Un tribunal din Los Angeles a decis vineri să pună capăt, după 13 ani, tutelei care a ținut-o captivă pe cântăreața Britney Spears și pe care vedeta a descris-o ca fiind ”abuzivă”, redându-i astfel controlul asupra vieții ei.

Britney SpearsFoto: Valerie Macon / AFP / Profimedia Images

„Tutela asupra persoanei și proprietății lui Britney Spears încetează de astăzi. Aceasta este decizia instanței”, a declarat judecătorul Brenda Penny, relatează Reuters și AFP.

„Nu m-am rugat niciodată atât de mult pentru ceva în viața mea”, a scris artista în vârstă de 39 de ani pe contul ei de Instagram, subliniind importanța crucială a acestei decizii din instanță.

Cu siguranță, tânăra își câștigase deja cauza în instanță obținând suspendarea tatălui ei Jamie Spears din funcția de tutore, lucru pe care o cerea public de luni de zile.

Britney a cerut însă înainte de toate dreptul de a-și recăpăta controlul asupra vieții personale și anularea măsurii tutelei puse în aplicare în 2008 după o cădere psihică.

Fanii au strigat de bucurie în stradă la auzul deciziei.

Citește și:

Punct final în telenovela Britney Spears: Tatăl cântăreței, înlăturat din rolul de tutore

Tatăl lui Britney Spears, după ce a fost înlăturat din rolul de tutore: Este dezamăgitor, o pierdere pentru ea. Curtea a greşit