Erin Honeycutt a intrat în cartea recordurilor ca femeia cu cea mai lungă barbă din lume.

Guinness Book - imagine genericăFoto: World History Archive / Alamy / Alamy / Profimedia (Edited)

Femeia din Michigan, în vârstă de 38 de ani, a reuşit să-şi lase să crească o barbă de 30 cm lungime, în principal pentru că suferă de sindromul ovarian polichistic, au transmis oficialii Guinness World Records, potrivit The Guardian.

Afecţiunea provoacă dezechilibru hormonal şi – printre altele – poate duce la creşterea excesivă a părului. În cazul lui Honeycutt, acest ultim simptom i-a permis să obţină titlul de femeia cu cea mai lungă barbă din lume, fără a lua hormoni sau suplimente.

Bărbierirea, epilarea cu ceară şi utilizarea produselor de îndepărtare a părului au fost toate modalităţile prin care Honeycutt a încercat să scape de barba care a început să-i crească după ce a împlinit 13 ani, se arată în comunicatul de presă Guinness.

„Probabil că mă bărbieream de cel puţin trei ori pe zi”, a spus ea organizaţiei, care este cunoscută pentru o bază de date cu peste 40.000 de recorduri mondiale.

Honeycutt a menţinut acel stil de viaţă de-a lungul adolescenţei şi al maturităţii. Dar ea a spus că în cele din urmă şi-a pierdut o parte din vedere şi a început să se simtă „obosită de bărbierit”, aşa că a început să-şi lase barba să crească, la sugestia soţiei sale, Jen.

Ea a câştigat recordul pe 8 februarie 2023, în Caro, Michigan, preluând ştafeta de la Vivian Wheeler, în vârstă de 75 de ani, a transmis site-ul Guinness. Barba lui Wheeler avea 25,5 cm.

Sindromul ovarului polichistic nu a fost singura luptă a lui Honeycutt legată de sănătate. I s-a amputat jumătatea inferioară a unui picior după ce a dezvoltat o infecţie bacteriană în timpul unei spitalizări pentru a trata o rană a piciorului.

Piciorul lui Honeycutt devenise septic şi cangrenos când medicii au decis să i se amputeze jumătate din membru în urmă cu aproximativ cinci ani, conform Guinness. Ea le-a spus medicilor săi că se va descurca şi va merge mai departe.

De atunci a suferit şi un accident vascular cerebral declanşat de hipertensiune arterială. Honeyctutt a povestit cum a rămas astfel fără vederea centrală.

„Dar am o vedere periferică perfectă”, a spus Honeycutt în remarcile publicate de site-ul Guinness.

Honeycutt a precizat că a evitat sentimentele negative legate de problemele ei medicale, deoarece „şi-a menţinut o perspectivă pozitivă asupra vieţii”. Ea a susţinut că medicii i-au spus de fapt că s-ar vindeca cu 3% mai repede dacă îşi va menţine atitudinea pozitivă.

„Lucrul care m-a făcut să trec peste pierderea unui picior, a vederii – sincer – a fost că aveam o rezervare pentru o croazieră”, a spus Honeycutt.

Pierderea vederii a determinat decizia ei de a nu se mai bărbieri, a precizat Honeycutt. (news.ro)