Președintele american Joe Biden a avertizat din nou, miercuri, înainte de plecarea sa în Europa, unde se va întâlni cu liderii NATO şi ai Uniunii Europene, că amenințarea ca Rusia să folosească arme chimice în războiul contra Ucrainei este „reală”, scrie CNN.

Joe BidenFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Biden a făcut aceste declarații în timp ce pleca de la Casa Albă pentru vizita sa cu mize mari în Europa, care va include întâlniri la Bruxelles cu liderii NATO şi ai Uniunii Europene, precum şi o deplasare la Varşovia pentru consultări cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

Întrebat despre amenințarea folosirii armelor chimice în Ucraina, Biden a spus: „Cred că este o amenințare reală”.

Chestionat, de asemenea, despre mesajul pe care îl va transmite partenerilor europeni, Joe Biden a răspuns: „Le voi spune asta direct, voi spune tot ce am de spus, o voi spune când voi ajunge acolo. Dar voi fi bucuros să vorbesc cu voi când mă întorc”.

Președintele american Joe Biden a spus luni că acuzațiile false ale Rusiei conform cărora Kievul ar avea arme biologice sau chimice arată că președintele rus Vladimir Putin ia în considerare să folosească chiar el astfel de arme în războiul împotriva Ucrainei.

CITEȘTE ȘI: Rusia și armele chimice - O poveste cu toxine, moarte și minciuni

------------------------------