Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că negocierile de pace cu Ucraina nu sunt ușoare, dar a adăugat că există speranță pentru un compromis, transmite Reuters.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

"Mă ghidez după evaluările făcute de negociatorii noștri. Aceștia spun că discuțiile nu sunt ușoare din motive evidente. Dar, cu toate acestea, există o speranță de a ajunge la un compromis", a declarat Lavrov în timpul unui interviu acordat postului de televiziune RBC.

Potrivit lui Lavrov, unele formulări pentru acordul cu Kievul sunt aproape de a fi convenite, statutul de neutralitate al Ucrainei fiind luat în considerare în mod "serios".

Cu toate acestea, el a declarat că există și alte chestiuni importante, inclusiv utilizarea limbii ruse în Ucraina și libertatea de exprimare.

Negociatorul ucrainean Mykhailo Podoliak a spus după runda de negocieri de marți că acestea vor continua și miercuri: ”Un proces de negociere foarte dificil (...). Există contradicții fundamentale. Dar cu siguranță există loc de compromis”.

Președintele Zelenski a declarat miercuri noapte că negocierile par să fi devenit mai realiste, dar este nevoie de mai mult timp.