O misiune internațională de menținere a păcii ar trebui trimisă să opereze în Ucraina, a declarat marți liderul partidului de guvernământ al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, în timpul unei conferințe de presă la Kiev, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Jaroslaw KaczynskiFoto: Fotokon | Dreamstime.com

„Cred că este necesar să existe o misiune de pace – NATO, eventual o structură internațională mai largă – dar o misiune care să se poată apăra, care să opereze pe teritoriul ucrainean”, a spus Jaroslaw Kaczynski în cadrul conferinței, care a fost difuzată de televiziunea poloneză.

Premierul Poloniei, Cehiei și Sloveniei au făcut călătoria riscantă la Kiev cu trenul, într-o manifestare de sprijin pentru Ucraina.

Zelenski a postat un videoclip de două minute al întâlnirii pe canalul său Telegram, spunând: „Vizita dumneavoastră la Kiev în acest moment dificil pentru Ucraina este un semn puternic de sprijin. Apreciem cu adevărat."

La sosirea în Ucraina, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a postat mai multe imagini într-un mesaj pe Twitter în care spune că la Kiev se joacă viitorul tuturor și că ”aici libertatea luptă împotriva lumii tiraniei”.

„Aici, în Kievul sfâșiat de război, se face istoria. Aici libertatea luptă împotriva lumii tiraniei. Aici se joacă viitorul tuturor. UE sprijină Ucraina, care poate conta pe ajutorul prietenilor săi - am adus acest mesaj la Kiev astăzi”, a scris premierul Poloniei pe Twitter.

Citește ultimele evoluții din a 20-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.