Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, sustine ca declaratiile liderilor liberali si ale presedintelui Klaus Iohannis "suprapun in mod incorect planul justitiei cu cel politic", ea facand apel ca "aceasta abordare sa inceteze", intrucat, in opinia sa, nu este corecta si nu este in interesul Romaniei. "PNL trebuie sa inteleaga, fie si in ultimul ceas, ca impotenta lor politica nu poate fi suplinita cu instrumente ce nu au legatura cu viata politica. Cele doua planuri trebuie separate", afirma Firea intr-un comunicat citat de Agerpres.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Purtatorul de cuvant al social-democratilor reitereaza ca doar Camera Deputatilor poate decide suspendarea premierului, "nu altcineva".

"Domnul Orban a declarat ca, daca Victor Ponta este trimis in judecata, va fi suspendat de presedinte. Nimic mai fals! Decizia CCR se refera clar si la acest aspect: doar Camera Deputatilor, din care face parte Victor Ponta, poate decide suspendarea, nu altcineva! Il invit pe domnul Orban sa consulte cazul Fenechiu, cand Traian Basescu nu a putut trece peste Camera Deputatilor", a precizat Firea.

Citeste si: