Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut parlamentarilor canadieni să își imagineze cum ar reacționa dacă aeroportul din Ottawa ar fi bombardat și orașul Vancouver asediat. Liderul de la Kiev a vorbit printr-un sistem de videoconferință, cerând din nou „închiderea cerului Ucrainei”.

Zelenski adresandu-se parlamentarilor canadieniFoto: Captura video
  • „Vă puteți imagina măcar că la 4.00 a.m auziți explozii puternice de bombe? Vă puteți imagina că auziți voi, copiii voștri, toate aceste explozii puternice? Bombardarea aeroportului? Bombardarea aeroportului din Ottawa? Alte zeci de orașe din minunata voastră țară - vă puteți imagina asta?”, a spus el, citat de CNN.

Mai departe, el le-a cerut să-și imagineze atacurile asupra Mariupolului din sud-estul Ucrainei în termenii unui oraș propriu.

  • "Imaginați-vă că cineva asediază Vancouver. Vă puteți imagina asta pentru o secundă? Toți acești oameni care au rămas în astfel de orașe. Exact aceasta este situația în care se află orașul Mariupol în acest moment", a spus el. „Și au rămas fără căldură (...) sau fără mijloace de comunicare, aproape fără mâncare, fără apă”.
  • „Vă puteți imagina faimosul Turn CN din Toronto, dacă a fost lovit de bombe rusești? Bineînțeles că nu doresc asta nimănui, dar aceasta este realitatea noastră în care trăim".

Un nou apel la închiderea cerului de deasupra Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit canadienilor pentru sprijinul acordat, dar a făcut din nou apel la închiderea cerului de deasupra Ucrainei.

  • „Știu că susțineți Ucraina. Am fost prieteni cu voi... dar mi-aș dori de asemenea să înțelegeți și mi-aș dori să simțiți asta, ceea ce simțim în fiecare zi. Vrem să trăim și vrem să fim învingători. „Vrem să biruim de dragul vieții”, a spus Zelenski.
  • „Vă puteți imagina când ți-ai sunat prietenii, națiunea ta prietenă și ceri: „Te rog, închideți cerul, închideți spațiul aerian, opriți bombardamentul”. Câte rachete mai trebuie să cadă asupra orașelor noastre până când vei face acest lucru? Și ei... își exprimă îngrijorarea profundă cu privire la situație. Când am vorbit cu partenerii noștri, ei au spus: „Te rog, stai, mai așteaptă puțin. ,'" a mai spus el.

---

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 21