SUA „au văzut indicii că ucrainenii au trecut mai mult la ofensivă acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în timpul unei conferințe la Pentagon, marți. În sudul, la Herson, ucrainenii „au încercat să recâștige teritoriul”, a adăugat Kirby, citat de CNN.

Militari ucraineni se pregatesc de luptă lângă KievFoto: Aris Messinis / AFP / Profimedia Images

„Ei s-au apărat foarte inteligent, foarte agil, foarte creativ, în locuri pe care le consideră potrivite și i-am văzut acum, în special în sud lângă Herson, cum au încercat să recâștige teritoriul.” spuse Kirby.

Spațiul aerian al Ucrainei rămâne „disputat”, parțial pentru că „ucrainenii fac să fie așa”

Spațiul aerian de deasupra Ucrainei rămâne „disputat”, ucrainenii având încă aeronave în timp ce invazia rusă a țării se află la a patra săptămână de conflict, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în timpul unei conferințe de luni la Pentagon.

Forțele ruse sunt dominante totuși în unele zone ale spațiului aerian.

„(Spațiul aerian) Este disputat pentru că ucrainenii fac să fie așa și sunt foarte deștepți în ceea ce privește modul în care își organizează și își folosesc resursele de apărare aeriană, care includ avioane pe care continuă să zboare.”, a spus Kirby, citat de CNN.

---