Marina Ovsiannikova, jurnalista care luni seară a protestat în timpul jurnalului de știri al Pervîi Kanal, cel mai urmărit post TV din Rusia, pentru a denunţa războiul din Ucraina, a declarat miercuri pentru Reuters că se teme pentru siguranţa sa, dar că în același timp speră că protestul său le va deschide ochii ruşilor asupra propagandei.

Marina OvsiannikovaFoto: Colaj foto

Marina Ovsiannikova a spus că nu are planuri să plece din Rusia şi şi-a exprimat speranţa că nu va fi inculpată pentru protestul său de luni seară, când a afişat în direct, în timpul jurnalului de ştiri de la Canalul Unu, o pancartă cu mesaje împotriva războiului din Ucraina.

„Cred în ceea ce am făcut, dar acum înţeleg amploarea problemelor cu care trebuie să mă confrunt. Bineînţeles, sunt extrem de îngrijorată pentru siguranţa mea", a declarat jurnalista, editor la Canalul Unu (Pervîi Kanal).

„Nu mă simt deloc ca un erou. Ştiţi, aş vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba şi că oamenii îşi vor deschide ochii", a adăugat ea în interviul pentru Reuters.

Ea a fost amendată marţi cu 250 de dolari după ce Kremlinul a spus că protestul său a fost un „act de huliganism".

Marina Ovsiannikova a mai spus pentru Reuters că nu a vrut doar să protesteze împotriva războiului, ci și să le transmită un mesaj direct ruşilor: „Nu mai fiţi zombi. Nu ascultaţi propaganda asta. Învăţaţi să analizaţi informaţia. Învăţaţi să căutaţi alte surse de informare, nu doar televiziunea rusă de stat".

CITEȘTE ȘI: VIDEO Marina Ovsiannikova, jurnalista arestată luni pentru un protest anti-război la Pervîi Kanal, a scăpat, deocamdată, doar cu o amendă administrativă

....................