Sustinatori ai Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova si ai Miscarii Actiunea Europeana au protestat la Chisinau si in localitati de la frontiera moldo-romana, fata de tergiversarea de catre autoritatile din Moldova a semnarii conventiei privind micul trafic la frontiera cu Romania, anunta Rador.

Pentru cateva secunde un grup de tineri ai Organizatiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova au desfasurat un flash-mob in fata Ministerului de Externe si al Integrarii Europene, rupand un banner reprezentand gardul de sarma ghimpata de la frontiera moldo-romana si purtand pancarde pe care era scris "Da, conventiei! Da, liberei circulatii!".

Ei au protestat astfel impotriva tergiversarii de catre autoritati a semnarii conventiei privind micul trafic la frontiera cu Romania, pe care autoritatile o conditioneaza de semnarea de catre tara noastra a acordului de frontiera cu Republica Moldova.

Actiuni similare au avut loc concomitent, in organizarea tinerilor liberal-democrati, in localitatile Leova si Cantemir, si continua manifestarile de protest organizate de Partidul Liberal Democrat, dar si de Miscarea Actiunea Europeana, in toate localitatile care ar intra sub incidenta conventiei. Recent, la initiativa PLD, peste 20 de consilii raionale si

orasenesti, intre cel al Chisinaului, au emis decizii de sustinere a conventiei, reprezentand vointa a peste 1 milion de cetateni moldoveni.