Twitter a blocat în Germania și Polonia o postare a lui Dmitri Medvedev în care acesta vorbea despre „dispariția” Ucrainei pentru a se conforma legislației locale, deși Elon Musk i-a luat apărarea oficialului rus, relatează Meduza.

Putin, Medvedev si Andrei Turceak, presedintele partidului Rusia UnitaFoto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia Images

Asistentul lui Medvedev, Oleg Osipov, a declarat pentru agenția RIA Novosti că situația „nu va rămâne fără răspuns”.

Într-un mesaj publicat sâmbătă pe Twitter și VKontakte, echivalentul rusesc al Facebook, Medvedev a scris că actualul stat ucrainean nu interesează pe nimeni în Rusia, Europa, SUA, America Latină, Asia şi Africa, motiv pentru care zilele Ucrainei sunt numărate.

El a adăugat că Ucraina s-a transformat într-o „neînţelegere” născută după prăbuşirea Uniunii Sovietice și că „milioane dintre compatrioţii noştri trăiesc aici şi de ani de zile sunt hărţuiţi de regimul nazist de la Kiev”.

„Nimeni de pe planetă nu are nevoie de o astfel de Ucraină. De aceea nu va exista”, a conchis el.

Jurnaliștii de la Meduza amintesc că Elon Musk, proprietarul și CEO-ul Twitter, a respins apelurile la ștergerea postării, după ce acest lucru i-a fost cerut de utilizatori pe rețeaua de socializare.

„Toate știrile sunt, într-o măsură sau alta, propagandă. Lăsați oamenii să decidă singuri”, a spus miliardarul sud-african.

Mesaje șocante transmise de Dmitri Medvedev pe rețelele de socializare

Fostul premier și vicepreședinte rus s-a remarcat după declanșarea războiului din Ucraina prin numeroasele sale mesaje agresive postate pe canalul său de Telegram, dar și pe alte rețelele de socializare disponibile în Rusia, atacurile sale vizând atât Ucraina și oficiali de la Kiev, cât și oficiali străini și parteneri ai Ucrainei.

De exemplu, în data de 14 ianuarie a acestui an el l-a acuzat pe premierul japonez Fumio Kishida de „obediență rușinoasă” față de Statele Unite și i-a sugerat acestuia să-și facă seppuku.

Mesajul său a venit după o întâlnire la Washington între Kishida și președintele american Joe Biden, în urma căreia cei doi lideri au emis o declarație comună în care se spune că: „Afirmăm fără echivoc că orice utilizare a unei arme nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act de ostilitate împotriva umanității și nejustificabil în niciun fel”.

Medvedev a afirmat că declarația arată „paranoia" față de Rusia și „trădează memoria sutelor de mii de japonezi care au murit în exploziile de la Hiroshima și Nagasaki”, adăugând că, în loc să ceară Statelor Unite să se pocăiască pentru acest lucru, Kishida arată că este „doar un însoțitor de serviciu pentru americani".

El a declarat că o astfel de rușine poate fi spălată doar prin comiterea seppuku - o formă de sinucidere prin spintecare, cunoscută și sub numele de hara-kiri. Kishida ar trebui să-și facă seppuku în timpul ședinței de guvern după întoarcerea de la Washington, a adăugat Medvedev.

Apoi, luna trecută, el a sugerat că senatorul american Lindsay Graham ar putea avea un accident aviatic din cauza declarațiilor făcute de acesta după prăbușirea dronei MQ-9 Reaper în urma unei coliziuni cu un avion militar rusesc.

„Mai ales pe fondul declaraţiilor nenorociţilor ăstora de americani precum senatorul (republican Lindsey) Graham care a spus că trebuie doborâte avioane ruse. Apropo, uneori acest tip de oameni suferă accidente aviatice”, a avertizat Medvedev, care şi-a încheiat textul cu un emoticon reprezentând o cruce.

Urmărește ultimele evoluții din a 415-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.