"Din pacate astazi, aproape toate grupurile parlamentare, in afara de grupul PNL, au votat Victor Ponta. Justitia nu se infaptuieste in Parlament. Daca parlamentul impiedica cererile justitiei, nu face decat sa obstructioneze justitia. Am intors Romania cu zece ani inainte, in ceea ce priveste lupta anticoruptie. Astazi majoritatea parlamentara i-a semnat condamnarea lui Victor Ponta la iesirea din viata publica", a comentat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban votul de marti din Camera Deputatilor, prin care cererea DNA de incepere a urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru fapte comise in timpul mandatului de premier a fost respinsa. Orban a adaugat ca "daca vom gasi temeiuri, vom ataca la CCR aceasta hotarare" si i-a transmis lui Victor Ponta "sa nu isi imagineze ca s-a terminat. Daca va fi trimis in judecata, si poate fi trimis in judecata, va fi suspendat automat".

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Alina Gorghiu a comentat votul din Camera Deputatilor de respingere a cererii DNA in cazul lui Victor Ponta, co-presedintele PNL afirmand ca "Am vazut un premier las, am vazut un premier caruia in mod categoric nu ii pasa de imaginea Romaniei si credibilitatea Parlamentului. A cersit imunitatea si o are, dar a pierdut si ultimul strop de demnitate. Domnule Ponta, lucrurile sunt atat de grave, incat astazi, dumneavoastra, nu mai aveti alta solutie decat sa va dati demisia. Au inceput reactiile ambasadelor. Directia este una fara cale de iesire, decat demisia dumneavoastra."

Ea l-a contrazis insa pe Ludovic Orban in ceea ce priveste posibilitatea ca opozitia sa atace la CCR decizia de marti a Parlamentului: "Daca ma intrebati pe mine, nu prea ar fi temei sa fie contestat la CCR votul de astazi."

Declaratiile lui Ludovic Orban:

Motiunea de cenzura de vineri este un demers politic constitutional democratic distinct.

Ne vom mobiliza sa convingem cat mai multi parlamentari sa voteze alaturi de noi.

Din pacate astazi, aproape toate grupurile parlamentare, in afara de grupul PNL, au votat Victor Ponta.

Justitia nu se infaptuieste in Parlament.

Daca Parlamentul impiedica cererile justitiei, nu face decat sa obstructioneze justitia.

Am intors Romania cu zece ani inainte, in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

Astazi majoritatea parlamentara i-a semnat condamnarea lui Victor Ponta la iesirea din viata publica.

Daca vom gasi temeiuri, vom ataca la CCR aceasta hotarare.

Din pacate astazi PSD si majoritatea guvernamentala au aratat ca nu le pasa de Romania si de imaginea Romaniei, incearca sa faca zid in privinta tuturor celor acuzati de fapte de coruptie.

Victor Ponta sa nu isi imagineze ca s-a terminat. Daca va fi trimis in judecata, si poate fi trimis in judecata, va fi suspendat automat.

Declaratiile Alinei Gorghiu:

Am vazut un premier las, am vazut un premier caruia in mod categoric nu ii pasa de imaginea Romaniei si credibilitatea Parlamentului.

A cersit imunitatea si o are, dar a pierdut si ultimul strop de demintate.

Domnule Ponta, lucrurile sunt atat de grave, incat astazi, dumneavoastra, nu mai aveti alta solutie decat sa va dati demisia.

Au inceput reactiile ambasadelor. Directia este una fara cale de iesire, decat demisia dumneavoastra.

M-as fi asteptat ca in ceasul al 12-lea Victor Ponta sa fi avut acel moment in care sa spuna ca isi da demisia.

Daca ma intrebati pe mine, nu prea ar fi temei sa fie contestat la CCR votul de astazi.

In momentul in care o ambasada spune ca nu comenteaza un caz punctual, dar este nefiresc ca un parlamentar sa ceara plenului sa i se protejeze imunitatea.

E absolut anormal intr-o democratie sa nu ai acelasi statut ca orice cetatean si sa poti fi cercetat pentru fapte penale.

Astazi a fost un vot comandat de Victor Ponta majoritatii sale parlamentare.

S-a vorbit de lovitura de stat si lucruri care nu au nicio legatura cu realitatea.

Votul pe motiunea de cenzura va fi o ocazie pentru toti colegii parlamentari sa puna capat unei situatii absolut ridicole.

Sper ca toti colegii parlamentari vor realiza pana vineri ca justitia trebuie pusa deasupra interesului lui Victor Ponta.

Plenul Camerei Deputatilor a respins marti solicitarea procurorului general de incuviintare a inceperii a urmaririi penale a premierului Victor Ponta pentru trei infractiuni de conflict de interese, dupa ce proiectul de hotarare prin care se respinge cererea de urmarire penala a fost adoptat cu 231 voturi pentru si 120 impotriva. Cele trei fapte incriminate de DNA se refera la numirea succesiva a lui Dan Sova in functia de ministru, si pentru inceperea urmaririi penale era nevoie de acceptul Camerei Deputatilor. Victor Ponta este insa urmarit penal pentru alte fapte, savarsite ca avocat inainte de a fi premier: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 fapte), complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

Citeste si: