vremurile de trista amintire!

   Te ia capu"....
 • +42 (44 voturi)    
  Pretentii cam mari aveti :)) (Joi, 22 iunie 2017, 11:16)

  ady77 [utilizator]

  E si ea singura cate sa faca.
  Pandelica nu o ajuta, Sorinel nu ii raspunde, Liviu o trimite la televiziuni, sa se porcaiasca, de unde timp si pentru oras.
  Paine si circ, pe banii nostrii binenteles.
  Shefa niste trandafiri rosii plantam si noi in beton, ca spatii verzi cam oha.
  • -11 (17 voturi)    
   Nu in parcuri sau beton... (Joi, 22 iunie 2017, 13:08)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui ady77

   Pt ca:
   -parcurile mari si/sau halci din ele au fost retrocedate de d-l Mihaileanu pardon famigilia primar basescu
   -beton ai,in sfarsit.
   -granitul pus de regi a fost sfeterisit elegant de vindeanu-marmosim.
   ghici unde e????????
  • +4 (4 voturi)    
   asa'i (Joi, 22 iunie 2017, 21:53)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui ady77

   si lupta din greu sa termine autostrada suspendata, cea inceputa de un alt primar, pesedist sub acoperire.
   io zic ca daca termina acea autostrada, sa fie slavita ! :-))
 • +35 (35 voturi)    
  Duamna Firea TREBUIE Suspendata (Joi, 22 iunie 2017, 11:16)

  un domn [utilizator]

  PMB este pe drumul Voluntariului , nu vrem asta !
  • +19 (19 voturi)    
   draga domnule , (Joi, 22 iunie 2017, 13:04)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   IAR INCEPI CU DOAMNA?!?!?

   Pe bune , acuma ...

   cotzogarla asta , DOAMNA?!?!?
   • +12 (14 voturi)    
    te rog citeste cu atentie (Joi, 22 iunie 2017, 13:10)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    Duamna am scris, Duamna se citeste; o Infocata Admiratoare P$D a scris,citit asa..Duamna !
 • +37 (37 voturi)    
  Normal ca nu a facut mai nimic (Joi, 22 iunie 2017, 11:17)

  vlad.pe [utilizator]

  Normal ca nu a făcut mai nimic pentru locuitorii capitalei, Gabriela Firea a fost pusa la conducerea primăriei cu speranța sa câștige capital politic pentru o eventuala candidatura la președenția tarii.

  La capitolul realizări ar trebui sa treceți concertul CRBL care a stopat flagelul Balena Albastra.
  • +25 (25 voturi)    
   Lui Firea îi place să fie altceva decât este. (Joi, 22 iunie 2017, 12:22)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   După ce a dat jos propriul guvern,Firea este fericită.Are motiv să spună că guvernul ticălos nu ajutato.Se va instala un nou guvern,de fapt același Dragnea-Firea-Olguța-Iordache,dar au motiv să spună să avem răbdare că noul guvern lucrează.De fapt lucrează la buzunarele noastre să le golească.Trebuie să-i sancționăm nu numai pe pesediști ci și pe cei care i-au votat.Se nenorocesc pe ei,dar și pe noi.
 • +30 (30 voturi)    
  Firea presedinte!!! (Joi, 22 iunie 2017, 11:17)

  levierul [utilizator]

  Clanul Dragnea are ca interes sa ii faca imagine proastei.
  Asta poate Mragnea mai mult. Olga, Gabi, Carmen....
 • +26 (26 voturi)    
  xxxxl (Joi, 22 iunie 2017, 11:19)

  XXXXL [anonim]

  se vede de pe luna ca n-o sa faca nici pe sfert din ce-a promis ... intre timp, tot isi umple buzunarele si-si aranjeaza neamurile si cunostintele ...
 • +29 (29 voturi)    
  Ati uitat sa prezentati (Joi, 22 iunie 2017, 11:20)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  realizarile pe care nu le-a promis in campanie. De exemplu lupta pe toate fronturile pentru picarea guvernului propriu. Astea n-ar trebui sa apara cu plus? N-am promis, dar am facut. E ceva pozitiv, nu?
 • +28 (28 voturi)    
  poate reusesc baietii sa stranga semnaturi. (Joi, 22 iunie 2017, 11:23)

  sorvas [utilizator]

  pe scurt, Firea Drq sa fii.

  s-o reusi demiterea ei.
 • +31 (31 voturi)    
  Hai sa dam toapa jos (Joi, 22 iunie 2017, 11:25)

  Cocalarul_Electronic [utilizator]

  https://www.facebook.com/bucurestifaraei

  Gabriela Firea a ajuns primar datorita voturilor a circa 244 000 de cetățeni. Mai puțin decât numarul celor pe care îi critică pentru demonstrațiile pașnice din Piata Victoriei. Practic, 86% dintre bucuresteni nu au votat-o pe Firea
  • +23 (23 voturi)    
   :) (Joi, 22 iunie 2017, 12:06)

   strategy [utilizator] i-a raspuns lui Cocalarul_Electronic

   Eu nu m-as lauda cu asta. Cu asa ceva cel mult mi-e rusine. Cine v-a pus sa mergeti la mare si la munte in loc sa mergeti la vot! Acum degeaba comentati. Nu va convine, iesiti in strada, iesiti la vot, faceti ceva decat sa acceptati sa treaca timpul in folosul lor. Practic aia care nu au votat sunt de acord cu cei care au iesit la vot, acesta este sistemul democratic ;)
  • +12 (14 voturi)    
   Buletin de Bucuresti (Joi, 22 iunie 2017, 12:48)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui Cocalarul_Electronic

   Cred ca jumatate din tinerii iesiti la proteste nu au buletin de Bucuresti, cei mai multi sunt studenti din provincie sau lucreaza in capitala unde locuiesc cu chirie dar cu buletin din alt oras deci nu au drept de votare la alegerile locale.
   • 0 (0 voturi)    
    Viza de flotant (Luni, 26 iunie 2017, 16:06)

    AlisInTaraBlocurilor [anonim] i-a raspuns lui vlad.pe

    Adevarat, sunt in aceeasi situatie. Anul trecut nu am putut vota in Bucuresti, dar anul acesta m-am zbatut, iar maine ma duc sa ridic buletinul cu viza de flotant. E grav ce se intampla si nu mai puteam tolera. O sa semnez si eu pentru demitere.
 • +31 (31 voturi)    
  A facut ceva.... (Joi, 22 iunie 2017, 11:26)

  darkx [utilizator]

  hai nu fiti rai ca a facut ceva

  A inchis parcul Herastrau!
  Si a pus iepurasi de plastic de mii de euro!

  Eu zic ca e ceva - eu ma asteptam sa faca chiar mai putin.
  • +24 (24 voturi)    
   A facut (Joi, 22 iunie 2017, 11:51)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui darkx

   dar doar pentru mafiotii ei din Voluntir si hotimea din P$D. Complet ineficienta, incompetenta, demagoaga si cu... tupeu.
  • +9 (11 voturi)    
   Sincer, Firea mi se pare cea mai buna demonstratie (Joi, 22 iunie 2017, 12:05)

   MasP [anonim] i-a raspuns lui darkx

   a faptului ca decat sa pui un prost care nu fura dar nici nu face nimic , mai bine pui unul pe care-l duce capul , care si fura dar mai si face. Eu am obosit sa astept ca orasul asta sa se schimbe. Lumea nu va vota niciodata un om onest care nu fura si care vrea sa si faca ceva din simplul motiv ca acestui om ii vor lipsi alte elemente ( precum PR, carisma, leadership, etc). Din pacate doamna Firea are PR dar nu are nici cap si nici onestitate (sau mai bine zis etica). Probabil ca nu fura in mod direct doar toaca banii contribabililor in scop electoral ceea ce in final duce la acelasi rezultat - un oras prost administrat, murdar, haotic , cu un transport public mizerabil (apropo cum vi se pare ca in perioada vacantei sa astepti 40 minute un autobuz in centrul orasului ???)
 • +25 (25 voturi)    
  Nea Livache... (Joi, 22 iunie 2017, 11:27)

  IoPaNet [utilizator]

  Cand iei decizia de a nu tolera, nici macar pentru colegii tai, mediocritatea in actul gestionarii problemelor capitalei?
  Nu de alta, dar constatam ca madam Pandele nu si-a indeplinit nici macar 25% din programul asumat.
 • +21 (21 voturi)    
  mintiti (Joi, 22 iunie 2017, 11:31)

  Hans Metter [utilizator]

  dna ziarista a zis ca pe Prel. Ghencea se apropie lucrarile de final.. cand a fost intrebata care lucrari ca de fapt pe P.Ghencea s-au facut niste trotuare provizorii, a raspuns ca Prelungirea Ghencea e la CNADNR si ca ea nu poate face largirea bulevardului.... Noaptea mintii
 • -24 (28 voturi)    
  Mostenire..... (Joi, 22 iunie 2017, 11:35)

  cristian_n [utilizator]

  halaicu,lis,basescu,vindeanu...
  poi ce vreti?
  si,cu voia posteceilor HN,oprescu care tot a mai facut ceva fata de crin-bancorex tower,viorel-placinta piata De Gaulle,traienel-mihaileanu si vindeanu-bordura.
  si io va iubesc!
  • +1 (3 voturi)    
   firea (Joi, 22 iunie 2017, 16:08)

   rexulet [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   mai bine va puneti un singur post, sau doua (a3 si rtv) la televizorul dv. si chiar va veti rezolva toate problemele. tot ce inseamna investitii in infrastructura in buc. le-au facut, sau le-au inceput primarii de dreapta, cei de stanga chinuindu-se sa le prelungeasca cat mai mult, sa castige si oamenii lor cate ceva . avea dreptate un ante vorbitor - niciodata nu va fi numit primar un om onest si dispus sa faca ceva pentru oameni, fiindca sunt alegatori ca dumneavoastra.
   • +1 (1 vot)    
    E veche poanta... (Vineri, 23 iunie 2017, 12:13)

    cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui rexulet

    Cu latrine si guitza tv.
    Alegatori ca mine?
    Asa zisa dreapta aleasa de dvs,a fost la primarie mai mult de 15 ani.
    Ce s-a intamplat?
    La WTC si la turnul Bancorex(construit in inima centrului istoric cu termopane..) a fost aprobat in deviz de crinuletz si adus nisip "din Franta".
    La pret de 10 ori mai mare decat umilul si banalul nisip romanesc.
    E doar un exemplu.
  • +2 (4 voturi)    
   Well ... (Vineri, 23 iunie 2017, 6:40)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

   ...daca e cu mostenirea, atunci nu te duci la primarie, caci stii ca o sa fie "mostenire".

   Daca totusi te duci la primarie, nu promiti ce nu poti face, tot din cauza de "mosteniri".

   Sau, daca tot te duci si promiti ce stii ca nu o sa se intample, inseamna ca te duci la furat.

   Ia sa vedem in ce categorie din cele trei o incadrezi pe "doamna".

   P.S.:"cu voia posteceilor HN".. Iti ceri singur voie? Interesant caz de studiat la psihanaliza.
   • +1 (1 vot)    
    Nu monsher.... (Vineri, 23 iunie 2017, 12:01)

    cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Psihanaliza studiaza si pamfletul si ironia?
    • 0 (0 voturi)    
     Pai ... (Vineri, 23 iunie 2017, 14:53)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

     ...nu ramane decat sa te duci si sa afli.
 • +17 (21 voturi)    
  Parlament, Guvern, Primarie...totul e PSD (Joi, 22 iunie 2017, 11:35)

  Boham [utilizator]

  chiar si cand PSD are putere totala in Romania, penalii din PSD gasesc scuze...dau vina pe guvernul PSD


  pe multinationale, pe soros, pe extraterestri, pe 'servicii' ....pe oricine si orice numai pe ei nu
 • +24 (24 voturi)    
  Firea n-a facut nici macar BINISOR, deci DEMISIA! (Joi, 22 iunie 2017, 11:37)

  CezarN [utilizator]

  Conform cu ultimele standarde ale PSD, un slujitor al romanilor trebuie sa performeze bine si foarte bine pentru a fi mentinut in functie, altfel, de la binisor in jos, el trebuie demis.

  Sunt, deci, de acord cu si sustin initiativa cetateneasca de demitere a lui Firea.
 • +19 (19 voturi)    
  De ce n-o (Joi, 22 iunie 2017, 11:39)

  gigifisiune [utilizator]

  lasati pe d-na. firea in pace? N-a zis ea ca mediocritatea nu este acceptata in guvern, este accelpate doar la primarii?
 • +10 (10 voturi)    
  Corectie (Joi, 22 iunie 2017, 11:43)

  tddrg [utilizator]

  Corectati va rog:
  "... s-au alocat din bugetul primariei Capitalei de circa 1,1 miliarde de euro, peste 180 milioane lei celor trei institutii care organizeaza spectacole..."
  (inversati euro cu lei)
 • +15 (15 voturi)    
  CET-urile si masinile care preseaza hirtia/sticla (Joi, 22 iunie 2017, 11:44)

  D-or [utilizator]

  Pentru sanatatea bucurestenilor si reducerea costurilor sociale, este datoria si obligatia Primariei sa impuna:

  - Garantarea ca CET- urile nu folosesc ilegal pacura. Cu implicarea Politiei Locale si cu sesizarea DNA-ului.

  Cu planuri publice de supraveghere si de alertare.
  Cu popularizarea telefoanelor la care poate fi sesizata si anchetata imediat orice poluare de catre Politia Capitalei.
  Concret, chiar si noptile trecute centrul a fost sufocat cu fum. Cine va ancheta aceasta poluare?

  - Interzicerea masinilor care colecteaza deseurile de sticla si de hirtie SI CARE AU INSTALATII DE TAIERE, SFARIMARE, PRESARE.
  Polueaza infernal cu fibre de hirtie (similare celor de azbest) si cu praf de sticla, asta pe linga poluarea cu fum, zgomot, vibratii.
  Hirtia si sticla se recicleaza in hale inchise si in mediu umed, sub jet de apa, nu pe strazile oraselor, noaptea.

  Va trebui sesizata Comisia Europeana asupra tolerarii acestei poluari cu pulberi.
 • +16 (22 voturi)    
  nu conteaza (Joi, 22 iunie 2017, 11:48)

  GeorgeT [utilizator]

  Bucurestenii o iubesc si asa, nu este perfecta dar e PSDista de alor ...

  "Ce ailalti sunt mai buni, ei nu fura ?" cum ar zice alegatorul PSDist
 • +15 (15 voturi)    
  motiune de cenzura (Joi, 22 iunie 2017, 11:49)

  subcultura [utilizator]

  imediat. Bucuresti fara ei!
 • +11 (11 voturi)    
  Linii preorasenesti (Joi, 22 iunie 2017, 12:02)

  tudor74 [utilizator]

  A infintat linia Bucuresti Sud - Com Berceni, formata din 2 autobuze care circula din ora in ora la pretul de 6 lei.

  Mai bine nu o facea, de ce ?
  - pretul este dublu fata de microbuzele private
  - microbuzele circula la interval de 15 min, nu la o ora cum circula acest autobuz
  - autobuzul e cel tipic RATB, ditamai namila care blocheaza toata circulatia in comuna, microbuzele sunt mai mici si poti sa le depasesti cand opresc in statii, namila asta nu poti. Se formeaza ditamai coloana de masini in spatele lor, inclusiv microbuzele care circula mai repede si mai des, acum stai mai mult in statie, marfa nu !
 • +7 (9 voturi)    
  Transport gratuit (Joi, 22 iunie 2017, 12:16)

  iulian73cta [utilizator]

  Știu că s-a promis transport gratuit pentru tot RATBul
 • +8 (12 voturi)    
  Mahala (Joi, 22 iunie 2017, 13:00)

  Daccad [utilizator]

  O mahalagioaică tupeistă (scuzați pleonasmul) a fost votată de mitici; bravo vouă, cu ea să trăiți, și să invidiați în continuare Clujul, Sibiul, Alba Iulia, dar și Iașiul, Brașovul și alte orașe civilizate din România.
  • -3 (9 voturi)    
   Murim de invidie... (Joi, 22 iunie 2017, 14:31)

   rcb [utilizator] i-a raspuns lui Daccad

   ... pentru toate fundaturile.
 • +7 (7 voturi)    
  corect ar fi... (Joi, 22 iunie 2017, 13:02)

  Walking_dead [utilizator]

  ... ca cucoana sa plece, la fel ca Grindi, pentru nerealizarea obiectivelor.
 • +11 (11 voturi)    
  Va rog sa intelegeti (Joi, 22 iunie 2017, 13:15)

  Rescator [utilizator]

  Firuta, clona Annei Pauker,nu a dat pe la Primarie decat
  ocazional.In rest pe la Partid,Parlament si la Posturile
  TV de casa ale PSD/PCR.Pentru a intra pe post cu
  tampeniile ei,deja cunoscute,trebuia machiata si coafata vreo trei ore.Cand sa mai munceasca pentru Capitala?
  Asa ca realizarile sunt exact ZERO.
  • +11 (11 voturi)    
   Sa ne intelegem (Joi, 22 iunie 2017, 13:39)

   poatedapoateba [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   Daca dadea mai des pe la primarie era chiar si mai rau.
   A aratat ce poate cu banda unica pentru autobuze...
   • +1 (1 vot)    
    Inteleg (Vineri, 23 iunie 2017, 7:41)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui poatedapoateba

    Va rog sa acceptati scuzele mele pentru evaluarea
    gresita a situatiei.
 • +7 (9 voturi)    
  Doamna Firea, unde este RATB Gratis ? (Joi, 22 iunie 2017, 13:49)

  Frankie [utilizator]

  Ati promis RATB gratis in campanie, nu s-a intamplat nimic.
 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 iunie 2017, 15:15)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  firea (Joi, 22 iunie 2017, 15:42)

  Mardohew [utilizator]

  "Voi face revolutie in materie de trafic in capitala. Am foarte multe solutii care vor decongestiona traficul. In primul rand, investitii masive in transportul public, voi propune acordarea de urgenta a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate sa intre in trafic. Impreuna cu Politia Capitalei vom face in asa fel incat sa avem un sistem de semaforizare inteligent asa cum se intampla in orice Capitala europeana. De asemenea, as dori sa se incheie de urgenta lucrarile la metroul din Drumul Taberei. In jumatate de an se va vedea ca se vor schimba lucrurile in Bucuresti. Intr-o jumatate de an se va circula mult mai usor in Bucuresti. Sunt solutii identificate. M-am consultat cu multi specialisti in domeniul traficului, transportului si toti mi-au spus ca desi avem un plan de mobilitate urbana multe lucruri nu se respecta", a spus Gabriela Firea in iunie 2016, potrivit digi24.ro
 • +9 (9 voturi)    
  Decat la chiolhanuri si decoruri (Joi, 22 iunie 2017, 15:48)

  Parzivall [utilizator]

  se pricepe cotzoharla asta.
 • +6 (6 voturi)    
  Avem ce meritam (Joi, 22 iunie 2017, 17:08)

  sec_o [utilizator]

  Ce bine-mi pare ca nu sunt din Bucuresti. Noi am avut-o pe Olguta, alta perla rara. Macar ea a umplut orasul cu afise publicitare cu "bla bla, promisiune indeplinita". Din fericire a fost promovata si am scapat de ea. Poate e si Firea promovata, nu i-ar sta rau ca prim sinistru.
 • +9 (9 voturi)    
  mda (Joi, 22 iunie 2017, 18:05)

  g01an [utilizator]

  ma asteptam sa fie dezastru total, dar nici chiar asa.

  cum adica sa fie realizari deblocarea unor proiecte deja pe rol? a identificat cauzele si a luat masuri sa nu se mai repete? adica ce altceva anume a facut in afara de treaba din mandatul anterior? bai nene...
 • -2 (6 voturi)    
  Foarte usor sa (Vineri, 23 iunie 2017, 1:31)

  Observatory [utilizator]

  demiti, sunt multi care nu merita, problema este ...Pe cine allege?
  Toti sunt la fel....cu ochii dupa furat, cat mai muet si repede...cade alt guvern, Pleaca ai nostri vin ai nostri, doar schimbare de nuke...atat !
  • +2 (2 voturi)    
   as alege-o pe Clotilde Armand... (Vineri, 23 iunie 2017, 11:38)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   ..parerea mea!
 • +6 (6 voturi)    
  Pe ea de ce nu o evalueaza Valcov? (Vineri, 23 iunie 2017, 7:34)

  Dedalus [utilizator]

  Pe ea de ce nu o evalueaza Valcov?
 • +4 (4 voturi)    
  voi ati pus poza din trarmvaiul 21.. (Vineri, 23 iunie 2017, 9:44)

  akillies [utilizator]

  ..in tramvaiul 41 nici nu poti sa iti misti bratele :)
 • +3 (3 voturi)    
  din pacate.. (Vineri, 23 iunie 2017, 11:32)

  akillies [utilizator]

  ..oamenii se mobilizeaza pe forum azi, si maine la vot, stau acasa!
 • +3 (3 voturi)    
  gargara (Vineri, 23 iunie 2017, 11:45)

  dottore-plagiatore [utilizator]

  Ati votat un om de PR, PR aveti. Adica gargara.
 • +3 (3 voturi)    
  E o catastrofa RATB ! Vreau trasee orare ! (Vineri, 23 iunie 2017, 11:47)

  deval [utilizator]

  Ca in Brasov . Daca vine la o ora, sa fie afisata ora ! In weekend e calamitate ! Daca mai si ploua, este un eveniment sau meci in oras (nici taxi nu gasesti ), esti sinistrat !!
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 iunie 2017, 11:50)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  Primenirea furnizorilor de spagi !! (Vineri, 23 iunie 2017, 11:54)

  deval [utilizator]

  Se lauda ca a inlaturat camarila lui oprescu si a instalat-o pe a ei ! Toti primarii au facut asta, dar nu au pus la victorii, primenirea furnizorilor de spagi !!
  Daca au existat contracte afectate de coruptie de ce nu spune care sunt alea , daca a inaintat dovezi la parchet , etc, etc
 • +1 (1 vot)    
  trompeta, raporteaza cum cheltui banii nostrii, (Vineri, 23 iunie 2017, 13:32)

  deval [utilizator]

  cu date, cu cifre, pe hartie, pe site-ul primariei , nu cu Cantarea Romaniei !!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  o propunere (Vineri, 23 iunie 2017, 14:35)

  floarealbastra [utilizator]

  NU ar putea starea civila sa aiba un punct de lucru la fiecare maternitate din tara si copilul sa plece acasa cu certificatul de nastere din maternitate?
  eu cred ca in era informatizarii exista solutii mai
  bune si mai ieftine decat plimbatul pe la primarie dupa documente care sa ateste ca existi.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by