Un sistem antiaerian BUK apare filmat când lansează o rachetă ce pare să lovească ținta, un avion rusesc ce se prăbușește.

Sistem ucrainean BUK ar dobori un avion rusescFoto: Colaj foto

În imagini ar fi vorba de un sistem antiaerian 9K37M1 Buk-M1.

„L-am doborât, l-am doborât”, se aude cum strigă cel care filmează imediat după ce racheta lansată pare că lovește aeronava pe cer.

Imaginile apărute marți pe rețelele de socializare sunt aproape imposibil de confirmat independent. Nu se știe când ar fi fost făcută sau în ce zonă, însă după condițiile meteo ar fi undeva în estul Ucrainei, acolo unde multe locuri sunt acoperite cu zăpadă.

Ucraina anunță zilnic că reușește să doboare avioane de luptă ale Rusiei și elicoptere militare, însă nici aceste informații nu pot fi confirmate independent. Potrivit ultimului bilanț, Ucraina susține că în cele 20 de zile ar fi reușit să doboare 81 de avioane și 95 de elicoptere rusești.

De cealaltă parte, și Rusia susține că a produs pagube însemnate Ucrainei și că doar în ultima zi ar fi reușit să doboare 16 avioane, elicoptere și drone, iar la sol ar fi reușit să distrugă alte 10 aeronave.

-------------------------------