Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, plasat in urma cu o zi in arest la domiciliu, a declarat vineri ca a atras atentia asupra problemelor cu semafoarele din Bucuresti in urma cu "5-6 luni" si i s-a promis ca situatia se va remedia.

Semafoare nefunctionaleFoto: USER UPLOADED

El a fost intrebat de ziaristi, cand iesea de la Tribunalul Bucuresti, unde a cerut voie sa se interneze pentru investigatii, cum comenteaza problemele de trafic din Bucuresti, generate de sistemul de semaforizare.

"Le-am am atras atentia ca s-au intamplat acum 5- 6 luni de zile, au promis ca le fac", a comentat Sorin Oprescu, fara a preciza exact cui a atras atentia asupra acestor probleme.

In ultima perioada, de la inceperea scolii, traficul din Bucuresti a devenit de cosmar. Una dintre principalele cauze ale aglomeratiei este faptul ca sistemul de management al traficului nu mai functiona de circa 4 luni, fiind defecte mai multe cabluri, iar Primaria Capitalei nu a comandat nici macar o expertiza pentru a vedea de ce s-a stricat.

Abia dupa ce problema a aparut in presa, primaria s-a apucat sa repare sistemul.

Miercuri, Cornel Pieptea, viceprimar al Capitalei, a declarat pentru HotNews.ro ca sistemul de management al traficului pe zona de Sud a Bucurestiului a fost repus in functiune.

Acesta spune ca pana la sfarsitul saptamanii ar urma sa se puna in functiune si sistemul din partea de Nord a orasului, insa acesta nu va functiona la capacitate de 100%. Dar pana la normalizarea traficului mai e cale lunga: trebuie reparati si senzorii defecti din intersectii.