Tasarea terenului a stagnat sub strada 23 August din oraşul prahovean Slănic, au anunţat, sâmbătă autorităţile din judeţ, scrie News.ro. Joi dimineaţă strada s-a surpat parţial, formându-se un crater de doi metri, iar vineri nivelul terenului a continuat să coboare, constatându-se o diferenţă de nivel de încă 20 de centimetri. Peste 40 de persoane care locuiau în blocurile din apropierea zonei afectate au fost evacuate.

Stradă surpată în Slănic, PrahovaFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„În urma măsurătorilor efectuate de către operatorul atestat, s-a constatat că nu există diferenţe în ceea ce priveşte tasarea terenului faţă de măsurătorile precedente. Monitorizarea şi măsurătorile vor continua”, au anunţat, sâmbătă, oficialii Prefecturii Prahova, în legătură cu situaţia străzii 23 August din oraşul Slănic.

Potrivit acestora, „evenimentul este monitorizat cu atenţie la nivel central”, iar echipe operative ale IGSU, Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române sunt prezente la faţa locului pentru gestionarea optimă a situaţiei, beneficiind de sprijinul Instituţiei Prefectului - Judeţul Prahova şi al autorităţilor publice locale.

42 de oameni care încă de joi au fost evacuaţi din apartamentele lor din două blocuri situate în apropierea zonei afectate sunt în continuare cazaţi fie la rude, fie în pensiuni din loclaitate, cu care autorităţile locale au încheiat un protocol.

Vineri, Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, declara că nu se cunoaşte, deocamdată, o cauză care a dus la prăbuşirea străzii, precizând că, luni, cel mai probabil, specialiştii chemaţi la Slănic să verifice zona vor putea da un răspuns „vizavi de dinamica terenului, nu vizavi de cauzele prăbuşirii”.