Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui rus Vladimir Putin, deplânge ofensivele „cu poftă” ale ucrainenilor, afirmând că NATO „a mirosit sângele” forțelor armate ruse.

Vladimir Soloviov spune ca ucrainenii ataca cu pofta si veselieFoto: Captura video

„Noi înțelegem că lucrurile sunt dificile în zona Herson și că da, am reușit să evităm încercuirea și izolarea forțelor noastre. Ei (ucrainenii) sunt în ofensivă, cu veselie, cu poftă aș zice. Sunt plini de ei. Ei își epuizează oamenii dar nu le pasă fiindcă pierderile armatei ucrainene sunt înlocuite cu mercenari”, susține Vladimir Soloviov.

„NATO ne-a mirosit sângele. Sunt încurajați de cât de ușor le-a fost în regiunea Harkov și cât de rapid a căzut Lîmanul în mâinile lor iar acum în regiunea Herson...”, spune Soloviov fără a-și termina ideea despre situația proastă și de pe frontul din sudul Ucrainei.

„Ei cred că inițiativa este de partea lor și nu a noastră și cred că își pot șterge picioarele de noi”, adaugă el.

Duminică, a doua zi după eliberarea Lîmanului de către ucraineni, Soloviov afirma că ceea ce s-a întâmplat acolo reprezintă „o provocare serioasă pentru noi. „Trebuie să ne adunăm, să luăm decizii nepopulare, dar necesare și să acționăm, a mai spus el.

Însă îngrijorările legate acum și de frontul din Herson, unde forțele armate ruse au rezistat timp de mai bine de-o lună după declanșarea mult așteptatei contraofensive ucrainene pe 29 august, par să producă o consternare tot mai mare în rândul propagandiștilor ruși, altfel foarte agresivi în lunile anterioare.

Urmărește ultimele evoluții din a 224-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.