Pentagonul spune că trupele rusești continuă să facă puține progrese în Ucraina, iar la 20 de zile de la începutul invaziei lor avansul nu e apreciabil, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu toate acestea, mai multe orașe mari suferă bombardamente puternice, potrivit unui înalt oficial american al apărării.

Un convoi de trupe care se deplasează spre Kiev rămâne la aproximativ 20 de km în afara capitalei Kiev, unde oficialul a spus că civilii se confruntă din ce în ce mai mult cu atacuri.

Rușii continuă să se confrunte cu o rezistență acerbă în încercarea lor de a lua Harkivul - al doilea oraș ca mărime al Ucrainei - și Nikolaiev, un oraș din sudul țării de lângă Marea Neagră.

Cu toate acestea, forțele invadatoare au izolat Cernihivul (Cernigău) în nord și Mariupol în sud-est, deși SUA spun că Ucraina lucrează pentru a menține liniile de comunicare deschise cu liderii locali.

Oficialul apărării notează că atât rușii, cât și ucrainenii au folosit aproximativ 90% din puterea lor de luptă. Se așteaptă să sosească mai multe arme finanțate de SUA în Ucraina în următoarele 24 de ore, a spus el.