Rusia a întocmit liste cu 40.000 de luptători din armata siriană și milițiile aliate, gata să fie dislocați în Ucraina, a anunțat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aliat al regimului lui Bashar al-Assad din Siria, Rusia a anunțat pe 11 martie că voluntarii, inclusiv cei din Siria, sunt bineveniți să lupte în Ucraina alături de armata rusă care a invadat țara vecină pe 24 februarie.

Potrivit OSDO, ofițerii ruși, în coordonare cu armata siriană și milițiile aliate, au deschis birouri de înregistrare în zonele deținute de regimul de la Damasc.

„Până acum s-au înregistrat peste 40.000 de sirieni pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina”, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie, cu o rețea vastă de surse în Siria, o țară aflată în război din 2011.

Ofițerii ruși, dislocați în Siria ca parte a intervenției militare a Moscovei în 2015 pentru a sprijini regimul Assad, au aprobat candidatura a 22.000 dintre ei, potrivit domnului Abdel Rahman.

Acești luptători provin fie din unități ale armatei siriene, fie din miliții pro-regim antrenate de ruși cu experiență de luptă în mediul urban, potrivit OSDO.

Ce salarii le promite Rusia pentru a lupta în Ucraina.

Într-o țară în care soldații câștigă între 13 și 32 de euro pe lună, Rusia le promite un salariu de 1.000 de euro pentru luptele din Ucraina, a raportat Observatorul.

Ei mai au dreptul la despăgubiri de 7.000 de euro pentru răni, în timp ce familiile lor vor primi 15.000 de euro dacă ar muri în luptă, a adăugat ONG-ul.

Alți aproximativ 18.000 de oameni s-au înregistrat la Partidul Ba'ath, aflat la guvernare, și vor fi selectați de Grupul Wagner, o companie paramilitară rusă privată cu legături cu Kremlinul, potrivit OSDO.

-----------------

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 20