​Liderul AUR George Simion i-a transmis direct din mașină un mesaj lui Marcel Ciolacu în care îl acuză că „omoară” firmele românești cu măsurile fiscale pe care guvernul le are în vedere.

George Simion în ParlamentFoto: Inquam Photos / George Calin

​„Ciolacule, nebunule care ești, oprește-te! O să termini mai mult de o pătrime din firmele românești. Mai mult de un sfert o să se închidă din septembrie încolo cu ce vrei să faci! Oprește-te! Ziceai că impozitezi multinaționalele cu 1%. Unde e modificarea aia legislativă? Ce faci? Omori microîntreprinderile, omori IMM-urile, omori firmele românești!

Nu era suficient ce vrei să faci în construcții. Termini construcțiile, termini pe cei care mai lucrau legal în agricultură. Acum ai coborât pragul la microîntreprinderi, faci o varză totală cu TVA-ul. Nu da ordonanța asta pentru că pui pe butuci afacerile românești, în loc să faci ce ai zis tu: că multinaționalele trebuie să plătească”, a spus Simion, într-un videoclip postat pe Facebook.

Guvernul pregătește o serie de modificări fiscale pentru a acoperi gaura din buget. Acestea vizează pragul pentru microîntreprinderi, renunțarea la TVA de 5% cu exceptia manualelor școlare și cărților, eliminarea unor facilități fiscale pentru domeniile IT, construcții și agricultură.

Deocamdată, măsurile sunt în discuție, urmând să fie decise detaliat în Coaliție.