Vladimir Putin a susținut miercuri că avalanșa de sancțiuni vizând Rusia, economia sa, sportivii și lumea culturală, este comparabilă cu persecuțiile antisemite.

Vladimir PutinFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Masca de decență a Occidentului a căzut și a început să acționeze într-un mod odios. Există paralele evidente cu pogromurile antisemite”, a spus Putin în timpul unei reuniuni televizate.

„În multe țări occidentale, oamenii sunt supuși unei persecuții reale doar pentru că sunt din Rusia, li se refuză îngrijirea medicală, li se dau afară copiii din școli, părinții lor își pierd locurile de muncă și li se interzic muzica, cultura și literatura rusă”, a afirmat liderul de la Kremlin.

„Occidentul nici nu a observat atacul terorist sângeros de la Donețk”

Putin a continuat în același ton, comparând acțiunile ucrainenilor cu încercările naziștilor de a face cât mai multe victime, înainte de înfrângere. „Lovesc fără discernământ, cu fanatism și frenezia celor condamnați, la fel ca și fasciștii, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich au încercat să tragă cu ei în mormânt cât mai multe victime nevinovate”, a spus el.

Putin a comparat și acțiunile autorităților de la Kiev în Ucraina cu încercările naziștilor de a permite cât mai multe victime înainte de înfrângere. Potrivit acestuia, ei „lovind fără discernământ, pe pătrate, cu fanatism și frenezie a celor condamnați”. „La fel ca și fasciștii, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich au încercat să tragă cu ei în mormânt cât mai multe victime nevinovate”, a adăugat el.

Putin a acuzat Occidentul că a închis ochii la atacul cu rachete al ucrainenilor în centrul Donețk-ului în urma căruia au murit 20 de oameni.

„A fost un atac terorist sângeros care a luat viața a peste 20 de persoane”, a spus el, calificând drept „degradare morală și etică, dezumanizare completă” faptul că Occidentul „nici nu a observat” tragedia.

„Au fost la fel de ipocriți pe cât și-au ferit ochii în ultimii opt ani, când mamele din Donbas și-au îngropat copiii, când bătrânii au fost uciși. Acesta este doar un fel de degradare morală, dezumanizare completă”, a spus Putin. (Surse: AFP, Tass)