Candidatul PSD la fotoliul de primar al comunei Ganeasa, judetul Olt, Nicolae Preda, l-a devansat cu 27 de voturi pe reprezentantul PDL la alegerile locale partiale de duminica, informeaza NewsIn.

Prezenta la urne la turul II al alegerilor partiale la Ganeasa a fost de 84,96%. Din 2.677 de voturi, candidatul social-democrat Nicolae Preda a primit 1.352 voturi, in timp ce contracandidatul sau de la PDL, Dumitru Costea, a obtinut 1.325 de voturi. In turul II al alegerilor locale partiale de la Ganeasa, prezenta la vot a fost cu 5% mai mare fata de primul tur.

Pe parcursul scrutinului de duminica de la Ganeasa, au fost semnalate mai multe incidente minore, care nu au fost reclamate la BEJ pe motiv ca nu au adus atingere rezultatului votului. Reprezentantii PDL de la Sectia nr. 2 Dranovatu au refuzat sa semneze procesul-verbal al rezultatului votului, fara, insa, a motiva refuzul, asa cum prevede legea. Tot ei au reclamat, la Sectia nr.3 Izvorul, faptul ca membrii comisiei care au mers cu urna mobila au refuzat sa faca o a doua deplasare la un cetatean, dupa ce nu se putuse lua legatura cu el la domiciliu.

Ca urmare a incidentelor violente care au avut loc pe parcursul campaniei electorale, in comuna au fost dislocate numeroase forte de ordine. Au fost luate masuri sporite de paza in preajma sectiilor de votare, nefiind permisa stationarea in zona a grupurilor care depaseau trei persoane.