„Buzău este în România, știm cu toții unde este”, a răspuns președintele PNL, Nicolae Ciucă, întrebat în conferința de presă de la depunerea candidaturii lui Sebastian Burduja la Primăria Capitalei despre afirmațiile lui Marcel Ciolacu care a stârnit nemulțumirea mai multor organizații civice și politicieni din Moldova.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în timpul unei conferințe de presă susținută la Timișoara. „Pentru jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova, premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze!”, a fost replica venită de la Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

„Am lucrat 7 ani și în Moldova și în Buzău, am fost întrebat dacă după atâția ani mă simt de-a locului. Am zis da, mă simt și moldovean pentru că mi-a plăcut să lucrez cu oameni”, a spus sâmbătă Nicolae Ciucă, întrebat despre declarațiile lui Marcel Ciolacu. „Buzău este în România, știm cu toții unde este”.

El a avut o replică și pentru Marcel Ciolacu care, în mesajul în care și-a cerut scuze pentru declarația despre Moldova, a precizat că „jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze”, cu referire la candidații liberali de la Iași, Costel Alexe și Mihai Chirica.

„I-am rugat pe toți membrii PNL să aibă o abordare cât se poate de pozitivă, să trecem de la partea asta de ură și jignire. Dacă rezumăm campania la jigniri și invective, nu îi convingem pe cetățenii români că avem ceva în cap pentru administrația locală sau centrală”, a replicat Nicolae Ciucă.