Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marti, dupa reuniunea grupurilor parlamentare PNL, ca unii dintre liberali considera ca nu este bine ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea pe proiectul de descentralizare si doresc o dezbatere in Parlament asupra acestuia, relateaza Mediafax.

Intrebat daca parlamentarii liberali sunt de acord cu angajarea raspunderii Guvernului pe proiectul descentralizarii, Iohannis a raspuns: "Au fost discutii si pe aceasta tema. Unii colegi parlamentari au considerat ca este bine sa se mearga pe asumare, unii au considerat ca nu este bine. Insa aceasta chestiune putem sa o discutam dar nu putem sa o hotaram. Stiti foarte bine, daca se merge sau nu asumare nu este hotararea care reiese dintr-o discutie informala".

"Exista argumente puternice si pentru asumarea raspunderii, dar, evident, colegii fiind parlamentari si-ar dori o dezbatere in Parlament", a adaugat Iohannis.

El a precizat ca "s-a simtit" in grupurile parlamentare nevoia unei discutii pe tema descentralizarii si a aratat ca nu mai exista neintelegeri pe fondul problemei.

"In acest moment avem putine modificari pe fondul problemei. Fondul problemei a fost discutat si in Comisia mixta si in conducerea USL. Nu mai exista neintelegeri pe fondul problemei. Toata lumea vrea sa se faca descentralizarea, toata lumea a inteles care sunt institutiile care vor pleca de la ministere si vor merge la CJ, la CL. Lucrurile care sunt acum in dezbatere sunt deja aproape detalii tehnice, importante totusi", a spus Iohannis.

El a aratat ca i-a rugat pe colegii sai liberali ca, daca au solicitari, sa i le remita pentru a putea intra pe discutia tehnica.

"Sunt detalii legate de articole de lege. Problemele mari au fost discutate, am cazut de acord", a adaugat Iohannis.

Premierul Victor Ponta a anuntat, recent, ca proiectul legii descentralizarii va fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, in noiembrie, inainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, daca va exista sustinerea majoritatii.

Ulterior, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca Uniunea ar sustine proiectul Ministerului Dezvoltarii Regionale privind descentralizarea, cu unele modificari, mai ales referitoare la buget.