Marți, în cea de-a 20-a zi de război, tensiunile nu par să se calmeze. Kievul a fost ținta bombardamentelor și va intra în carantină începând cu ora 20.00 până miercuri dimineața. Atacurile au vizat mai multe cartiere și metroul, patru oameni fiind uciși. Cu toate acestea, premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au ajuns în capitala Ucrainiei pentru discuții cu președintele Volodimir Zelenski, cu mandat din partea Consiliului European și al Comisiei Europene.

Rusia continua bombardamentele in UcrainaFoto: Maxym Marusenko/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații de marți privind războiul din Ucraina:

05:00Rămâi pe HotNews.ro. Am deschis un nou articol cu informații LIVE-TEXT despre războiul din Ucraina - ziua 21

04:28​NATO ar urma să transmită miercuri comandanților să elaboreze planuri privind noi modalități de a descuraja Rusia după invazia Ucrainei de către Moscova, inclusiv trimiterea de noi trupe și dispozitive antirachetă în Europa de Est, au declarat oficiali și diplomați, citați de The Guardian și Reuters.

04:11Serviciile de urgență din Ucraina au publicat și imagini cu operațiunile de salvare, vorbind despre 13 incendii provocate de bombardamentele de marți.

03:56Premierul britanic Boris Johnson vizitează miercuri Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, „partenerii cheie” pentru a calma piața mondială a energiei după invazia Ucrainei și pentru a ajuta Occidentul să se îndepărteze de hidrocarburile rusești, potrivit AFP.

03:15Președintele american Joe Biden va anunța o asistență suplimentară de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, a declarat un oficial american pentru CNN. Acest lucru ar aduce totalul promis la 1 miliard de dolari în ultima săptămână și la 2 miliarde de dolari de la începutul administrației Biden.

02:54Mai multe explozii s-au auzit marți noapte noapte în suburbiile Kievului, în timp ce sirenele de raid aerian au răsunat din nou în capitala Ucrainei, potrivit unei echipe CNN de la fața locului.

02:50Încă un general-maior rus ar fi fost ucis pe frontul din Ucraina. Generalul Oleg Mitiaev a fost comandantul diviziei 150, relatează Nexta TV. În cazul în care informația se confirmă, Mitiaev ar fi al patrulea general de top ucis de la începutul invaziei Ucrainei. Rusi ar fi deplasat aproximativ 20 de generali pe linia frontului, un număr neobișnuit de mare, fapt care arată că invazia nu decurge conform planurilor Kremlinului.

02:40Canalul de televiziune german ZDF a publicat un videoclip care arată cum soldații ruși împușcă un civil care și-a ridicat mâinile în sus în semn de neagresiune. Bărbatul a încercat să plece din Kiev cu mașina, dar a fost împușcat.

02:21Premierul ceh Petr Fiala a spus că „scopul principal” al vizitei prim-miniștrilor polonez, sloven și ceh la Kiev a fost de a le spune ucrainenilor că „nu sunt singuri” în lupta lor împotriva invaziei ruse, potrivit CNN.

02:10Viktor Orban: Ungaria nu va sprijini Ucraina cu arme, rămâne în afara războiului (Reuters)

01:40Eforturile Europei de a renunța la gazul rusesc sunt în desfășurare și sunt susținute de livrări de gaz natural lichefiat din Statele Unite, a declarat comisarul UE pentru energie, Kadri Simson, la CNN.

01:18Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina „are cu adevărat încredere” în partenerii săi și este „100% asigurată” că se va ajunge la un rezultat pozitiv în urma întâlnirii cu prim-miniștrii polonez, ceh și sloven de marți la Kiev, informează CNN.

01:07Vicepremierul Poloniei cere o misiune internațională de menținere a păcii în Ucraina

01:01Potrivit unui înalt oficial american al apărării, forțele ruse au tras acum peste 950 de rachete de la începutul invaziei Ucrainei, susține CNN.

00:00Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a primit marți pe premierii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei

23:56Zeci de camioane încărcate cu piese cu destinația Rusia blocate în nordul Franței

22:47 Scenariul cel mai probabil în prezent pentru încheierea războiului din Ucraina - Der Tagesspiegel și The Atlantic

22:38Consiliul Europei a votat excluderea Rusiei din organizația de drepturile omului, după ce Rusia a anunțat deja că se retrage „În casa europeană, nu există loc pentru un agresor”

22:10Discuțiile cu Rusia s-au încheiat pentru azi și vor fi reluate miercuri, a scris marți pe Twitter negociatorul ucrainean Mikhailo Podoliak.

"Vom continua mâine. Un proces de negociere foarte dificil. Există contradicții fundamentale. Dar cu siguranță există loc de compromis. În pauză, se va continua lucrul în subgrupuri", a spus el. A patra rundă de discuții dintre cele două părți a început luni înainte de a fi „întreruptă” până marți.

21:45Slovacia aprobă desfășurarea de forțe NATO pe teritoriul său

21:42UE interzice exporturile de maşini scumpe, şampanie şi bijuterii în Rusia pentru a lovi elitele

21:35Măsuri energetice în Germania: rabatul la pompă, securitatea aprovizionării, cărbunele ca rezervă și o constantă direcție verde

21:2220.000 de persoane evacuate marți din asediul Mariupol: autorități (AFP)

21:06Niciun avans apreciabil al forțelor ruse în Ucraina, în ciuda izolării unor orașe - Pentagon

21:02Prețul petrolului scade sub 100 USD/ baril pentru prima dată în aproape trei săptămâni

20:37Ucraina spune că Rusia blochează comunicarea AIEA cu privire la situația de la Cernobîl

20:18Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei au ajuns la Kiev și urmează să se întâlnească la această oră cu Volodimir Zelenski, potrivit presei cehe, citată de BBC. Înainte, premierul Poloniei a postat pe Twitter o imagine cu mesajul: „Aici, în Kievul sfâșiat de război, se face istoria. Aici libertatea luptă împotriva lumii tiraniei. Aici se joacă viitorul tuturor. UE sprijină Ucraina, care poate conta pe ajutorul prietenilor săi - am adus acest mesaj la Kiev astăzi”

20:08Numiri la vârf în armata Ucrainei pentru a întări apărarea punctelor cheie: Zelenski îl numește pe comandantul Oleksandr Pavliuk în funcția de șef al Administrației Militare Regionale a Regiunii Kiev. Guvernatorul Oleksii Kuleba va asista conducerea militară, în timp ce Eduard Moskaliov îl va înlocui pe Pavliuk în funcția de șef al armatei ucrainene în Donbas. (Kyiv Independent)

19:49Ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu a fost trimis marți „la Moscova”, unde va avea discuții miercuri și apoi va călători „în Ucraina” joi pentru a negocia o încetare a focului, a anunțat marți seară președintele Recep Tayyip Erdogan, porivit AFP.

19:38Primarul Harkivului spune că peste 600 de clădiri au fost distruse de bombardamente, scrie Reuters.

19:25Țările UE rezervă peste 10.000 de paturi de spital pentru ucraineni

19:17Liderii NATO se vor întâlni la Bruxelles pe 24 martie pentru a discuta despre invazia Ucrainei de către Rusia. La acest summit extraordinar va participa și președintele american Joe Biden, a declarat marți un oficial european, sub rezerva anonimatului, potrivit AFP.

„Am convocat un summit extraordinar pe 24 martie la sediul NATO”, a scris secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Vom aborda invazia Ucrainei de către Rusia, sprijinul nostru puternic pentru Ucraina și întărirea ( ...) apărării NATO. În acest moment critic, America de Nord și Europa trebuie să continue să rămână împreună”, relatează Reuters.

19:01Rusia recrutează zeci de mii de sirieni pentru a lupta în Ucraina / Ce salarii le promite

18:50​Rusia a decis marţi să iniţieze procedura de „ieşire din Consiliul Europei”, acuzând NATO şi UE că au făcut din acesta un instrument în slujba „extinderii lor militaro-politice şi economice în Est”.

18:42Personalul și pacienții celui mai mare spital din Mariupol, luați ostatici de către trupele ruse - viceprimar

18:23Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a trimis Papei Francisc o scrisoare prin care îl invită să viziteze oraşul în aceste momente sau, dacă nu este posibil, să trimită populaţiei un mesaj prin videoconferinţă.

"Credem că prezenţa fizică a liderilor religioşi în Kiev este esenţială pentru a salva vieţi şi a netezi calea spre pace, în ţara noastră, şi în alte locuri", arată primarul în această scrisoare, a cărei primire a fost confirmată de nunţiul (ambasadorul la Vatican), Visvaldas Kulbokas.

18:19Marina Ovsiannikova, jurnalista arestată luni pentru un protest anti-război la Pervîi Kanal, a scăpat cu o amendă administrativă

18:18Apel emoționant al lui Zelenski, în Parlamentul Canadei: Imaginați-vă cum copiii voștri aud la 4 dimineața explozii puternice / Mi-aș dori să simțiți ce simțim în fiecare zi / Câte rachete mai trebuie să cadă până închideți cerul?

17:59„Tata mi-a spus că sunt un trădător care ar trebui împușcat primul”: Tinerii ruși povestesc cum războiul din Ucraina le-a destrămat familiile

17:57Cameraman al postului Fox News ucis lângă Kiev / E al patrulea jurnalist mort în războiul din Ucraina

17:4497 de copii de copii au murit de la începerea războiului declanșat de Rusia în Ucraina, a spus președintele Volodimir Zelenski în intervenția sa din Parlamentul Canadei. De asemenea, el a amintit situația critică a orașului Mariupol, din sudul Ucrainei, rămas aproape fără mâncare, fără apă sau căldură și fără mijloace de comunicare.

17:32NATO este îngrijorată că Rusia ar putea folosi arme chimice într-un atac de tip „steag fals”, ca parte a invaziei sale asupra Ucrainei, a declarat marți secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

„Suntem îngrijorați că Moscova ar putea organiza o operațiune cu steag fals în Ucraina, posibil cu arme chimice”, a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă.

17:30Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se adresează Parlamentului Canadei. Parlamentarii canadieni l-au aplaudat îndelung pe Zelenski înainte ca acesta să li se adreseze printr-un mesaj video.

Premierul Justin Trudeau l-a salutat pe președintele ucrainean și i-a aplaudat curajul, spunând: „Curajul tău și curajul poporului tău ne inspiră pe toți”.

În cursul zilei, Canada a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei, fiind vizați inclusiv 15 oficiali ruși care au permis și susținut decizia președintelui Vladimir Putin de a invada Ucraina, a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Mélanie Joly, citat de CNN.

17:16O cunoscută prezentatoare de la unul dintre cele mai importante posturi TV din Rusia a părăsit țara

17:11Rusia anunță că impune și ea sancțiuni pentru Biden și mai mulți oficiali SUA. Lista neagră a Moscovei

17:02Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în timpul unui program de știri, este judecată marți la Moscova

16:53VIDEO. O unitate de elită a Rusiei își prezintă captura de război: O mână de rachete Javelin și un sistem antitanc NLAW

16:44Negocierile Ucraina - Rusia s-au reluat marți, după ce discuțiile de luni au fost întrerupte de ”o pauză tehnică”

16:43Autoritățile ucrainene au reținut un hacker care ar fi ajutat armata rusă să trimită trupelor sale comenzi și instrucțiuni prin rețelele de telefonie mobilă, a anunțat marți serviciul de securitate al Ucrainei, conform CNN.

Suspectul, pe care SBU nu l-a numit, a fost acuzat că a dat „mii” de apeluri telefonice către oficiali ruși, inclusiv înalți oficiali militari, și că a trimis mesaje text oficialilor ucraineni în care sugerează că aceștia se predau.

16:27Statele Unite au impus marți noi sancțiuni legate de Rusia și Belarus, inclusiv împotriva unui judecător rus și a președintelui Belarusului, Alexander Lukașenko, potrivit site-ului web al Departamentului de Trezorerie al SUA, scrie Reuters.

16:26Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți la o întâlnire virtuală cu liderii europeni că Ucraina a auzit că nu va fi primită în NATO și că ucrainenii au început să înțeleagă acest lucru și se bazează pe ei îșiși

16:23Trei jurnaliști au fost uciși în Nikolaiev, Kiev și Irpin, potrivit deputatei ucrainene Lyudmyla Denisova. Potrivit acesteia, mulți jurnaliști au fost răniți în mod deliberat de către forțele ruse începând cu 24 februarie, potrivit Kiev Independent.

16:14Aproximativ 2.000 de mașini au putut ieşi marți printr-un coridor umanitar din Mariupol, iar alte 2.000 de autovehicule așteaptă la ieșirea din oraș, conform administrației locale, scrie AFP. Bilanțul fusese făcut până la ora locală 14.00 (12.00 GMT).

16:08Momentul când un sistem de rachete BUK al ucrainenilor pare că distruge în aer un avion rusesc - VIDEO

Patru oameni uciși în bombardamentele din Kiev

15:52Canada a anunțat la rândul ei că va impune sancțiuni împotriva a 15 oficiali ruși din cauza invadării Ucrainei

15:48Lumea s-ar putea confrunta cu un „uragan al foametei” din cauza războiului din Ucraina / Prețul alimentelor a ajuns deja la un nivel record

15:39Patru persoane au fost ucise în urma atacurilor de marți de la Kiev, unde a fost bombardată o clădire rezidențială cu 16 etaje din vestul orașului, scrie The Kyiv Independent. În urma bombardamentelor, în imobil a izbucnit un incendiu. Obuzele rusești au lovit și două clădiri de locuințe din alte două cartiere, precum și o stație de metrou.

15:34Războiul din Ucraina, împreună cu sancțiunile împotriva Rusiei, reprezintă o amenințare pentru economia germană, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, marți, într-o conferință de presă comună cu regele iordanian Abdullah al II-lea.

15:24Marea Britanie impune noi sancțiuni împotriva Kremlinului: Dmitri Medvedev și Serghei Șoigu, printre cei vizați

15:00Cum s-ar putea decupla Rusia de la internetul global

14:51Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au trecut cu trenul granița spre Ucraina în jurul orei 8 dimineața, a declarat consilierul premierului polonez, citat de presă.

14:21Zelenski: NATO este cea mai puternică alianță din lume, dar unele state membre sunt hipontizate de agresiunea Rusiei

14:09Numărul refugiaţilor din Ucraina a ajuns la trei milioane, a anunțat marţi un purtător de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, citat de AFP.

Bilanţul îi include doar pe cei care au părăsit Ucraina după ce a fost invadată de Rusia, în 24 februarie, nu şi pe cei care s-au mutat în interiorul graniţelor. Dintre aceștia, 1,4 milioane sunt copii, conform datelor UNICEF, iar 157.000 sunt cetăţeni ai altor ţări, a precizat purtătorul de cuvânt Paul Dillon.

Aeroportul din Dnipro, distrus de bombardamente

14:08Realitate paralelă a Rusiei: Câteva zeci de oameni din Herson, cu flori roșii în mână, strigă „Spasiba” în fața unui monument sovietic - VIDEO

14:01Aeroportul din orașul Dnipro, din estul Ucrainei, a fost lovit de rachete rusești, care au provocat distrugeri masive, a anunțat marți Valentyn Reznichenko, șeful administrației regionale de stat, citat de BBC. El a scris, pe Telegram, că aeroportul a fost lovit de rachete rusești în timpul nopții, fiind distruse pista și terminalul.

13:20La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat, a avertizat marţi UNICEF, conform AFP. În ultimele 20 de zile, circa 1,4 milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina. Asta înseamnă în jur de 55 pe minut sau "practic un copil pe secundă", a declarat James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF."Această criză, în termeni de viteză şi de scară, este fără precedent după Al Doilea Război Mondial", a subliniat Elder.

13:12Kremlinul, despre protestul jurnalistei Marina Ovsiannikova: „Huliganism!”

12:23Aproximativ 350.000 de oameni sunt încă blocați în Mariupol: „Majoritatea stau în subsoluri și în adăposturi în condiții inumane"

12:16Prima reacție a Marinei Ovsiannikova după arestare: Nu regret nimic. Nu știu ce se va întâmpla cu mine. Opriți războiul!

12:06NYT: Rachetele rusești Iskander folosesc o muniție misterioasă în Ucraina

12:00„Este o armă de război pentru terorizarea populaţiei" / „Pentru ruşi, viaţa nu are aceeaşi valoare ca pentru noi" - mărturia unui medic care a fost martor al conflictului din Siria

11:46Actul de curaj al jurnalistei Marina Ovsiannikova a fost calificat drept ”huliganism” de Kremlin. (Reuters)

11:44Referitor la negocierile de pace și perspectiva unui acord, Kremlinul a spus că este prea devreme să vorbească despre conținutul acestor negocieri și să facă predicții, însă a transmis că este important ca tratativele să continue.

Rusia detaliază ce pierderi a reușit să provoace Ucrainei

11:40Rusia detaliază ce pierderi a reușit să provoace Ucrainei până acum: zeci de avioane, elicoptere și drone Bayraktar doar în ultima zi / Ce fac rușii cu sistemele Javelin capturate de la ucraineni

11:36Kievul va intra în carantină începând cu ora 20.00 până vineri dimineața la ora 7.00, din cauza bombardamentelor, a anunțat primarul.

11:35Cel puţin şapte persoane au fost ucise în timpul bombardamentelor ruseşti din ultimele ore asupra regiunii Harkiv, una dintre cele mai afectate de atacuri de când Rusia a invadat Ucraina, în 24 februarie.

Trei persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, potrivit agenţiei Ukrinform.

Operaţiunile de salvare continuă în cartierele rezidenţiale Kîivski, Şevcenkivski şi Novobavarski din oraşul Harkiv, precum şi în localitatea Izium, din aceeaşi regiune, conform serviciilor de urgenţă ucrainene.

11:28Bilanț în creștere după bombardarea unui turn de televiziune din vestul Ucrainei: 19 morți și 9 răniți

11:25Uniunea Europeană a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei / Ce sectoare sunt vizate

11:16"You'll Never Drink Alone": Un bar dedicat lui Hemingway a fost distrus de bombardamentele din Harkiv

10:55 Noi imagini din satelit cu amploarea dezastrului în Mariupol și în jurul Kievului, după bombardamentele armatei ruse

10:40Ce pedeapsă riscă Marina Ovsiannikova, jurnalista care a întrerupt principalul program de știri din Rusia, pentru a protesta față de războiul din Ucraina

10:39Președinția Ucrainei a confirmat că Zelenski va primi joi delegația premierilor Poloniei, Cehiei și Sloveniei, potrivit Reuters.

10:28Rusia ar fi pierdut deja peste 13.500 de militari în război / Câte tancuri, blindate, avioane și elicoptere ar fi reușit să distrugă Ucraina

10:14Forțele armate ale Federației Ruse au preluat controlul deplin asupra întregului teritoriu al regiunii Herson, a declarat marți Ministerul rus al Apărării .

09:35Premierii Poloniei, Sloveniei și Cehiei merg marți la Kiev, în ciuda atacurilor asupra capitalei, potrivit Reuters. Ei ar urma să discute cu liderii ucraineni. Anunțul a fost făcut pe twitter de premierul ceh Petr Fiala.

Bombardamente în mai multe cartiere din Kiev

09:26Cel puțin 2 morți după bombardarea unui bloc de locuințe din Kiev.

09:13ONU va aloca alte 40 de milioane de dolari pentru asistență umanitară în Ucraina, potrivit Nexta.

09:06O stație de metrou din centrul capitalei Kiev a fost avariată în urma bombardamentelor din cursul dimineții, potrivit autorităților locale citate de BBC. Este vorba despre intrarea în stația Lukyanivska care a fost înschisă.

08:48Rușii au deschis focul asupra civililor care încercau să părăsească orașul Hostomel. Potrivit poliției ucrainene citate de Kyiv Independent, primele 10 autobuze au reușit să iasă din oraș în siguranță înainte ca trupele rusești să înceapă să tragă. O femeie a murit și doi bărbați au fost răniți.

08:19Cum arată Harkiv după o nouă noapte de bombardamente.

08:15Coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din patru orașe aflate în regiunea de nord-est Sumy ar urma să fie deschise joi între orele 09 și 21.00, ora locală, potrivit autorităților locale citate de BBC.

Sunt vizate orașele Sumy, Konotop, Trostianets și Lebedyn. Regiunea Sumy, aflată la granița cu Rusia, a fost supusă atacurilor intense ale artileriei ruse, oamenii neavând apă și curent electric de la invazia Rusiei.

07:48Ucraina evacuzează peste 2.000 de copii vulnerabili din centre de plasament și orfelinate, au anunțat autoritățile de la Kiev citate de presa locală.

07:45China ar fi cerut negocieri între Europa și Rusia cu scopul de a se ajunge la un echilibru de securitate europeană, relatează Kyiv Independent.

07:40Un bloc de locuințe a fost cuprins de flăcări ca urmare a exploziilor care s-au auzit marți dimineața în capitala Kiev, potrivit agenției națioale de presă ucrainene Ukrinform citate de BBC. Încă nu există informații legate de morți sau răniți.

07:39China a negat din nou marți dimineața afirmațiile oficialilor americani conform cărora Rusia ar fi solicitat asistență militară în Ucraina și a acuzat Washingtonul că răspândește „dezinformări malițioase” care riscă să escaladeze conflictul.

07:30Zelenski cere trupelor ruse să se predea

07:17În urma bombardării de luni a Cernihivului de către ocupanți, autoritățile locale au anunțat decesul a cel puțin 10 persoane. De asemene, au fost grav avariate clădirea Universității Naționale „Politehnica Cernihiv”, piața , un depozit en-gros și mai multe clădiri rezidențiale.

07:12Avionul oligarhului rus Roman Abramovici ar fi aterizat la Moscova după o scurtă escală la Istanbul

06:00Marți dimineața s-au auzit explozii în diferite cartiere ale capitalei, potrivit Ukrinform. Cel puțin 4 explozii s-au auzit dimineața - două la ora 4:00 și încă două la ora 5:00.

Un oficial ucrainean spune că războiul ar urma să se încheie până în mai

04:57Războiul din Ucraina ar urma să se încheie până în mai, deoarece Rusia ar rămâne atunci fără resurse pentru a mai continua invazia, a susținut Oleksiy Arestovich, un consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean, citat de Reuters și The Guardian.

04:36Convoiul nostru de camioane cu 100 de tone de ajutor umanitar atât de necesar pentru Mariupol este încă reținut în Berdiansk. Pentru a treia zi. Cu toate acestea, vom continua să încercăm să livrăm locuitorilor din Mariupol mâncare, apă și medicamente, a spus președintele Ucrainei într-un mesaj adresat locuitorilor.

02:30Rusia ar fi cerut atât asistență militară, cât și financiară din partea Chinei pe fondul conflictului din Ucraina. Printre asistența solicitată de Rusia s-ar fi numărat trusele de alimente militare neperisabile, preambalate, potrivit CNN.

01:57Trump afirmă că Putin este „pornit”, avertizând că invazia poate provoca un al treilea război mondial

01:20Rusia se pregătește pentru default / Se poate repeta scenariul din 1998?

00:54Prizonier rus, mesaj către mama sa: M-ar putea ucide, dar ei mă protejează / Rusia a comis crime

00:25Statele Unite sunt „profund îngrijorate” de poziția Chinei de „aliniere la Rusia” cu privire la războiul din Ucraina, a declarat luni un înalt oficial de la Casa Albă, după o întâlnire la nivel înalt la Roma, care nu a contribuit cu nimic la reducerea tensiuni, potrivit AFP.

00:08Zelenski extinde legea marțială în Ucraina pentru încă 30 de zile

23:59NASA a reafirmat luni că colaborarea dintre Statele Unite și Rusia la Stația Spațială Internațională continuă în mod normal, în ciuda tensiunilor extreme legate de războiul din Ucraina, subliniind că un astronaut american se va întoarce pe Pământ conform planului la sfârșitul lunii la bordul unei nave ruseşti, potrivit AFP.

23:45Alimentarea cu energie electrică a centralei de la Cerbobîl, restabilită, după o nouă avarie la rețeaua electrică - Agenţia Internaţională a Energiei Atomice

23:21VIDEO Cine este Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat la Pervîi Kanal împotriva războiul

ONG-ul care apără drepturile protestatarilor OVD-Info, spune că este vorba de Marina Ovsiannikova, angajată a tustului, și a raportat că a fost arestată și dusă la secția de poliție.

22:40Rusia spune că Occidentul încearcă să împingă în default, dar își va plăti datoria externă

22:15Oficialii de la Casa Albă poartă discuții pentru ca președintele Joe Biden să călătorească în curând în Europa, pe fondul invaziei ruse în curs de desfășurare a Ucrainei

21:59Slovacia a decis luni expulzarea a trei diplomați ruși, „pentru activitatea lor care încălcă Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit AFP.

21:29VIDEO Protest în direct la Pervîi Kanal, una dintre cele mai importante televiziuni ruse: „Opriti razboiul! Aici vă mint”