Fostul șef adjunct al companiei aeriene ruse Aeroflot, Andrei Panov, a explicat pentru prima dată pentru„Die Zeit” de ce a renunțat la slujba sa de la cea mai mare companie aviatică rusă și a părăsit Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt împotriva acestui război. Toată lumea ar trebui să aibă voie să protesteze pașnic”, a spus Panow.

"Vreau să am dreptul de a spune că sunt împotriva războiului. Pentru mine, pentru copiii mei... Ca oponent al războiului, nu mai pot lucra pentru o companie care este deținută de stat", a spus el.

Panov făcea parte din Comitetul executiv al Aeroflot din 2018, fiind responsabil de strategie, servicii și marketing. Pe 12 martie, el a scris pe Facebook: "Am plecat din Rusia. Am plecat de la Aeroflot. Vechea viață s-a terminat".

Panov spune acum că „habar nu are cum va arăta noua mea viață, nici măcar nu știu ce vor aduce următoarele zile”.

Aeroflot este cea mai mare companie aeriană rusă și este deținută în proporție de 57,3% de statul rus. Directorul general al Aeroflot, Mihail Poluboiarinov, se află pe lista măsurilor punitive impuse de Uniunea Europeană pentru atacul Rusiei asupra Ucrainei.

După atac, numeroase țări occidentale, inclusiv UE și SUA, și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele ruse. Aeroflot a suspendat toate zborurile internaționale la începutul lunii martie din cauza sancțiunilor occidentale, potrivit AFP.