FCSB a învins pe Farul după un penalty acordat ușor de Sebastian Colțescu, scor 1-0 (etapa 9 din SuperLiga), iar prestația arbitrului în meciul de la Ovidiu a fost analizată de Adrian Porumboiu.

Sebastian ColtescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Gică Hagi, reacție vehementă după ce FCSB a învins pe Farul dintr-un penalty inventat

Adrian Porumboiu: „Trecutul lui Sebastian Colțescu era întunecat tare. Cum să dai un asemenea penalty?”

Fostul mare arbitru consideră că arbitrul a luat decizia greșită acordând penalty la contactul dintre Șut și Băluță și a vorbit despre „trecutul întunecat” al lui Colțescu.

„Pentru mine e un déjà vu ce se întâmplă cu Colțescu. El a avut o perioadă prestații jenante, apoi a avut 4-5 ani buni. Eu am zis că nu știu cât îl ține așa. Trecutul lui era întunecat tare. Nu spun ce conducători strigau la el din lojă: 'Colțescule, Colțescule!'.

Cum să dai un asemenea penalty? Nici vorbă de așa ceva! Nu ai cum să dai penalty oricât ai analiza. Aveai dreptul de a verifica faza.

El nu mai avea ce să caute pe teren de atunci. La câte nenorociri a făcut ca arbitru... e mult de discutat. Eu nu pot să acord greșeli umane pentru unul care știu ce a făcut în carieră. Greșeală poate fi pentru un copil venit de un an în arbitraj.

Dar el a fost hotărât. A plecat pe o direcție și a rămas pe ea. Oricât de bine plasat era, dacă el avea altceva în cap...

La faza penalty-ului au intrat toți în careu. Mai aveau de intrat doar cei de pe plajă. Eu mai am o explicație. Probabil briza mării a fost un pic mai puternică și de asta a dictat penalty. Numai în situația lui Gică Hagi să nu fii la meciul ăsta...” - Adrian Porumboiu, într-un interviu pentru GSP.

Porumboiu spune că sistemul VAR trebuia să intervină, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Penalty a la Colțescu. Nu ai cum să dai așa ceva! (n.r. râde) VAR trebuia să intre, greșeala e flagrantă. Cine e la VAR? Eu știu cine, dar vă întreb așa… (n.r. Marcel Bîrsan e arbitru VAR). Am crezut că s-a schimbat Colțescu. A stat o perioadă departe de alte lucruri, dar acum și-a revenit la starea lui de acum 7-8 ani. E inadmisibil” - Adrian Porumboiu, pentru ProSport.

Unicul gol al partidei de la Ovidiu a fost înscris în minutul 58, după ce Darius Olaru a transformat penalty-ul obținut de Adrian Șut (după un contact în careu cu Tudor Băluță).

FCSB adună în total 21 de puncte și se distanțează în fruntea clasamentului. Farul rămâne pe locul 11, cu doar 9 puncte.

Aici poți vedea rezumatul partidei dintre Farul Constanța și FCSB

SuperLiga, runda 9:

UTA Arad - Universitatea Cluj 0-1

Dinamo București - FC U Craiova 1948 0-1

Universitatea Craiova - Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1

17 septembrie

Hermannstadt - FC Voluntari 3-1

Oțelul Galați - Rapid București 0-0

Farul Constanța - FCSB 0-1

18 septembrie

18:30 Poli Iași - FC Botoșani

21:30 CFR Cluj - Petrolul Ploiești