​Elina Svitolina trebuia să o întâlnească pe Caroline Wozniacki în duelul mamelor de la Cincinnati, dar sportiva ucraineană a fost nevoită să abandoneze înaintea partidei din primul tur al competiției de categorie „WTA 1000”.

Elina SvitolinaFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svitolina a afirmat că a luat această decizie din cauza unor dureri la picior și a dezvăluit că are această problemă încă de la Wimbledon (a ajuns în semifinale).

Elina a mai participat la Washington și la Montreal, dar rezultatele nu au fost la fel de bune (s-a oprit în sferturi, respectiv în primul tur).

„Din păcate, mă confrunt cu dureri la picior de la Wimbledon și am fost sfătuită să fac analize după Montreal. RMN-ul a evidențiat unele probleme care trebuie rezolvate, așa că nu pot juca la Cincinnati în acest an.

Sunt foarte dezamăgită să mă retrag de oriunde, dar iubesc fanii din Cincy și îmi place să joc în fața lor, ceea ce face ca acest lucru să fie și mai dificil, dar trebuie să urmez sfatul medical care mi-a fost dat.

Acum voi face tot ce pot pentru a mă odihni și a mă recupera la timp pentru US Open. Vă mulțumesc pentru înțelegere” - Elina Svitolina.

  • Locul Elinei pe tabloul principal a fost luat de Varvara Gracheva (45 WTA, este născută la Moscova, dar reprezintă Franța).

Western & Southern Open (Cincinnati) este o competiție de categorie WTA 1000. Turneul se dispută pe hard în perioada 14-20 august 2023, are premii totale $2.788.468, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare. Campioana en-titre este Caroline Garcia.