Constructie, proiect, preturi, amplasament

Acest cartier este situat in partea de sud-est a orasului, intr-o zona verde, linistita foarte aproape de centru (aproximativ 2 km de Piata T. Cipariu). Accesul se face prin Bulevardul C. Brancusi, strada Colonia Borhanci, care este asfaltata pina la aproximativ 100 de metri de cartier. Distanta de la amplasament pina la cea mai apropiata statie de transport in comun este de circa 450 metri.

Terenul este dispus intre doua strazi, strada Colonia Borhanci la nord si strada Brancusi la sud, avind un front la strada de 128 m si o profunzime de 420 m.

Cine construieste

ARCADA GRUP este brand-ul sub care compania ARCADA INVEST isi promoveaza toate proiectele imobiliare. ARCADA INVEST este o companie privata infiintata in primavara anului 2005, cu sediul in Cluj constituita, dintr-un grup de persoane fizice romane si are ca obiect principal de activitate dezvoltarea imobiliara.

"ARCADA INVEST a fost infiintata cu scopul de a implementa in piata imobiliara din Transilvania o noua conceptie despre ceea ce inseamna o casa, un cartier, un oras, la nivelul cerintelor actuale", afirma reprezentantul fimei.

Acest cartier rezindential din Zona Gheorgheni-Borhanci a fost demarat in vara anului 2005, are o suprafata de 27.000 mp si va cuprinde 52 de case, cu curte proprie si un stil arhitectural personalizat. Cartierul va mai avea magazine, spatii de agrement, servicii si facilitati.

In acest proiect ARCADA INVEST are ca parteneri SIT - birou de arhitectura ca proiectant general si GVS BREVET CONSTRUCT constructor. Costul acestui prim cartier este estimat la aproximativ 7 milioane euro, bani reprezentati de surse proprii si finantare bancara.

Cartier rezindential

Cartierul Arcada are la ora actuala toate utilitatile functionale: apa, gaz, curent, canalizare menajera, statie de epurare proprie, precum si drumul asfaltat. Momentan sint ridicate 13 case complet si alte trei sint aflate in constructie, urmind sa mai intre in constructie in acest an inca 6.

Proiectul a inceput in luna iulie a anului 2005, iar la ora actuala casele sint vindute in proportie de 90%. Cum se explica acest succes? Clujenii au o mare placere de a trai in natura, dar, in acelasi timp, intr-un stil modern la standarde ridicate intr-o casa noua cu costuri mici de intretinere.

Casele sint racordate la utilitati, dispun de centrala termica proprie, garaj si alte facilitati. Locatiile se afla in mijlocul naturii, dar in acelasi timp foarte aproape de oras.

Cartierul are trei tipuri de case, doua individuale si un tip de casa insiruita. Casele individuale au 448 mp parcela de teren, intre 150-170 mp construiti, garaj, terasa, gard, cai de acces placate cu dale. Casele insiruite au 256mp de teren, 130 mp construiti, loc de parcare, gard, cai de acces pavate cu dale.

Casele se predau finisate sau seminfinisate avind gresie si faianta in bai si bucatarie, gresie pe terasa si scari, parchet laminat in camere, centrala termica, obiecte sanitare. Bransamentele sint individuale la apa, canal, gaz electricitate, iar administratia cartierului se va face de catre o firma specializata.

Ce mi-a placut cel mai mult

Am ramas foarte incintata de amplasarea caselor, la 4 metri fata de trotuar, cu spatiu verde in fata casei, spatiile verzi dintre case, parcelele de teren, nu exagerat de mari, ci exact cit ai nevoie ca sa te simti bine (nu cred ca acasa ai nevoie de hectare intregi de teren, daca nu esti agricultor), panorama, geamurile imense ale livingului.

M-a bucurat sa aflu ca in Planul Urbanistic General aria este prevazuta ca zona de case cu nivel P^E, deci nu vor aparea si blocuri. In plus, pretul unei case mi s-a parut rezonabil, nefiind cu mult mai mare decit cel al unui apartament. Dar cu mai multe detalii legate de tipurile de constructii, suprafete, finisaje, pret, posibilitati de plata vom reveni in numarul urmator.