Președintele rus Vladimir Putin intenționează să participe la summitul G20 ce va fi găzduit de Indonesia spre sfârșitul anului, a declarat miercuri ambasadorul rus la Jakarta citat de Reuters. Precizarea vine în contextul în care SUA și statele occidentale iau în calcul excluderea Rusiei din grupul celor mai mari economii ale lumii.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

"Nu doar din G20, multe organizații încearcă să excludă Rusia...reacția occidentului este disproporționată”, a susținut ambasadoarea Liudmila Vorobiova într-o conferință de presă.

SUA și statele occidentale iau în calcul excluderea Rusiei din G20, ca urmare a războiului declanșat în Ucraina de Vladimir Putin, potrivit unor surse citate de Reuters.

Polonia (care nu este membră G20- n.red) a cerut marți excluderea Rusiei și ar fi primit un „răspuns pozitiv” din partea oficialilor americani, potrivit acelorași surse.

G20 reunește cele mai mari economii ale lumii cu scopul de a-și coordona acțiunile pe subiecte ce afectează economia globală, inclusiv încălzirea climatică și dezvoltarea.