Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc miercuri în şedinţă, la Palatul Parlamentului, printre subiectele de discuție fiind și calendarul parlamentar pentru desfiinţarea secției speciale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat luni, după primirea avizului Comisiei de la Veneția, că se așteaptă ca desființarea SIIJ să fie pusă rapid pe ordinea de zi a Senatului.

„Am așteptarea ca saptamâna viitoare Senatul să se întrunească și să pună pe ordinea de zi desființarea SIIJ. E o chestiune asumată la nivelul Coaliției, nu cred că sunt alte argumente care ar împiedica acest demers. Daca s-ar întampla altfel s-ar ridica mari semne de întrebare față de respectarea programului de guvernare”, a afirmat Stelian Ion.

El a precizat că va merge miercuri în Coaliție cu avizul Comisiei de la Veneția. „Eu mă aștept din partea colegilor de Coaliție să respecte cuvântul dat”, a spus Stelian Ion.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, luni seara, că după şedinţa coaliţiei de guvernare din această săptămână se va şti clar care este calendarul pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei superioare a Parlamentului în vederea desfiinţării SIIJ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul liberalilor Ludovic Orban, a declarat, marţi seara, că discuţiile din coaliţie vor viza în special forma legislativă privind desfiinţarea Secţiei speciale. "În principal discutăm de Secţia specială şi de forma legislativă prin care să desfiinţăm Secţia specială în urma punctului de vedere adoptat de Comisia de la Veneţia", a spus Orban.

Comisia de la Veneția nu se opune desființării Secției de Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și recomandă eliminarea articolelor din lege care creează o superimunitate pentru magistrați.