Primaria Craiova a mutat intr-un parc cele doua statui nud din centrul orasului pe care saptamana trecuta le imbracase, scrie Gazeta de Sud. Primarul PSD Olguta Vasilescu a explicat atunci ca "statuile indecente au fost imbracate" ca reclama pentru festivalul antic Pelendava care a avut loc in Craiova in acest sfarsit de saptamana.

Grupul statuar Dansul, din CraiovaFoto: Gazeta de Sud

Potrivit publicatiei locale, grupul statuar "Dansul", realizat de artistul plastic Peter Jacobi, ce reprezinta un barbat si o femeie, nuzi, intr-o scena de dans, a fost mutat luni in Parcul Romanescu din Craiova.

Gazeta de Sud precizeaza ca saptamana trecuta, odata cu inaugurarea pasajului subteran din oras, grupul statuar "Dansul" a fost amplasat pe scuarul dintre bretelele pasajului.

Municipalitatea a decis sa imbrace cele doua statui, dupa ce acestea au fost vandalizate la cateva ore dupa amplasarea lor, fiind scrise mesaje cu tenta sexuala care faceau trimitere la primarul Craiovei si la cele doua echipe de fotbal ale orasului.

"Statuile 'indecente' au fost imbracate. El in preot dac, ea in femeie romana. Ca reclama pentru Festivalul Antic 'Pelendava'. Ca si Manneken Pis din Bruxelles, cand autoritatile promoveaza evenimentele de interes. Cam saracuti imbracati, dar avem costumierul de la teatru in concediu...", a explicat primarul, pe Facebook.

Gazeta de Sud precizeaza ca in locul celor doua statui nud a fost adusa statuia "Alegorie", turnata in bronz si realizata de Boris Caragea. Aceasta a fost instalata in 1962 in Parcul Lunca Jiului din Craiova.