Maine, de la orele 17.00, sibienii sunt asteptati la un mars de protest pentru centura ocolitoare. Ideea este de a atrage atentia autoritatilor de tot felul asupra importantei centurii ocolitoare, proiect care a inghitit pana acum peste 23 de milioane de euro, fara rezultatele scontate.

Marsul va porni din parcarea magazinului XXL, de pe DN1, va traversa bulevardul Milea, urcand pe strada Andrei Saguna pana in fata Institutiei Prefectului. Unde prefectului Ion Ariton ii va fi inmanat un memoriu, pe care sa il transmita reprezentantilor Guvernului.

Dupa micul protest organizat spontan de sibieni pentru centura ocolitoare a Sibiului, ZIARUL de Sibiu va invita la un mars aprobat de autoritatile locale. Un mars in care participantilor le vor fi date bannere, pancarte, autocolante si tricouri, un mars la care sunt chemati cat mai multi sibieni pentru a da importanta protestului.

Marsul de protest face parte dintr-o campanie mai ampla, initiata de ZIARUL de Sibiu, campanie numita „Zile fara centura”. Campania a inceput prin publicarea zilnica a cate unui articol referitor la dezastrul care inconjoara proiectul centurii ocolitoare a Sibiului.

A continuat cu un site dedicat acestei chestiuni - www.centurasibiului.com -, precum si cu amplasarea unor afise publicitare de mari dimensiuni in mai multe puncte intens circulate din Sibiu. De asemenea, au fost tiparite cateva mii de autocolante, care au fost distruibuite soferilor blocati la intrarea in Sibiu si oamenilor de pe strada. Maine, campania va continua cu un mars de protest. Maine se implineste un an de cand centura ar fi trebuit terminata.

Marsul de protest este gandit sa aiba loc in chiar cea de-a 365-a zi de la data la care sibienii ar fi trebuit sa circule cu 130 la ora in jurul orasului - deoarece 12 septembrie 2006 este prima data anuntata de oficialitati drept termen de finalizare a lucrarilor.

ZIARUL de Sibiu intentioneaza sa continue aceasta campanie la Bucuresti, prin amplasarea mesajelor din cadrul campaniei in fata Ministerului Transporturilor si a Guvernului.

Totodata, in cadrul acestei campanii, ZIARUL de Sibiu va edita, maine, o editie speciala, dedicata in intregime centurii ocolitoare - de cand a aparut proiectul, cine l-a promovat, care au fost primele probleme, cine s-a implicat, cine nu s-a implicat, cine sufera, cat sufera, cati oameni mor din cauza lipsei centurii, cati se intoxica si asa mai departe.

ZIARUL de Sibiu se va folosi si de petitia on-line initiata de un sibian - aceasta a strans, pana acum, aproximativ 1.300 de semnaturi si aproape tot atatea comentarii, pentru centura ocolitoare. Aceste semnaturi, alaturi de fotografii cu actuala stare a centurii ocolitoare a Sibiului, vor fi anexate memoriului ce va fi inmanat prefectului Ion Ariton.

Cine a pus umarul?

Pana acum, campania Zile fara centura a beneficiat de ajutorul Carpatica Life, care a finantat productia afiselor de mari dimensiuni si a autocolantelor. O mana de ajutor au dat si cateva firme de out-door, care au vrut sa isi pastreze anonimatul, scopul lor declarat fiind de a ajuta o initiativa civica.

Promovarea evenimentului a beneficiat de sprijinul echipei de la sibiunews.com, care a realizat si site-ul www.centurasibiului.com.

Tot la capitolul promovare au pus umarul si cei de la editia de Sibiu a Sapte Seri, care au mai pus la bataie si munca necesara raspandirii a catorva sute de fluturasi si autocolante cu diferite mesaje de chemare la protest. Pe parcurs, echipa de la sibiujobs.ro s-a alaturat la promovarea acestei campanii.

In fine, au aparut si cativa oameni de afaceri locali, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, dar care s-au aratat dispusi sa plateasca eventualele cheltuieli ocazionate de productia materialelor necesare campaniei.