George Simion și Diana Șoșoacă nu sunt singurii care s-au jignit și și-au adresat cuvinte greu de reprodus, marți seară, în Parlament. Deputații Dan Tanasă de la AUR și Daniel Ghiță de la PSD au făcut și ei scandal, fiind la un pas să îi ia la bătaie pe cei de la UDMR. Ulterior, Ghiță, a tras de ureche un senator USR.

Scandal intre parlamentarii AUR si cei de la UDMRFoto: Inquam Photos / George Călin

Ședința de marți seară a Parlamentului pentru dezbaterea bugetului pe 2024 a fost marcată de scene de violență.

„Miroși a pălincă, mă!”

Diana Șoșoacă și George Simion nu au fost însă singurii la un pas de bătaie în plenul Parlamentului. Deputații Dan Tănasă de la AUR și Daniel Ghiță de la PSD au făcut și ei scandal, mergând cu reproșuri la cei de la UDMR.

„Miroși a pălincă, mă!”, i-a spus Tănasă unui parlamentar UDMR, conform imaginilor difuzate de Digi 24.

El le-a reproșat parlamentarilor UDMR că „au fost la guvernare cu PSD și PNL, dar nu au făcut nimic”.

Replicile nu au întârziat: „Papagalule!”, „Ești prost”.

Fostul ministru Tanczos Barna, care stătea pe scaun, s-a ridicat nervos și i-a spus lui Tănasă: „Ia terminați odată, plecați de aici!”.

Cearta a degenerat, iar parlamentarii de ambele părți și-au aruncat injurii atât în limba română, cât și în limba maghiară. „Ne luați banul și ne furați teritoriul”, i-a acuzat social democratul Daniel Ghiță pe parlamentarii UDMR. Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a intervenit pentru a-l calma pe Ghiță.

„A fost ca într-o crâşmă de mahala”

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a comentat, miercuri, la RFI, scandalul de marţi seară, spunând că a fost „ca într-o crâşmă de mahala”.

  • „Este inimaginabil ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României. Sigur, nu este primul incident. Vedeți și dvs. că de când extremiștii au ajuns în Parlament e un scandal permanent, aproape în fiecare săptămână avem un scandal, poate că nu la această dimensiune la care a fost scandalul ieri.
  • A început între Simion și Șoșoacă într-un mod grosolan, grobian, am văzut cum se comportă extremiștii între ei, după aceea ne-au atacat cei de la AUR și un deputat de la PSD, au venit spre noi, către grupul UDMR (...). Erau urlete în sală, era ca la circ (...) Ca într-o crâșmă de mahala.
  • Cred că în anul electoral 2024, aceste atitudini se vor amplifica, din păcate”, a spus parlamentarul UDMR la RFI.

CITEȘTE ȘI: