Biroul Permanent National al PNL a decis, luni, ca fiecare organizatie judeteana a partidului sa cotizeze, lunar, cu 9.000 de lei, la centru, pentru "sustinerea eforturilor si functionarii partidului", a anuntat co-presedintele PNL Vasile Blaga, citat de Mediafax.

"Am stabilit prin vot unanim, am impresia ca a fost o singura abtinere, ca organizatiile judetene ale PNL vor contribui, financiar, pentru sustinerea eforturilor si functionarii partidului, lunar, cu 9.000 de lei", a spus Blaga, la finalul sedintei BPN.

Blaga a mai declarat ca cercetarile pe luna martie arata ca partidul este aproape de 50%, spre deosebire de alianta aflata la guvernare, care este in jur de 30%.

"Am luat judet cu judet, constituirea Birourilor Executive, si lucrurile merg, trebuie sa recunoastem, mult mai bine decat ne asteptam. Sunt mai putine judete decat degetele la o mana in care inca sunt unele discutii, dar nu de netrecut. Le vom rezolva pas cu pas, implicandu-se comisia de unificare, cum se prevede in protocolul de fuziune", a mai aratat Blaga.

El a precizat ca in sedinta BPN s-a stabilit ca presedintii celor mai importante doua organizatii, Organizatia de Femei si cea de Tineret din cele doua partide, sa participe la toate nivelurile Consiliilor Executive, cu drept de vot, nu doar consultativ, cum a fost pana acum.

De asemenea, s-a decis, la propunerea lui Mircea Ionescu Quintus, ca sedintele BPN sa aiba loc lunar si ori de cate ori va fi nevoie de acum inainte, potrivit lui Vasile Blaga.