Liderii PSD se reunesc, luni, în ședința CEX au declarat pentru HotNews.ro surse social democrate. Întâlnirea are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștri interimari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ședința CEx este programată la ora 18:00, la sediul PSD din Kiseleff, iar social-democrații au pe agendă tema blocajului din Guvern. De asemenea, se așteaptă ca la întâlnire să se discute și despre strategia pe termen scurt a partidului, în contextul în care PSD nu mai are majoritate în Parlament, iar Guvernul are șapte miniștri interimari în prezent.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniștri interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituțională pentru a reclama un conflict între Guvern și Administrația Prezidențială.

O altă temă pe care pesediștii o au pe agendă este nominalizarea lui Teodor Meleșcanu la șefi Senatului. Reamintim că, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, PSD a anunțat că îl susține pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, iar votul în plen urmează să aibă loc marți, 10 septembrie.