Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina „are cu adevărat încredere” în partenerii săi și este „100% asigurată” că se va ajunge la un rezultat pozitiv în urma întâlnirii cu prim-miniștrii polonez, ceh și sloven de marți la Kiev, informează CNN.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vorbind la Kiev, Zelenski a mulțumit premierului polonez Mateusz Morawiecki, premierului sloven Janez Janša și prim-ministrului ceh Petr Fiala pentru „sprijinul minunat” acordat Ucrainei, când „atâția alți ambasadori au părăsit Ucraina din cauza invaziei ruse”.

„Cel mai important este că avem cu adevărat încredere în acești lideri. Când vorbim despre garanțiile de securitate, despre viitorul nostru în Uniunea Europeană sau când vorbim despre politica de sancțiuni, suntem 100% siguri că orice discutăm, despre orice vorbim, acest lucru va ajunge la un rezultat pozitiv pentru țara noastră”, a spus președintele ucrainean.

El a continuat spunând „cu prieteni ca aceștia Ucraina poate câștiga”.

Cei trei lideri europeni – care au spus că reprezintă Consiliul European la reuniunea de la Kiev – s-au deplasat în capitala Ucrainei cu trenul.

Cei trei sunt primii lideri străini care au vizitat capitala de la invadarea Rusiei luna trecută.

O misiune internațională de menținere a păcii ar trebui trimisă să opereze în Ucraina, a declarat marți liderul partidului de guvernământ al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, în timpul unei conferințe de presă la Kiev, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.