Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat marți că discută zilnic cu 8-10 lideri, nominalizându-i pe președintele polonez Andrzej Duda, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic Boris Johnson cu care are multe contacte zilnic. Întrebat pe cine preferă, Zelenski a izbucnit în râs: ”Pe soția mea. Îmi pare rău”.

Zelenski, în interviu la EuroNewsFoto: Captura YouTube

De pe listă lipsesc președintele Joe Biden, cancelarul Germaniei Olaf Scholz (de altfel, Zelenski a criticat dur poziționarea Germaniei în mesajul său către Bundestag), dar și Recep Tayyp Erdogan căruia i se adresează frecvent cu formula ”bunul meu prieten”. Nici președintele Klaus Iohannis nu a fost menționat de Zelenski.

Într-o discuție informală cu jurnaliștii redată de Euronews, președintele Ucrainei a spus că zilnic vorbește în medie cu 8-10 lideri, fiind în contact permanent cu aceștia. Întrebat de o jurnalistă pe cine preferă, Zelenski a răspuns diplomatic, râzând: ”Pe soția mea”

Diaolgul dintre Volodimir Zelenski și jurnaliști:

Jurnalist: Cu câți lideri vorbiți în fiecare zi?

Zelenski: Zilnic? 10, poate 8 lideri...10.

Jurnalist: Pe cine preferați?

Zelenski: Nu știu... Pot să vă spun cu cine am prea multe contacte ...Adică nu ”prea multe”, ca să nu fiu înțeles greșit ... (râde). Am multe legături cu Andrzej Duda, cu Emmanuel Macron, cu Boris Johnson și...cu țările baltice, cred.

Jurnalist: Îi preferați pe toți aceștia?

Zelenski: Pe cine prefer? Pe soția mea (râde). Îmi pare rău.