Un important comandant al trupelor cecene, mâna dreaptă a liderului Ramzan Kadîrov, a fost ucis sâmbătă de trupele speciale ucrainene SpetzNaz „Alfa”, în timpul luptelor de la aeroportul Hostomel, de lângă Kiev, relatează presa ucraineană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jurnaliștii de la The Kyiv Independent au scris că mai multe unități ale trupelor speciale ruse au fost înfrânte în luptele desfășurate la Hostomel și, potrivit unor surse din serviciile de informații ucrainene, printre acestea se afla și generalul Magomed Tushaev, comandantul celui de-al 141-lea regiment motorizat al Gărzii ruse cecene, care a și fost ucis.

„Acum câteva ore, trupele de elită ucrainene SpetzNaz "Alfa" l-au eliminat pe comandantul de top al forțelor cecene, generalul Magomed Tushaev, și întregul său regiment de "kadîrovți", care au aterizat în zona (aeroportului) Hostomel de lângă Kiev. Confirmat”, a scris pe Twitter jurnalistul ucrainean Victor Kovalenko.

Ramzan Kadîrov, liderul regiunii Cecenia și un apropiat aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat sâmbătă că luptători ceceni s-ar afla și ei la luptă în Ucraina.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina.