Ucraina a anunțat miercuri că a eliminat încă un comandant rus, colonelul Alexei Șarov, acesta fiind ucis în luptele din apropierea orașului Mariupol pe care forțele rusești îl asediază de mai multe săptămâni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul privind uciderea colonelului rus a fost făcut miercuri de Anatoli Stefan, un ofițer al armatei ucrainene.

Acesta a notat pe Twitter că după ce comandantul rus s-a pierdut în timpul „antrenamentelor”, o referință la faptul că mulți dintre soldații ruși capturați au relatat că li s-a spus că vor lua parte la antrenamente militare, nu la invadarea Ucrainei, Șarov se va întoarce „corect” acasă.

Alexei Șarov era comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse, potrivit ofițerului ucrainean.

Comandanții ruși uciși în războiul din Ucraina

Ucraina a anunțat sâmbătă că a eliminat încă un comandant rus, general-locotenentul Andrei Mordicev, comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse. Acesta ar fi fost ucis în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra aerodromului de la Cernobaevka.

Primul general rus care a fost ucis în luptele din Ucraina a fost Magomed Tuşaev, considerat mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, care şi-a pierdut viaţa la 26 februarie lângă Kiev.

Presa ucraineană a relatat pe 3 martie că general-maiorul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei, a fost ucis de forțele armate ucrainene. Moartea acestuia a fost confirmată de camarazii săi pe rețeaua rusă de socializare VKontakte.

General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkiv, iar generalul Andrei Kolesnikov - comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse - la 11 martie.

La 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene „Azov”.

Urmărește ultimele evoluții din a 28-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.