Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după ce moțiunea de cenzură a PSD a eșuat, că ce s-a întâmplat în Parlament este un lucru „extrem de benefic pentru România”. El a exclus, totodată, un blat între liberali și social-democrați, așa cum a invocat Victor Ponta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul a insistat că moțiunea de cenzură a PSD este în afara Constituției, fiind pentru prima oară când a fost făcut un astfel de demers în vacanța parlamentară.

„Considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi e extrem de benefic pentru România. Guvernul are nevoie de deplină capacitate de exercițiu pentru a rezolva problemele cu care se confruntă România”, a spus Orban.

El a adăugat că „și dacă erau prezenți toți parlamentarii PSD tot nu era cvorum”.

Orban le-a mulțumit celor de la USR, UDMR, minorităților și parlamentarilor neafiliați care nu au asigurat cvorumul la ședința în care trebuia să se dezbată și voteze moțiunea de cenzură.

„A existat o majoritate care ne-a sprijinit, care a înțeles că această poțiune de cianură ar fi aruncat în haos România”, a spus el.

Orban a negat că ar fi fost un blat între PSD și PNL așa cum a invocat liderul Pro România, Victor Ponta.

„Ce blat, dacă au depus moțiunea, dacă au făcut tot posibilul să aducă oameni la vot și n-au reușit? Eu am purtat discuții cu orice parlamentar a vrut să vorbească cu mine”, a mai spus el.