Jurnalistul Vitalie Călugăreanu publică pe pagina sa de Facebook un clip care arată un protest spontan la una din cele mai mari televiziuni ruse, Pervîi Kanal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concret, clipul este o bucată tăiată din buletinul informativ de la Pervîi Kanal prezentat de Ekaterina Andreeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ruse.

În cadru apare in spatele prezentatoarei o femeie care ține în mână un carton cu un text împotriva războiului din Ucraina: „Opriți războiul! Nu credeți propaganda! Aici vă mint!”.

Ekaterina Andreeva a fost inclusă de Ucraina în august 2014 pe lista persoanelor care au interdicția de a intra în țară, în urma poziției sale referitoare la războiul din estul Ucrainei și anexarea Crimeei de către Federația Rusă.

UPDATE Femeia care a protestat ar fi din interiorul televiziunii. și se numește Marina Ovsiannikova, tatăl ei fiind ucrainean, iar mama rusoaică. Potrivit unor surse din zona, poliția ar fi descins la sediul televiziunii, iar Marina a fost dusă la secție pentru declarații.