Moscova și Kievul au făcut până acum două schimburi de prizonieri, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. Ea a acuzat din nou că, de fapt, Ucraina ar împiedica evacuarea civililor, susținând că mulți dintre ucraineni ar încerca să ajungă în Rusia, dar ar fi opriți, scrie Interfax.

Maria ZaharovaFoto: - / Sputnik / Profimedia
  • Ministerul rus al Apărării organizează zilnic coridoare umanitare și evacuarea civililor. În plus, au avut loc două schimburi de prizonieri între Rusia și Ucraina", a susținut miercuri Zakharova.

Ea a acuzat din nou că, de fapt, Ucraina ar împiedica evacuarea civililor, susținând că mulți dintre ucraineni ar încerca să ajungă în Rusia, dar ar fi opriți:

  • De fapt, autoritățile de la Kiev sunt cele care interzic evacuarea în țara noastră și alungă cu forța refugiații spre vest.
  • Mulți dintre ei încă încearcă să meargă în Rusia la rudele lor, dar aici țările UE, în primul rând Polonia, nu le permit.
  • Oamenii devin ostatici, mai întâi la Kiev, apoi la Bruxelles", a spus reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei.

-----------------