Volodimir Zelenski a spus miercuri noapte că negocierile de pace par să fi devenit mai realiste, dar că este nevoie de mai mult timp. În ziua 21 a invaziei bombardamenteșe rusești continuă să ucidă oameni în Kiev și în restul Ucrainei, iar numărul refugiaților plecați din țară a trecut de 3 milioane. Trupele rusești nu au făcut progrese semnificative și nu au capturat niciunul dintre cele mai mari 10 orașe din Ucraina.

Razboiul din Ucraina - ziua 21Foto: Colaj foto

Cele mai importante informații de miercuri privind războiul din Ucraina:

04:00 Acest LIVE s-a încheiat. Urmărește aici LIVE cele mai importante evenimente de joi

01:20Ce spunvoluntarii din Belarus care se alătură trupelor ucrainene

Pentru tânărul belarus Gleb Gunko, să meargă să lupte în Ucraina va fi o premieră. Dar cauza nu este ceva nou pentru el. De partea ucrainenilor, el intenționează, de asemenea, să lupte pentru libertatea țării sale, potrivit AFP și La Libre.

00:31Chiar își dorește Putin să aducă mercenari sirieni în Ucraina? De ce ar fi o notă proastă pentru Moscova

23:49Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: „Cu 75% din forţele ruse blocate în Ucraina, nu anticipăm riscuri la adresa securităţii statelor aliate

23:36Imagini din satelit: Cuvântul ”COPII” (дeти) a fost scris pe două părți ale teatrului Mariupol înainte de bombardament

22:51Marina Ovsiannikova, ziarista rusă care a protestat anti-război în direct la TV, a vorbit la CNN: „Am vrut să arăt lumii că majoritatea ruşilor sunt împotriva războiului. Chiar dacă cred ce spune propaganda, ei sunt pacifişti, urăsc războiul”

22:14Activitate navală sporită” a Rusiei în Marea Neagră / Bombardamente navale lângă Odesa

21:47Cinci cadavre, dintre care trei ale unor copii, au fost găsite miercuri sub dărâmăturile unui bloc de apartamente bombardat în Cernihiv, nordul Ucrainei, au declarat serviciile de salvare, potrivit AFP.

21:41Joe Biden: Vladimir Putin e un „criminal de război”. Președintele l-a calificat pentru prima oară, miercuri, pe președintele rus, care a lansat invadarea Ucrainei, drept un „criminal de război”.

21:20Slovacia ar fi de acord să trimită în Ucraina un sistem de apărare antiaeriană S-300

21:14Forțele ruse l-au eliberat pe primarul din Melitopol, Ivan Fedorov. Primarul oraşului Melitopol, aflat sub controlul armatei ruse, fusese reţinut vinerea trecută de către ruși.

20:45Un tanc rusesc pe străzile din Mariupol, lovit din toate părțile de rachete. Tot atacul a fost filmat din dronă

20:40Patriarhul Kirill al Rusiei discută despre Ucraina cu liderul Bisericii Angliei

20:33Imagini din interiorul teatrului din Mariupol înainte de bombardamentul rusesc, cu mulțimea de oameni care se adăpostea în cladire:

20:08Președintele Klaus Iohannis spune că „România va primi atâţia refugiaţi câţi vin, nu am de gând să refuz niciun ucrainean ce caută refugiu”

19:43Cerințele Ucrainei pentru SUA: De la sisteme antiaeriene, la drone kamikaze și elicoptere

Ucrainenii au întocmit o listă extinsă privind asistența militară și tehnologică pe care încă o mai solicită sguvernului SUA, potrivit CNN care citează două surse familiare cu lista.

19:40Reacția Ucrainei la planul de pace apărut în presă: E doar un draft cu poziția Rusiei / Cele trei cerințe pe care le vrea Ucraina incluse pentru pace

19:17Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), care investighează acuzaţii de crime de război în Ucraina, s-a deplasat miercuri în această țară şi a discutat prin videoconferinţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Teatrul din Mariupol, cel mai mare adăpost din centrul orașului, bombardat. „Sunt femei însărcinate și copii sub dărâmături”

19:10Președintele SUA, Joe Biden, a confirmat un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina de 800 de milioane de dolari, care se adugă celor 200 de milioane alocate în ultima săptpmână, potrivit CNN. Astfel, ajutorul se ridică la 1 miliard de dolari. Lista de echipamente militare pe care Ucraina le-ar vrea de la SUA

19:03Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiți între 1.000 și 1.200 de oameni, a fost bombardată de trupele ruse, a declarat pentru BBC viceprimarul orașului, Serhiy Orlov. Nu există informații privind victimele, autoritățile localel spunând că totul este blocat de moloz și nu se poate ajunge la acestea, mai ales că atacurile aeriene ar continua.

„Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman, pentru că Rusia continuă să bombardeze zone rezidențiale. Se știe că în urma bombardamentului partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă. La fel și intrarea în adăpostul din subsolul clădirii”, a transmis Consiliul Local.

18:57VIDEO. Ororile războiului din Ucraina: Imaginile tulburătoare pe care Volodimir Zelenski le-a arătat Congresului american

18:37Jens Stoltenberg: „Trebuie să continuăm să asigurăm sprijin semnificativ Ucrainei, inclusiv echipament militar, ajutor financiar şi umanitar”. Secretarul general al NATO a reafirmat că Alianţa nu intenţionează să trimită trupe în Ucraina.

18:15O balerină vedetă de la Teatrul Bolşoi a demisionat după ce a denunţat războiul din Ucraina

18:00Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga cere Moscovei să oprească imediat războiul din Ucraina / Reacția lui Zelenski

17:42Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Psekov, a spus că „este prea devreme" pentru a vorbi despre potențiale acorduri de pace între Moscova și Kiev, scrie Reuters, citând agenția de presă RIA. Reacția vine după ce Financial Times a scris, citând 3 surse apropiate de discuții, că Ucraina și Rusia au redactat o primă versiune a unui plan de pace care include 15 puncte, printre care încetarea focului și retragerea trupelor rusești dacă Kievul își declară neutralitatea și acceptă o limită asupra forțelor sale armate.

17:30Vladimir Putin a susținut miercuri că avalanșa de sancțiuni vizând Rusia, economia sa, sportivii și lumea culturală, este comparabilă cu persecuțiile antisemite.

17:29Decizie istorică: Elveția impune sancțiuni împotriva a aproape 200 de oameni de afaceri și oficiali ruși

17:19Putin compară sancțiunile puse Rusia cu „pogromurile”

17:17Patriarhul Kirill - care a declanșat o revoltă fără precedent în Biserica Ortodoxă după ce s-a transformat în portavocea lui Putin pentru războiul din Ucraina - a discutat cu Papa Francisc despre invazia rusă, a anunțat patriarhul rus, potrivit Reuters.

16:31Perspectiva unui analist economic de la Moscova asupra sancțiunilor impuse Rusiei: „De ce Occidentul pierde lupta cu acest regim? Pentru că noi trăim într-un sistem feudal”

Rusia și Ucraina ar fi redactat un plan de pace

16:28FT: Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului

16:26Directorul armean al gigantului rus de internet Yandex a demisionat

16:25Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat la televiziunea rusă: "Aş vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba şi că oamenii îşi vor deschide ochii"

15:58Rusia a încetat, începând de astăzi, să fie membru al Consiliului Europei, informează instituția, steagul său fiind scos din rândul celorlalte națiuni:

15:48Reacția Kremlinului la sancțiunile contra oligarhilor ruși: „banditism de stat”

15:47Lavrov, despre o potențială întâlnire Zelenski-Putin: "Nu există niciun obstacol în calea organizării unei astfel de întâlniri, cu precizarea că aceasta nu va fi doar de dragul de a fi făcută, ci pentru a pecetlui acorduri concrete care sunt în curs de elaborare în prezent de către cele două delegații"

Zelenski, discurs în fața Congresului SUA: „Vă cer să faceți mai mult”

15:41Zelenski, în Congresul american: Vă cer să faceți mai mult în cea mai neagră perioadă pentru Ucraina, pentru întreaga Europă

15:27Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a deschis discursul susținut în fața Congresului american lăudând curajul poporului ucrainean și spunând că „destinul” țării sale este decis chiar acum.

Capitala Kiev este „supusă rachetelor și atacurilor aeriene din partea trupelor ruse în fiecare zi. Dar nu renunță", a spus Zelensky, adresându-se Congresului prin intermediul unui translator. El a arătat că țara sa se află „în cel mai rău război de la al Doilea Război Mondial”.

  • „Am onoarea să vă salut în numele poporului ucrainean, oameni curajoși și iubitori de libertate, care de opt ani rezistă agresiunii ruse (...)
  • "În acest moment, se decide destinul țării noastre. (...) Rusia ne-a atacat nu doar pe noi, nu doar pământul nostru. A intrat într-o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, a valorilor umane de bază”, a spus el.

15:17Zece oameni care stăteau la coadă la pâine, uciși de o lovitură rusească în Cernihiv.

15:15"Vă cer să faceți mai mult!", a spus președintele ucrainean în intervenția sa video în Congresul american. El a cerut ca Rusiei să îi fie impuse sancțiuni împotriva "până când mașinăria de război se oprește".

15:01Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se adresează Congresului american. Intervenția sa a fost primită cu ovații, toți membrii ccongresului ridicându-se în picioare.

14:35Autoritățile ruse au tăiat și accesul la siteul Bellingcat.com, una dintre cele mai importante publicații din punctul de vedere al dezvăluirilor și investigațiilor privind serviciile secrete ruse, regimul de la Kremlin și afacerile din jurul acestuia.

14:29Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că „Ucraina nu va adera în niciun caz la NATO în viitorul apropiat", el spunând că în urmă cu o zi a discutat din nou cu „Volodimir" şi că i s-a explicat clar şi preşedintelui rus Vladimir Putin că Ucraina nu va deveni în curând membră a NATO. El a afirmat însă că deciziile privind viitorul Ucrainei trebuie să revină "poporului ucrainean" şi "liderului ales" al acestuia şi a promis că Londra în va sprijini în continuare pe Zelenski.

14:25Papa Francisc compară Rusia lui Putin cu Cain: „Continuă să bea sângele morților sfâșiați de arme”

14:21”Bulshit!” Reacția furioasă a primarul Kievului, Vitali Klitschko, la o declarație a lui Vladimir Putin a devenit virală pe Twitter.

14:05VIDEO Un al treilea primar ucrainean ar fi fost răpit, alături de viceprimar, de către forțele ruse

14:04Mesajul ironic al unui ucrainean cu „Dl. Javelin” în mână, lângă un tanc rusesc: Stațiunea Ucraina este bucuroasă să vă vadă. Veniți, avem cu ce vă primi pe toți!

Reacția Ucrainei la modelul de neutralitate suedez propus de Rusia

13:56Reacția Ucrainei la modelul de neutralitate suedez sau austriac propus de Rusia: Avem nevoie de „garanții absolute” de securitate, oferite de țări care să lupte de partea noastră în caz de conflict

13:46Un turn de televiziune din orașul Vinița aflat în centrul Ucrainei a fost lovit de o rachetă a armatei ruse, miercuri dimineață, potrivit unui comunicat al serviciului de comunicații de stat al Ucrainei, citat de CNN. Nu există informații privind eventuale victime.

Este cel mai recent dintr-o serie de atacuri ale armatei ruse asupra unor turnuri de televiziune din Ucraina. Cel mai recent a vizat turnul de televiziune din apropierea orașului Rivne din vestul Ucrainei, iar în urma atacului au fost uciși 21 de oameni.

13:35Așa arată o școală din Mariupol în urma unei atac cu rachete al armatei ruse:

13:30Orașul Zaporojie, destinație pentru mii de ucraineni evacuați, a fost bombardat pentru prima dată

12:57Rusia spune că va aplica sancțiuni personale liderilor țărilor „neprietenoase” (inclusiv România)

12:51Procurorii ucraineni l-au pus sub acuzare în lipsă pe Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos

12:39Starea emoțională a lui Vladimir Putin este normală, în ciuda faptului că are un program neregulat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

12:29Kremlinul spune că este posibil un compromis în negocieri privind o Ucraină neutră după modelul Suediei și Austriei.

12:10Rusia publică la rândul ei imagini cu drone rusești care atacă forțele ucrainene - VIDEO

Planul de invadare a Rusiei s-a bazat pe o „evaluare extrem de precisă”, zice șeful serviciilor de informații ruse

12:07Aproximativ 20.000 de oameni au reușit să iasă din Mariupol cu ​​mașini private, a anunțat miercuri Ministerul ucrainean de Interne, dar sute de mii rămân blocați în orașul bombardat constant de către trupele ruse și rămas fără încălzire, electricitate sau apă curentă, scrie Reuters. Oficialii ucraineni estimează că peste 2.500 de locuitori au fost uciși în atacurile ruse, iar cel puțin 200.000 au nevoie urgentă de evacuare.

12:01Șeful spionilor ruși spune că invadarea Ucrainei s-a bazat pe o evaluare „extrem de precisă” / Putin pare să nu fie de acord

12:00O jurnalistă ucraineancă ce lucra pentru Fox News a murit, alături de cameramanul Pierre Zakrzewski, în atacul de luni de lângă Kiev care a vizat mașina echipei televiziunii americane. Oleksandra „Sasha” Kuvshynova avea 24 de ani, era jurnalist independent și colabora cu echipa postului american de televiziune.

11:58Delegațiile conduse de premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au ajuns în Polonia după vizita la Kiev, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului de la Varșovia.

11:42Cei doi lideri ai forțelor de apărare ucrainene: Comandantul forțelor terestre, Oleksandr Syrskiy (stânga), și comandantul armatei, Varleriy Zaluzhniy:

11:11Ucrainenii au lovit iar aeroportul din Herson (FOTO) unde rușii au ”parcat” mai multe elicoptere, primele informații indicând că 7 aparate au fost distruse sau avariate.

10:59Cât de probabil este ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă în Ucraina? Scenariile posibile

Lavrov spune că negocierile se apropie de un acord pe unele puncte / Rusia cere și libertate de exprimare în Ucraina

10:56Lavrov: Unele puncte de negociere sunt aproape de un acord, statutul de neutralitate al Ucrainei este luat serios în considerare / Rusia cere și libertate de exprimare în Ucraina

10:55Zelenski, mesaj către oficialii și jurnaliștii ruși: „Demisionați! Dacă rămâneți să lucrați pentru propagandă, vă expuneți unui risc mult mai mare decât dacă plecați".

10:42Ucraina susține că a reușit să distrugă peste 1.800 de tancuri și blindate rusești / Câte avioane și elicoptere ar fi reușit să doboare ucrainenii

10:36Mykhailo Podoliak, consilier al lui Zelenski, spune că armata ucraineană a intrat în contraofensivă în mai multe zone operaționale:

10:34Vicepremierul ucrainean Iryna Vereșciuk spune că trupele ruse au deschis focul pe terenul celui mai mare spital din Mariupol, unde, conform autorităților locale, personalul și pacienții ar fi ținuți ostatici de către soldații ruși, scrie The Guardian.

10:30Senatul american îl numește pe Vladimir Putin „criminal de război"

10:06Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat în ședința de marți un amendament , care prevede recunoașterea oficială a regiunii transnistrene drept zonă de ocupație rusă și actul de agresiune militară a Rusiei împotriva Republicii Moldova în anul 1992. De asemenea, APCE a votat pentru excluderea Rusiei din Consiliul European.

09:52Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Congresului reunit al Statelor Unite miercuri, la ora 15.00 (ora României).

09:50Serviciul de urgență din regiunea ucraineană Harkiv a spus miercuri că cel puțin 500 de locuitori ai orașului Harkiv au fost uciși de trupele rusești în ultimele 3 săptămâni.

Tot miercuri, procuratura generală din Ucraina a informat că trupele de invazie ale lui Putin au ucis cel puțin 103 copii până acum. Forțele ruse au lovit peste 400 de unități de învățământ, iar 59 dintre acestea au fost distruse, a declarat procurorul general Iryna Venediktova pe Facebook.

„Mariupol este acum doar iad” / Cum sunt ținuți ostatici angajații și pacienții celui mai mare spital

09:48Condițiile din Mariupol sunt „de nesuportat” și este „doar iadul”, au spus pentru CNN locuitori care au fugit din orașul asediat din sud-estul Ucrainei, în timp ce imaginile de pe rețelele sociale arată cum a fost devastat orașul de bombardamentele armatei ruse.

O situație dramatică este și la cel mai mare spital din Mariupol, unde personalul și pacienții - aproximativ 400 de oameni - au fost luați ostatici, marți, de trupele ruse.

Pavlo Kyrylenko, șeful administrației regionale Donețk, afirmă că un angajat al spitalului i-a spus că personalul și pacienții sunt ținuți în subsol, unde bolnavii și răniții continuă să fie tratați, unitatea medicală fiind ocupată de trupe ruse.

Serghei Orlov, viceprimarul Mariupolului, spune, la rândul său, că forțele ruse „distrug” Mariupol cu ​​atacuri regulate. "Ieri, am numărat 22 de avioane care bombardau orașul nostru și cel puțin 100 de bombe pe care le-au folosit pentru a bombarda orașul. Pagubele sunt îngrozitoare", a spus el marți.

09:39Musk și-a schimbat numele de pe Twitter în ”Elona” și i-a răspuns lui Kadîrov, care i-a propus să antreneze în Cecenia, că îl va bate pe Vladimir Putin cu o singură mână.

09:35Cel puțin două persoane au fost rănite după bombardarea blocului cu 12 etaje din apropierea centrului Kievului, au anunțat serviciile ucrainene de urgență, conform CNN. În urma atacurilor s-au declanșat incendii la mai multe etaje. O altă clădire cu 9 etaje din apropiere a fost, de asemenea, avariată în urma atacului forțelor ruse.

09:25Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a fost, de asemenea, atacat peste noapte, fiind bombadate mai multe clădiri de locuințe, iar două persoane au fost ucise, conform serviciilor ucrainene de urgență, citate de The Guardian.

09:23Dmitri Rogozin, șeful agenției Roscosmos, a scris pe Telegram că Arkady Dvorkovich, șeful federației mondiale de șah este un ”fiu de curvă”. Ieșirea lui Rogozin vine după ce Dvorkovich, fost prim-vicepremier în Rusia, a criticat invazia comandată de Putin.

08:49VIDEO Un tanc rusesc sare în aer după ce declanșează o mină antitanc. Imagini din dronă

08:29Pe rețelele de socializare se vorbește despre explozii în orașele sudice Odesa și Zaporojie. Oliver Carroll, corespondent The Economist, spune că a auzit zgomote puternice în Odesa, care ar putea fi sisteme de apărare aeriană ce acționează contra rachetelor trase de ruși.

În Zaporojie, secretarul consiliului municipal, Anatoliy Kurtev, a scris pe Telegram că o explozie a lovit o gară.

08:22The Guardian publică un material inedit cu un jurnalist chinez aflat printre soldații ruși de lângă Mariupol, probabil singurul jurnalist străin cu acces în rândul forțelor de invazie:

08:12Ca urmare a bombardamentelor și fragmentelor de obuze inamice, o clădire rezidențială cu 12 etaje din districtul Shevchenkivskyi al capitalei s-a prăbușit parțial, potrivit datelor Serviciului de Urgență din Kiev, citate de Ukrinform.

08:03Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang a scris un articol de opinie interesant pentru Washington Post, afirmând că guvernul său nu știa nimic despre planurile Rusiei și că ar fi încercat să le oprească dacă ar fi știut.

Afirmațiile sale sunt interesante deoarece sugerează că Xi nu avea nicio idee despre ce urma să se întâmple, în ciuda parteneriatului "fără limite" și a întâlnirii tete-a-tete cu Putin cu doar câteva săptămâni înaintea invaziei.

07:40Războiul din Ucraina va modifica în mod fundamental ordinea economică și geopolitică a lumii, se spune într-o analiză FMI.

07:38„La Kiev a fost declarată o alertă aeriană! Solicităm tuturor să meargă urgent la adăpostul de apărare civilă”, se arată în comunicatul Administrației locale, citat de agenția Ukrinform. Pe Twitter a apărut un clip video cu o rachetă rusească ce se îndreaptă spre capitală:

07:30Țările UE vor discuta săptămâna viitoare refacerea rapidă a stocurilor de gaze, pentru a avea rezerve cât mai mari pentru iarna viitoare

Scurt sumar al ultimelor evenimente legate de invazia rusă din Ucraina

  • Președintele SUA, Joe Biden, va efectua săptămâna viitoare prima sa vizită în Europa de după invazia rusă, pentru a discuta despre criză cu aliații NATO
  • Zelenski a declarat că Ucraina ar putea căuta garanții de securitate din partea Occidentului care să nu ajungă până la statutul de membru NATO - o posibilă cale de compromis
  • Prim-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei au călătorit la Kiev cu trenul pentru a demonstra solidaritatea Europei cu Ucraina
  • Bilanțul confirmat al victimelor civile din Ucraina este de 691 de persoane ucise și 1.143 de răniți, a anunțat ONU, adăugând că cifrele reale sunt probabil "considerabil mai mari"
  • Kievul a impus o stare de asediu de 35 de ore după bombardamente intense, care au ucis cel puțin cinci persoane
  • Rusia a spus că forțele sale au preluat controlul total al regiunii sudice Herson
  • Aproximativ 3 milioane de oameni au fugit din Ucraina, aproape jumătate dintre ei fiind copii, potrivit agenției ONU pentru refugiați
  • Aproximativ 2.000 de mașini au părăsit orașul-port asediat Mariupol. Ucraina a acuzat Rusia că a blocat un convoi care încerca să ducă provizii
  • Convoaie de peste 100 de autobuze care transportau civili au părăsit orașul Sumî, aflat sub asediu în nord-estul țării, a anunțat Crucea Roșie.
  • SUA au impus sancțiuni împotriva rușilor pe care îi acuză de încălcări grave ale drepturilor omului și au aplicat noi măsuri contra președintelui belarus
  • UE a lovit Moscova cu noi sancțiuni, inclusiv interdicții privind investițiile rusești în sectorul energetic, exporturile de bunuri de lux în Rusia și importurile de produse siderurgice din Rusia
  • Guvernul Rusie se află la un pas de a intra în incapacitate de plată a datoriei internaționale pentru prima dată de la revoluția bolșevică încoace, cu o rată de 117 milioane de dolari pentru două obligațiuni suverane denominate în dolari, scadentă miercuri

NATO face planuri pentru întărirea prezenței sale în Europa de Est

06:27De la începutul războiului, în Ucraina au fost înregistrate 10.683 de căsătorii și 10.767 de nașteri, scrie agenția de presă Ukrinform, citând date ale Ministerului Justiției.

05:54Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, participă, miercuri, la reuniunea extraordinară a miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la Cartierul General al Alianţei de la Bruxelles.

05:07Secretarul de stat Antony Blinken a spus într-un interviu dat la CNN și citat de The Guardian că Ucraina va fi independentă „ pentru mult mai mult timp decât va trăi Vladimir Putin”. Blinken a mai spus: ”Ucraina va fi tot acolo iar la un moment dat Putin nu va mai fi”

04:28​NATO ar urma să transmită miercuri comandanților să elaboreze planuri privind noi modalități de a descuraja Rusia după invazia Ucrainei de către Moscova, inclusiv trimiterea de noi trupe și dispozitive antirachetă în Europa de Est, au declarat oficiali și diplomați, citați de The Guardian și Reuters.

04:11Serviciile de urgență din Ucraina au publicat și imagini cu operațiunile de salvare, vorbind despre 13 incendii provocate de bombardamentele de marți.

03:56Premierul britanic Boris Johnson vizitează miercuri Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, „partenerii cheie” pentru a calma piața mondială a energiei după invazia Ucrainei și pentru a ajuta Occidentul să se îndepărteze de hidrocarburile rusești, potrivit AFP.

Forțele ucrainene ar fi ucis un al patrulea general rus

03:15Președintele american Joe Biden va anunța o asistență suplimentară de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, a declarat un oficial american pentru CNN. Acest lucru ar aduce totalul promis la 1 miliard de dolari în ultima săptămână și la 2 miliarde de dolari de la începutul administrației Biden.

02:54Mai multe explozii s-au auzit marți noapte în suburbiile Kievului, în timp ce sirenele de raid aerian au răsunat din nou în capitala Ucrainei, potrivit unei echipe CNN de la fața locului.

02:50Încă un general-maior rus ar fi fost ucis pe frontul din Ucraina. Generalul Oleg Mitiaev a fost comandantul diviziei 150, relatează Nexta TV. În cazul în care informația se confirmă, Mitiaev ar fi al patrulea general de top ucis de la începutul invaziei Ucrainei. Rusia ar fi deplasat aproximativ 20 de generali pe linia frontului, un număr neobișnuit de mare, fapt care arată că invazia nu decurge conform planurilor Kremlinului.

02:40Canalul de televiziune german ZDF a publicat un videoclip care arată cum soldații ruși împușcă un civil care și-a ridicat mâinile în sus în semn de neagresiune. Bărbatul a încercat să plece din Kiev cu mașina, dar a fost împușcat.

Mesajul celor trei premieri europeni care s-au dus la Kiev: Nu sunteți singuri

02:21Premierul ceh Petr Fiala a spus că „scopul principal” al vizitei prim-miniștrilor polonez, sloven și ceh la Kiev a fost de a le spune ucrainenilor că „nu sunt singuri” în lupta lor împotriva invaziei ruse, potrivit CNN.

02:10Viktor Orban: Ungaria nu va sprijini Ucraina cu arme, rămâne în afara războiului (Reuters).

01:40Eforturile Europei de a renunța la gazul rusesc sunt în desfășurare și sunt susținute de livrări de gaz natural lichefiat din Statele Unite, a declarat comisarul UE pentru energie, Kadri Simson, la CNN.

01:18Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina „are cu adevărat încredere” în partenerii săi și este „100% asigurată” că se va ajunge la un rezultat pozitiv în urma întâlnirii cu prim-miniștrii polonez, ceh și sloven de marți la Kiev, informează CNN.

01:07Vicepremierul Poloniei cere o misiune internațională de menținere a păcii în Ucraina.

01:01Potrivit unui înalt oficial american al apărării, forțele ruse au tras peste 950 de rachete de la începutul invaziei Ucrainei, susține CNN.

00:00Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a primit marți pe premierii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei.