Deputatul PSD Daniel Ghiță, fost luptător K1, susține că a reacționat violent în ședința de marți seară a plenului Parlamentului pentru că ar fi fost provocat de câțiva deputați de la UDMR care „erau băuți și miroseau a pălincă". El susține că parlamentarii UDMR ar fi fost cei care i-au „invitat” la bătaie pe el și pe deputatul AUR Dan Tănasă.

Deputatul Ghita de la PSD si Tanasa de l UDMR, scandal cu cei de la UDMRFoto: Inquam Photos / George Călin

George Simion și Diana Șoșoacă nu sunt singurii care s-au jignit și și-au adresat cuvinte greu de reprodus, marți seară, în Parlament, la dezbaterile pe proiectul de buget pentru 2024. Deputații Dan Tanasă de la AUR și Daniel Ghiță de la PSD au făcut și ei scandal, fiind la un pas să îi ia la bătaie pe cei de la UDMR. Ulterior, Ghiță, a tras de ureche un senator USR.

„Era o provocare, cu un tupeu maxim!”

Daniel Ghiță încearcă să explice pe Facebook acest scandal, susținând că el și Dan Tănasă ar fi fost provocați de câțiva deputați de la UDMR, care „erau băuți (miroseau a pălincă!) în Parlamentul României”.

Deși numărul de mandate în Parlament se stabilește în funcție de numărul de voturi primite, deputatul Ghiță susține că va „discuta” să reducă numărul deputaților de la UDMR, „în egalitate cu toate minoritățile”.

Ce susține deputatul PSD:

  • „Nu, nu permit nimănui să insulte România în Parlamentul României! De aceea trebuie discutat, să reducem numărul deputaților de la UDMR, în egalitate cu toate minoritățile. Noi nu avem parlamentari în Ungaria, nu jignim ungurii.
  • „Fără să le zică cineva ceva au început să ne facă semne și să-l jignească pe Dan Tănasa, invitându-ne la bătaie! Era o provocare, cu un tupeu maxim!
  • Au provocat cu slogane: „Transilvania nu este România“ și „Transilvania este pământ unguresc!”. Vă dați seama cât tupeu? Că eu nu sunt ardelean. Așa, și? Tot român sunt!
  • Nu accept așa insultă gravă pe teritoriul României, direct în Parlamentul României! Noi, nu am înjurat, nu am vorbit urât, cred ca se aude pe toate înregistrările!
  • Cei din Israel sunt patrioti cu războiul din Gaza, dar noi nu avem voie să ne apărăm demnitatea și teritoriul în Parlamentul României? Suntem jigniți în Parlament, iar noi trebuie să acceptăm ?
  • Nu, nu permit nimănui să insulte România în Parlamentul României! De aceea trebuie discutat, să reducem numărul deputaților de la UDMR, în egalitate cu toate minoritățile. Noi nu avem parlamentari în Ungaria, nu jignim ungurii. Am prieteni de etnie maghiară. Avem deputații în UDMR care instigă la ură și discriminare rasială.
  • Putem trăi toți în pace și liniște, așa cum am trăit până acum. Avram Iancu suntem toți!”.

CITEȘTE ȘI: