Presedintele Partidului Social-Democrat, aflat in vizita la Oradea, si-a exprimat deplina incredere in conducerea organizatiei judetene a fostului partid de guvernamant

In ciuda evidentei, care spune ca Mihai Bar si Alexandru Retegan au dus PSD Bihor in pragul dezintegrarii, Mircea Geoana sustine ca acestia sunt lideri veritabili

Declaratiile lui Geoana au starnit comentarii malitioase din partea jurnalistilor si au provocat o mare dezamagire in randul membrilor si simpatizantilor PSD

Un presedinte scump la vedere

Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a vizitat saptamana trecuta la Oradea, pentru a verifica stadiul pregatirii managerilor de campanie electorala, prilej cu care s-a intalnit si cu reprezentantii presei.

„Am dorit sa vin la Oradea pentru ca este o vizita pe care am amanat-o de cateva ori, dar va asigur ca ne vom vedea mult mai des in perioada urmatoare”, a incercat Geoana sa explice de ce abia dupa aproape doi ani de la alegerile pierdute de partidul sau a catadicsit sa ne calce judetul.

„Incepem aici, la Oradea, un tur de forta pentru urmatoarele trei saptamani, cu o noua etapa a pregatirii pentru toti managerii de campanie ai Partidului Social Democrat. PSD se pregateste pentru viitoarele alegeri si investim in profesionalizarea militantilor si activistilor nostri.

Am decis in Biroul Permanent National infiintarea unui Centru regional de pregatire de militanti social-democrati si la Oradea! Fara oameni motivati si pregatiti este greu sa faci campanie, sa castigi alegerile, sa guvernezi, a mai declarat Geoana.

„Misu Breloc”, artist al dezastrului

Dupa pierderea alegerilor de catre PSD, o multime de primari si consilieri au parasit organizatia condusa de Mihai Bar, majoritatea inscriindu-se in Partidul Democrat.

Primele opt luni ale anului 2006 au fost catastrofale pentru organizatia judeteana a pesedistilor bihoreni, pentru ca membrii au „dezertat” in valuri. Zeci de primari, consilieri si chiar lideri de marca ai organizatiei judetene fie au parasit partidul, fie au refuzat comunicarea cu Mihai Bar si Alexandru Retegan, pe care ii socotesc principalii vinovati de dezastrul din organizatie.

Trei sferturi dintre primarii social-democratilor au dat rosul pe portocaliu. Comparativ cu alegerile locale din 2004, cand social-democratii bihoreni conduceau detasat, cu 46 de primari, in prezent numarul acestora a scazut la doar 15.

Dupa ce ex-senatorul Teodor Maghiar s-a inscris in Partidul Conservator, ultimii plecati „de marca” sunt vicepresedintele Gavrila Ghilea si deputatul Gheorghe Sarb, ambii trecuti la partidul Democrat. Ravasita de scandaluri de coruptie, filiala PSD Bihor se dezintegreaza pe zi ce trece, fara ca Bar si Retegan sa poata face ceva pentru redresarea situatiei.

Pariu pe un cal mort

Cu toate acestea, in mod absolut stupefiant, presedintele Mircea Geoana si-a exprimat increderea in „tandemul” Bar-Retegan. Declaratiile sale au starnit comentarii malitioase din partea jurnalistilor si au provocat o mare dezamagire in randul membrilor si simpatizantilor PSD.

„Au fost multe speculatii in presa locala legate de organizatia din Bihor! Am avut, intr-adevar, un numar de plecari, pana la urma nu poti sa tii cu forta pe nimeni si, pe de alta parte, au existat presiuni deosebit de dure la adresa alesilor vostri locali.

Presiunile, intimidarea si ademenirea, inclusiv cu bani si cu proiecte, la adresa primarilor si alesilor locali PSD a fost foarte intensa in toata tara. Eu am incredere in echipa de aici, de la Bihor! Avem oameni de toata isprava in organizatia noastra, din toate generatiile”, a declarat Geoana, care, in opinia ziaristilor, este rupt total de realitatea politica din judetul nostru.

In ciuda scandalurilor de coruptie in care sunt implicati mai multi lideri marcanti ai PSD, Geoana a incercat sa le vanda gogosi jurnalistilor veniti la dialogul politic cu el. „PSD are un potential, are un bazin electoral de peste 40%. Daca ne uitam la sondajele de opinie, in acest moment PSD-ul este undeva peste 25%, intr-un trend crescator.

Cat de departe merge acest trend depinde de calitatea ofertei politice si ofertei de oameni. Pot sa va spun ca PSD-ul va castiga viitoarele alegeri si ca vom forma viitorul guvern”, a mai trambitat presedintele PSD.

Bihorul, judet liber de PSD!

Cu Mihai Bar presedinte - adica cel umilit la alegerile pentru Primaria Oradea din 2004 -, cu tot sprijinul logistic si financiar acordat de trustul „European Drinks”, izolat politic de mai toate partidele reprezentate in Bihor si contestat chiar de o parte apreciabila a membrilor organizatiei, PSD Bihor se indreapta incet, dar sigur, spre un nou esec electoral.

„Va trebui sa promovam oameni reali, din Romania reala, care sa ocupe functii legate de domeniile pe care le reprezinta!”, spunea Mircea Geoana la intalnirea cu ziaristii bihoreni.

Noi ne intrebam: ce domeniu din „Romania reala” reprezinta Mihai Bar? Caci la calculatoare, specializarea lui din facultate, se pricepe precum capra la calendar! Iar la alte meserii, ce sa mai vorbim! Cat despre credibilitatea si popularitatea sa, cifrele vorbesc de la sine. In aceste conditii, domnule Geoana, va asiguram ca Bihorul, nu va mai deveni „judet PSD”!

Ioana Mada

„Am incredere in echipa de aici, de la Bihor! Avem oameni de toata isprava in aceasta organizatie, din toate generatiile”, a declarat Mircea Geoana, care, in opinia ziaristilor, este rupt total de realitatea politica din judetul nostru

Cu Mihai Bar presedinte - adica cel umilit la alegerile pentru Primaria Oradea din 2004 -, cu tot sprijinul logistic si financiar acordat de trustul „European Drinks”, izolat politic de mai toate partidele reprezentate in Bihor si contestat chiar de o parte apreciabila a membrilor organizatiei, PSD Bihor se indreapta incet, dar sigur, spre un nou esec electoral

Ce domeniu din „Romania reala” reprezinta Mihai Bar? La calculatoare, specializarea lui din facultate, se pricepe precum capra la calendar! Iar in alte domenii, ce sa mai vorbim? Cat despre credibilitatea si popularitatea sa, cifrele vorbesc de la sine. In aceste conditii, domnule Geoana, va asiguram ca Bihorul, nu va mai deveni „judet PSD”!