Moscova va folosi arme nucleare în Ucraina doar în cazul unei „amenințări existențiale” împotriva Rusiei, a declarat marți pentru CNN purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin si PeskovFoto: Valeri Sharifulin / TASS / Profimedia Images

"Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteți citi acolo toate motivele folosirii armelor nucleare. Și dacă este o amenințare existențială pentru țara noastră, atunci acestea pot fi folosite în acord cu doctrina noastră", a spus el.

Jurnalista CNN International Christiane Amanpour i-a cerut purtătorului de cuvânt al Kremlinului să spună dacă este „încrezător” sau „convins” că președintele rus Vladimir Putin, de care este foarte apropiat, nu va folosi arme nucleare în Ucraina.

Armata rusă a întâmpinat o rezistență neașteptată din partea forțelor de securitate ucrainene de la începutul războiului lansat pe 24 februarie.

Potrivit Pentagonului, armata ucraineană, care păstrează controlul asupra marilor centre urbane, a fost chiar în situația în ultimele zile să efectueze unele contraofensive care i-au permis, în special în sud, să recâștige teren.

Experții militari consideră că armata rusă suferă de probleme logistice și de comunicare.

---