Rușii nu mai încearcă să-l destituie pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și să demilitarizeze pe deplin Ucraina, afirmă premierul israelian Naftali Bennet, cel care încearcă să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina. În tot acest timp, Rusia continuă bombardamentele în mai multe orașe, Mariupolul fiind într-o situație disperată. Pe de altă parte, în câteva zone, Ucraina a trecut la contraofensive împotriva forțelor rusești.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Cele mai noi informații privind războiul din Ucraina sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

01:15Moscova a anunţat că va expulza un număr nespecificat de diplomaţi americani din Rusia

00:31Orașul Cernihiv rămâne fără apă potabilă, în timp ce Rusia este acuzată că ține localnicii ostatici: Va fi o rație de 10 litri de persoană

00:02Ucraina folosește un software de recunoaștere facială pentru a identifica cadavrele soldaților ruși uciși în luptă și pentru a le identifica familiile pentru a le informa despre moartea lor, a declarat viceprim-ministrul Ucrainei pentru Reuters.

23:56Reacția Kievului în legătură cu "dispariția" ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu

23:22Militarii ruși, împinși departe de Kiev și au fost scoși din Cernigău / În alte părți, trupele au stagnat - Pentagon

23:16Producătorul francez de automobile Renault a anunțat miercuri seară că suspendă imediat „activitățile de la uzina Renault din Moscova” și să evalueze „posibilele opțiuni cu privire la participația sa” în filiala sa rusă AvtoVAZ, potrivit AFP.

22:37Biden a sosit la Bruxelles pentru o serie de întâlniri internaționale Avionul Air Force One care îl transporta pe Joe Biden a aterizat la Bruxelles la scurt timp după ora locală 21:00, miercuri (20:00 GMT), potrivit imaginilor difuzate de postul CNN.

22:16Rusia blochează Google News, pentru că ar permite acces la informații false despre războiul din Ucraina

22:06Un total de 4.554 de persoane au fost evacuate din orașele ucrainene prin coridoarele umanitare miercuri, a declarat un înalt oficial, considerabil mai puține decât au reușit să scape în ziua precedentă, relatează Reuters.

Kyrylo Timoșenko, șef adjunct al biroului președintelui, a declarat într-o postare online că 2.912 de persoane au părăsit orașul asediat Mariupol cu ​​vehicule private. Marți, el a spus că 8.057 de persoane au reușit să evadeze din orașele din întreaga țară.

21:56Până la 15.000 de soldați ruși au fost uciși într-o lună în timpul invaziei ruse a Ucrainei, au declarat doi înalți oficiali militari ai NATO, citați de CNN.

„Din punct de vedere statistic, în conflicte, când ai un soldat ucis, în general ai trei soldați răniți, așa că aș vorbi de 30.000 - 40.000 de soldați uciși în acțiune, răniți în acțiune, prizonieri de război, care lipsesc sau despre care nu se știe nimic”, a spus unul dintre oficialii NATO.

21:25O jurnalistă rusă a murit într-un bombardament la Kiev

21:07VIDEO Mărturii emoționante din orașul bombardat Jitomir: ”Avionul zbura foarte jos dar sirena nu a pornit la timp, s-a auzit abia după explozie!”

20:59Agenția Spațială Rusă dorește, de asemenea, să treacă la plata cu ruble cu partenerii săi internaționali

Agenția Spațială Rusă (Roscosmos) și-a anunțat miercuri seară intenția de a trece și la decontarea cu ruble cu partenerii săi internaționali, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Moscova nu va mai accepta plăți în dolari sau euro pentru livrările de gaz către UE, potrivit AFP.

20:33Suedia va furniza Ucrainei încă 5.000 de arme antitanc, a declarat miercuri agenția de știri TT, citată de ministrul suedez al Apărării, relatează Reuters.

Suedia a trimis deja 5.000 de arme antitanc, împreună cu alte materiale militare, în Ucraina.

20:14Guvernul SUA declară oficial că armata rusă a comis crime de război în Ucraina

19:54Potrivit primarului din Harkiv, Ihor Terekhov, forțele ruse au distrus 1.143 de clădiri în al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, dintre care 998 sunt clădiri rezidențiale, scrie The Kyiv Independent.

19:37Alianța NATO este „absolut în pericol” din cauza războiului lui Putin din Ucraina - spun oficialii

19:17Invazia Ucrainei de către Rusia ar putea declanșa o criză alimentară în Orientul Mijlociu și Africa de Nord

18:47VIDEO Un desen animat rusesc care îl face monstru pe Putin si arata imagini din Ucraina invadată a devenit viral

18:34Prima reacție a Kremlinului față de demisia lui Anatoli Ciubais, consilierul lui Vladimir Putin / Unde s-ar afla acesta

18:29Un eventual embargo european asupra petrolului rus ar reprezenta o „problemă reală” pentru aprovizionarea cu motorină în Europa, a avertizat miercuri ministrul francez pentru tranziția energetică, citat de AFP.

18:28În plin război cu Ucraina, Rusia a anunțat că vrea să organizeze Euro 2028.

17:35Bursa de Valori din Moscova va relua parțial tranzacționarea joi, după ce a fost închisă timp de aproape o lună

17:08Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, joi, și Parlamentul Franţei, unde a vorbit despre atrocităţile comise de armata rusă în ţara sa şi a făcut o comparaţie între situaţia din Mariupol şi cea din Verdun, unde în timpul Primului Război Mondial s-a desfășurat una dintre cele mai sângeroase bătălii din istorie.

  • „Ştiţi ce se întâmplă în Ucraina, ştiţi de ce se întâmplă şi cine este vinovat. Chiar şi cei care îşi ascund capetele în nisip nu pot nega ce se întâmplă.
  • Sunteţi oameni raţionali, oneşti şi vă întreb: cum putem opri acest război, cum putem aduce pacea în Ucraina? Răspunsurile, cele mai multe, sunt în mâinile dumneavoastră, sunt în mâinile noastre, împreună”, a afirmat Președintele Ucrainei în intervenția sa în Parlamentul Franţei.

17:05Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko i-a cerut lui Boris Johnson să nu compare votul britanic pentru Brexit cu lupta țării sale împotriva Rusiei, spunând că „zero” cetățeni au murit din cauza deciziei de a părăsi Uniunea Europeană, relatează The Guardian.

NATO va furniza Ucrainei echipamen te de protecție împotriva unor atacuri chimice, biologice și nucleare

17:03Kremlinul minimizează exilul artiștilor ruși în mijlocul conflictului din Ucraina: „Avem multe talente în țară”

16:55NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecție împotriva unor atacuri chimice, biologice și nucleare

16:33Primar din Ucraina acuză forțele ruse că au sechestrat afacerile din Melitopol: 80% din populație are probleme cu mâncarea

16:17Fost vicepreședinte Aeroflot: „Am părăsit Rusia pentru că sunt împotriva acestui război”

16:17Belarusul a cerut unor diplomați ucraineni să părăsească țara, după acuzații de spionaj

16:16Cum le vorbești copiilor despre război - 10 sfaturi pentru părinți

16:15Oleksandr Markushyn, primarul din Irpin, suburbie a Kievului, spune că forțele armate ucrainene, apărarea teritorială și poliția au recăpătat controlul a 80% din localitate, potrivit CNN.

El spune că localitatea este bombardată constant, fiind lovită zona rezidențială,cu clădiri cu mai multe etaje, și că, în pofida evacuărilor în masă din ultimele săptămâni, până la 6.000 de oameni sunt încă în Irpin, iar grupuri mici sunt evacuate în fiecare zi.

"Aproximativ 4.000 de oameni nu vor deloc să părăsească orașul. Îi ajutăm cu alimente și medicamente", a adăugat el.

Poliția națională a anunțat miercuri că își reia activitatea în Irpin, ocupat în mare parte de forțele ruse, fiind un alt posibil semn că forțele de securitate ucrainene recâștigă teritoriul în jurul capitalei Kiev.

16:12Un consilier al lui Vladimir Putin și-a dat demisia din cauza războiului din Ucraina și a părăsit Rusia / Cine este Anatoli Ciubais, omul care i-a oferit lui Putin prima sa slujbă la Kremlin

15:58Biden insistă, la plecarea spre Europa, că posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice este „o amenințare reală”

15:51Ucraina susține că ofensiva rusă va fi total blocată pană în mai / Pierderi mai mari decât în Afganistan

15:38Lista marilor companii care au decis să NU se retragă din Rusia

15:29Vladimir Putin a ordonat Gazprom să încaseze plățile pentru gaze naturale în ruble

15:27Stoltenberg: Rusia trebuie să renunțe la retorica nucleară / Noi măsuri de consolidare a Flancului Estic/ Zelenski se va adresa summit-ului extraordinar al NATO

Cinci lucruri care s-ar putea întâmpla în continuare în Ucraina

14:58Cinci lucruri care s-ar putea întâmpla în continuare în Ucraina

14:47VIDEO Viral: Ucrainenii fortifică Odesa pe ritmurile lui Bon Jovi: „It's my life!”

14:20Kuleba cere Occidentului sancționarea propagandiștilor televiziunii ruse

14:02Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu nu a mai fost văzut în public de aproape două săptămâni

13:56Propaganda Kremlinului propovăduită la înmormântarea unui soldat rus: ”A fost un războinic al lui Cristos. A luptat împotriva spiritelor satanice”

13:35Manifestație pro-Ucraina în Enerhodar, oraș ocupat de ruși:

13:10Imagini din dronă cu dezastrul din Mariupol:

12:56Summit extraordinar NATO: Războiul din Ucraina principala temă pe agendă. Cu ce mandat merge președintele Iohannis

12:40Moscova și Kievul au făcut până acum două schimburi de prizonieri, susține Kremlinul / „Ucrainenii devin ostatici mai întâi la Kiev, apoi la Bruxelles"

12:30VIDEO Au furat un TAB rusesc și s-au dus la plimbare

Moscova trimite noi avertismente către NATO să nu se implice

12:12Kremlinul a comentat miercuri, potrivit Reuters, că propunerea Poloniei de a trimite o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina ar fi „foarte nesăbuită și extrem de periculoasă”.

Trimiterea unor forțe de menținere a păcii în Ucraina de către statele membre NATO ar duce la o ciocnire directă între forțele Alianței Nord-Atlantice și forțele armate ale Rusiei, a declarat miercuri și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de TASS.

12:03Polonia va expulza 45 de diplomați ruși acuzați de spionaj

11:57 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri Parlamentului nipon, printr-o intervenție video deja obișnuită, cerând Japoniei să mărească presiunea sancțiunilor împotriva Rusiei prin introducerea unui embargo comercial asupra mărfurilor rusești, scrie Reuters.

11:52Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa joi Parlamentului Suediei.

11:29Ucraina anunță că a ucis încă un comandant militar rus, pe colonelul Alexei Șarov

11:17VIDEO Zelenski spune că vorbește zilnic cu Duda, Macron și Johnson. Ce răspunde, râzând, întrebat pe cine preferă

11:15FOTO Imagini din satelit cu dezastrul din Mariupol

Cât de mult ar putea ajuta NATO Ucraina fără se declanșeze al treilea război mondial

10:47Câți militari și ce echipamente ar fi pierdut Rusia până acum în război

10:31Potrivit unor informații neoficiale citate de Nexta și site-ul Onet, 40 de diplomați ruși ar urma să fie expulzați din Polonia pentru spionaj.

10:29Ucraina se așteaptă ca miercuri să fie deschide 9 coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, potrivit presei locale.

10:26Cum a reușit să supraviețuiască Maria, o profesoară de 27 de ani, bombardamentului de la teatrul din Mariupol: „Erau țipete peste tot”

10:05Cât de mult poate ajuta NATO Ucraina fără a declanșa al treilea război mondial.

Trupele rusești se repoziționează și înaintează dinspre Harkiv și Mariupol

09:55​Trupele ruse înaintează din Harkiv și Mariupol / În ce punct au ajuns luptele care vizează capturarea Kievului - evaluarea militară britanică

09:27Biden pleacă miercuri spre Europa. Occidentul ar urma să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei

09:21Medvedev: „SUA riscă să devină ultimul refugiu pentru cei senili”

09:13„Dima, mama a murit în 9 martie. A murit repede. Pe urmă a ars casa” - drama unei familii cuprinsă în câteva cuvinte lăsate pe un bilet de hârtie

09:08Guvernatorul regiunii Luhansk a precizat că s-a ajuns la un acord de încetare a focului pentru evacuarea civililor, potrivit Reuters.

09:00Institutul pentru Studierea războiului susține că forțele ucrainene ar fi reușit să ducă o mică operațiune contraofensivă la nord-vest de Kiev. Alte lupte s-ar fi dus i în zona Nicolaev.

08:46Rușii au bombardat un pod peste râul Desna, în Chernihiv, care făcea legătura cu capitala Kiev, potrivit Nexta.

Podul era folosit pentru evacuarea civililor și ajutoare umanitare.

08:41Doi copii uciși în atacurile rușilor în Luhansk

Pierderile rușilor depășesc bilanțul negativ înregistrat de Rusia în Afganistan

08:27Pierdierile rușilor depășesc bilanțul negativ înregistrat de armata Rusiei în războiul din Afganistan, notează Kyiv Indepedent.

Statul Major al Armatei ucrainene anunțase că, până la data de 22 martie, armata rusă a pierdut 15.300 de militari. În războiul de peste 10 ani dus de URSS în Afganistan au fost uciși 15.051 soldați.

08:13Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe Papa Francisc să joace rolul de mediator în negocierile dintre Kiev şi Moscova

08:07Rusia și armele chimice - O poveste cu toxine, moarte și minciuni

07:56Președintele rus Vladimir Putin intenționează să participe la summitul G20 ce va fi găzduit de Indonesia spre sfârșitul anului, a declarat miercuri ambasadorul rus la Jakarta citat de Reuters.

07:46De ce micile victorii ale Ucrainei din ultimele zile ar putea anunța o etapă sumbră a războiului.

Rusia ar putea fi exclusă din rândul statelor G20

07:37SUA și statele occidentale iau în calcul excluderea Rusiei din G20, potrivit unor surse citate de Reuters.

Polonia (care nu este membră G20- n.red) a cerut marți excluderea Rusiei și ar fi primit un „răspuns pozitiv” din partea oficialilor americani, potrivit acelorași surse.

G20 reunește cele mai mari economii ale lumii cu scopul de a-și coordona acțiunile pe subiecte ce afectează economia globală, inclusiv încălzirea climatică și dezvoltarea.

07:29Ambasadorul Rusiei la ONU: Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate.

„Încercăm să (bombardăm) într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile. Avem un război informaţional. O mulţime de "ştiri false" sunt afişate pe ecranele de televiziune", a spus Gennadi Gatilov.

07:14Rusia anunță că un număr de 78 de avioane ruseşti au fost confiscate în străinătate. Sancţiunile au întrerupt furnizarea de avioane, piese şi servicii către Rusia, în timp ce companiile aeriene ruse au 515 avioane închiriate din străinătate.

07:00Zelenski: „În Mariupol sunt 100.000 de oameni care trăiesc în condiţii inumane, sub bombardamente constante / Rusia a capturat o coloană umanitară”

06:20Cum ar trebui abordat Vladimir Putin pentru a-l convinge să pună capăt războiului

06:01​​ ONU: 3,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina până acum. Câți au ajuns în România

03:35Pavel Latouchko, o personalitate din opoziţia din Belarus, a cerut miercuri sancţiuni împotriva Belarusului la fel de dure precum cele care vizează Rusia şi proceduri judiciare împotriva preşedintelui său Alexander Lukaşenko, „complice” al lui Vladimir Putin în invazia Ucrainei, scrie AFP.

03:25Președintele american Joe Biden plănuiește să aplice sancțiuni săptămâna aceasta pentru sute de ruși care servesc în corpul legislativ inferior al țării (Duma), a declarat pentru CNN un oficial. Se așteaptă ca Biden să dezvăluie noile sancțiuni împotriva membrilor Dumei în timp ce se află în Europa.

Ucrainenii au trecut la o ușoară ofensivă, susține Pentagonul / Spațiul aerian al Ucrainei rămâne „disputat”

01:13Statele Unite nu au văzut până acum vreo indicație concretă privind un atac iminent al Rusiei cu arme chimice sau biologice în Ucraina, însă monitorizează îndeaproape informațiile în această direcție, a afirmat un înalt oficial american din domeniul apărării.

23:37Spațiul aerian de deasupra Ucrainei rămâne „disputat”, ucrainenii având încă aeronave în timp ce invazia rusă a țării se află la a patra săptămână de conflict, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în timpul unei conferințe de luni la Pentagon.

23:19Ucraina îndeamnă din nou China să joace un „rol mai vizibil” pentru a opri războiul

22:56Pentagonul: SUA au „văzut indicii” că ucrainenii au trecut la o ușoară ofensivă

22:30Zelenski a fost invitat să vorbească prin videoconferință la summitul NATO de joi

22:27Casa Albă: Statele occidentale vor anunţa joi noi sancţiuni împotriva Rusiei

Sinteza de miercuri dimineață a celor mai importante evenimente recente privind invazia rusă:

Cele mai citite știri din ultimele 24 de ore despre Războiul din Ucraina: