Cântăreața americană Britney Spears a oferit numeroase detalii necunoscute despre viața sa personală, de la despărțirea de Justin Timberlake la perioada în care spune că era „pe jumătate moartă”, în cartea sa de memorii publicată marți, relatează AFP și Agerpres.

Britney SpearsFoto: Chris Pizzello / AP / Profimedia

„Acasă îmi era frică”, scrie cântăreaţa în primele pagini ale cărţii sale „The Woman in Me”, publicată în SUA de editura Simon & Schuster.

Motivul? Tatăl ei, Jamie Spears, care i-a dirijat fiecare aspect al vieţii personale şi profesionale timp de 13 ani. Descris ca un bărbat alcoolic şi violent, acesta nu a încetat să o „umilească” de-a lungul anilor. În acest context, povesteşte ea, a început să bea la vârsta de 13 ani, împreună cu mama ei.

Cântăreaţa revine asupra istoriei familiei pentru a încerca să explice originea acestei violenţe. Cum ar fi, de exemplu, atunci când vorbeşte despre bunica ei paternă, Jean. Internată de bunicul ei, aceasta s-a sinucis la vârsta de 31 de ani pe mormântul fiului ei care a murit la trei zile după naştere. -

Britney Spears vorbește în cartea ei despre sindromul „Benjamin Button”

Să rămână pentru totdeauna tânăra de 17 ani care a cucerit inimile a milioane de persoane cu hitul său „Baby One More Time”: cu aceasta s-a luptat cântăreaţa ani de zile.

În acelaşi timp, ea recunoaşte că suferă de sindromul „Benjamin Button”, o referire la filmul eponim inspirat de povestirea cu acelaşi nume scrisă de F. Scott Fitzgerald, despre un bărbat care se naşte bătrân şi care întinereşte pe măsură ce trec anii.

Este exact ceea ce vedeta susţine că a trăit în mai multe momente din viaţa sa. Mai întâi în timpul despărţirii de Justin Timberlake, când s-a închis în casă, fără să părăsească patul, ca un copil, zile în şir.

Apoi, la naşterea copiilor săi, când povesteşte că a avut sentimentul că „redevine un bebeluş”. Mai general, faptul că a fost sub tutelă a infantilizat-o considerabil, până în punctul în care nu ştia cum să fie o "femeie matură".

Despre relația cu Justin Timberlake

A fost singura ei dragoste adevărată. Şi cu toate acestea, starul pop nu a dezvăluit niciodată publicului detaliile despărţirii lor. Până acum, când explică în carte că a fost „devastată” atunci când Justin Timberlake s-a despărţit de ea „prin SMS”.

Când acesta a pus în scenă despărţirea lor în videoclipul său „Cry Me a River”, mergând până la a alege o actriţă care semăna cu Britney, ea nu a vorbit, suportând în tăcere faptul că a fost aruncată în lumina reflectoarelor mediatice.

Cauza? Şi-ar fi înşelat partenerul. Deşi recunoaşte că l-a înşelat o singură dată pe cântăreţ, Britney susţine că pentru acesta înşelatul era ceva obişnuit.

Descrisă de mass-media în cuvinte dure, Britney a fost forţată de tatăl ei să acorde un interviu jurnalistei americane Diane Sawyer, care a întrebat-o ce i-a făcut lui Timberlake de i-a provocat „atâta durere”.

„M-am simţit ca şi cum s-a profitat de mine”, ca şi cum „eram prinsă în capcană în faţa întregii lumi”, scrie ea.

Britney spune că era „pe jumătate moartă” când lua antidepresive

„Britney Spears sunt eu”, îi va spune tatăl ei atunci când va încerca în 2021 să conteste tutela care i-a răpit 13 ani din viaţă.

„Dacă nu eram aptă să iau decizii, de ce am fost considerată aptă să mă prezint în public?”, scrie, referindu-se la cele 200 de spectacole pe care le-a susţinut sub tutelă în timpul rezidenţei sale din Las Vegas.

„Timp de doi ani, nu am mâncat aproape nimic în afară de pui şi conserve de legume. (...) Cerşeam un hamburger sau o îngheţată”, povesteşte ea. Artista vorbeşte pe larg în memorii despre internarea ei în 2019.

Pe antidepresive şi litiu, „eram pe jumătate moartă”, povesteşte ea. „Aveam impresia că voiau să mă omoare”, continuă cântăreaţa, lăudând acea forţă „din ea” care i-a permis să reziste şi să se revolte.

Un tribunal din Los Angeles a decis pe 12 noiembrie 2021 să pună capăt tutelei sub care Britney a fost ținută de tatăl ei timp de peste un deceniu. Ea s-a căsătorit ulterior cu Sam Asghari, un instructor de fitness, model și actor american, însă cei doi s-au despărțit după doar 14 luni de căsnicie.

Spears s-a logodit cu Asghari când încă se afla sub tutelă, ea împărtăşind în fața instanței dorinţa sa de a se căsători şi de a avea mai mulţi copii.