Cinci cadavre, dintre care trei ale unor copii, au fost găsite miercuri sub dărâmăturile unui bloc de apartamente bombardat în Cernihiv, nordul Ucrainei, au declarat serviciile de salvare, potrivit AFP.

Dezastru făcut de bombardamente rusești în CernihivFoto: Nexta

„În timp ce curățau dărâmăturile unei locuințe colective, salvatorii au scos cinci cadavre, inclusiv pe cele a trei copii”, au declarat serviciile de urgență pe Telegram, în timp ce forțele armate ucrainene au publicat fotografii cu fațada distrusă.

Cel puțin zece oameni care stăteau la coadă să cumpere pâine au fost uciși de un bombardament rusesc în această dimineață în Cernihiv, potrivit ambasadei americane la Kiev și unui corespondent al unei publicații ucrainene.

Cernihiv, o localitate strategică situată la nord de Kiev și aproape de granița cu Belarus, țară aliată a Rusiei, a fost puternic bombardată de forțele aeriene ruse de la începutul invaziei ruse de pe 24 februarie.

Potrivit ministrului ucrainean al apărării, Oleksiï Reznikov, 103 copii au fost uciși de la începutul conflictului și peste o sută de spitale au fost avariate sau distruse.

---

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 21